Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Keçeli kalemler kullanımı kolay oldukları için evlerde, iş yerlerinde ve okullarda sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle çocukların etkinliklerinde sıkça keçeli kalem kullanıldığını görürüz. Ama bu kalemler kullanımının bu kadar rahat olmasının yanında leke yapma gibi bir tehlike de barındırıyor ne yazık ki. Keçeli kalem lekesi nasıl çıkar ile ilgili tüyoları senin için topladık.
Mobilyaları Yeniliyoruz: Mobilya Cila ve Boyama Örnekleri
Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Keçeli kalem lekesi olduğu zaman hızlı bir şekilde müdahale etmekte yarar var. Yoksa leke yer edebilir ve çıkması zorlaşabilir. Keçeli kalem lekesi ne ile çıkar diye düşününce ilk söyleyebileceğimiz şey asetonla çıkarma yöntemi olabilir. Ama aseton uygulamak yüzeyi bozabileceğinden dolayı nazikçe ve ovalamadan uygulama yapmanda fayda var. Yalnızca yüzeylerde değil elinde de keçeli kalem lekesi oluşabilir, bunun için de mürekkep kurumadan müdahale etmeyi başarırsan işin kolaylaşacaktır. Bu leke için önerebileceğimiz bir başka yöntem de domates. Domatesi ikiye bölüp elindeki lekeye sürdüğün zaman leke daha kolay çıkabilir.
Farklı Kumaş Türlerinden Keçeli Kalem Lekesi Çıkarma
Farklı kumaş türlerindeki keçeli kalem lekelerine farklı müdahaleler yapman gerekebilir. Örneğin deri yüzeydeki keçeli kalem lekesinde aseton işe yarayabilir. Ama bu yöntemi renkli bir tişörtte ya da halıda uygulaman kumaşın renginin solmasına ve zarar görmesine sebep olabilir. Bu sebeple bu tarz hassas olabilecek yüzeylerde bulaşık deterjanı kullanmanı önerebiliriz. Lekenin olduğu yere bulaşık deterjanını uygulayıp bir süre suda beklettikten sonra yıkadığın zaman lekenin yavaş yavaş gittiğini gözlemleyebilirsin. Benzer şekilde koltukta oluşan keçeli kalem lekesini temizlemek de dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu bölgedeki lekeye ılık bir sütten birkaç damla döktüğün takdirde sütteki yağ lekenin çözülmesine yardımcı olabilir.
Kıyafetlerden Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Kıyafetteki keçeli kalem lekesini çıkarmak da dikkatli olunması gereken bir konu çünkü uygulayacağın herhangi bir yoğun yöntem giysine zarar verebilir. Ama senin için deneyebileceğin bir yöntem bulduk. Bu yöntemi uygularken lekenin arkasına pamuk koyuyorsun ve lekeli taraftan yavaş yavaş kolonya döküyorsun. Bir süre sonra leke ile beraber kolonya pamuğa geçecek. Ardından ovalamadan çamaşır deterjanı ile bölgedeki kolonyayı temizleyip kıyafetini yıkayabilirsin. Kolonya güçlü bir madde olduğundan dolayı hassas giysilerine bu işlemi uygularken dikkatli olman gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com, pinterest.com