Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Hepimiz ojenin en sevdiğimiz kumaşa veya sevdiğimiz yüzeylere bulaştığı o yürek durdurucu ana hakimizdir. Her ne kadar tırnakların sağlıklı ve hoş görünmesi açısından uygulaması basit ve hızlı bir ürün olsa da oje sürerken zaman zaman kazalar yaşanması çok olası. Bu gibi kazalar sonucu oluşan lekelerle mücadele etmek için çeşitli yöntemler mevcut.

Halıdan Çay Lekesi Çıkarmanın Püf Noktaları

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

7 Adımda Makyaj Masası Nasıl Düzenlenir?

Oje Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkar?

Tüm oje lekelerinde zaman kaybetmeden müdahale etmek çok önemlidir. Koltukta oluşan oje lekesi için özellikle koltuğun koyu renk bir koltuksa ağartıcı içermeyen bir deterjan ve ılık sudan oluşan karışımı lekenin üzerine döküp bu uygulamayı 5 dakika kadar bekletmek ve ardından zorlamadan yavaş yavaş silmek gerekir.

oje-lekesini-koltuktan-cikarma

Oje Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Halıda oluşan oje lekesini temizlerken de koltuktaki gibi dikkatli olmakta fayda var. Bu bölge de oldukça hassas bir bölge olduğundan dolayı öncelikle kuru bir kağıt havlu yardımıyla kabasını almalı ardından aseton yardımıyla lekenin merkezinden itibaren yavaş yavaş temizliği yapmalısın.

oje-lekesini-halidan-cikarma

Giysiden Kurumuş Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysiye bulaşan ojenin temizliğinde ilk dikkat edilmesi gereken nokta lekenin arkasına bir kağıt havlu koymak ve bu şekilde lekenin arka tarafa bulaşmasını engellemektir. Bunun ardından leke bulaşan bölgeyi sirke yardımıyla temizleyerek lekeyi yumuşatabilir ve makinede yıkama yapabilirsin.

giysiden-kuru-oje-lekesi-cikarma

Hızlı Hareket Edin: Taze Oje Lekelerinin Oturmasını Önlemek İçin Hızlı İpuçları

Oje lekesinin yer etmesinin önüne geçmek için yapılması gereken ilk şey lekeye oje daha sıvı haldeyken müdahale etmektir. Bunun için öncelikle sıvı halde alınabildiği kadar ojenin kağıt havluyla alınması gerekir. Ardından buz yardımıyla oje dondurularak katı hale getirilebilir ve donan oje lekelenen alandan plastik bıçak ya da kaşık yardımıyla kazınabilir.

taze-oje-lekesi-temizleme

Beklemiş Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje lekesine her zaman döküldüğü anda müdahale etmek mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda akla ilk aseton kullanmak gelse de aseton kullanımı lekenin olduğu alanın renginin ağarmasına sebep olabilir. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için beklemiş lekeyi önce kumaşa zarar vermeyecek oranda kazımaya çalışmak ardından da suyla açılmış deterjanla nemlendirilmiş bir bezle lekeyi yumuşatarak yaklaşmak gerekir.

beklemis-oje-lekesi-cikarma

Oje Asetonsuz Nasıl Çıkar?

Aseton uygulaması ojenin yapıştığı alanda lekenin temizlenmesinin ardından iz kalmasına sebep olabilir. Bu yüzden oje lekelerinin temizlenmesinde aseton kullanımına dikkat etmek gerekir. Aseton yerine deterjan kullanmak lekenin yumuşamasını sağlayabileceği gibi olası renk değişimlerinin de önüne geçmene yardımcı olur.

asetonsuz-oje-temizligi

Görsel Kaynaklar: buseterim.com.tr, pexels.com, marthastewart.com, pinterest.com, gemmaetc.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evdeki Kavanozları Değerlendirmek İçin Kavanoz Süsleme Yöntemleri

Evdeki Kavanozları Değerlendirmek İçin Kavanoz Süsleme Yöntemleri

Elektriklenen Saçlar İçin Bakım Önerileri

Elektriklenen Saçlar İçin Bakım Önerileri