Zorlu Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Zorlu Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Spor yaparken olsun, piknik için gittiğin yerde kırlarda koşarken olsun ya da küçük kazalar sonucu olsun zaman zaman giysilerimiz çimen lekesi olabilir. Bu leke çamurla ıslak yeşil bir rengin karışımı olarak bulaşır ve temizlemesi bulaşması kadar kolay olmaz. Ama yine de bazı yöntemleri kullanarak ve hızlı müdahale ederek bu tip lekelerle savaşabilirsin.

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Ev Temizliği Yapmayı Kolaylaştıracak 10 Pratik Fikir

Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Çimen Lekesi Temizliğine Hızlı İlk Müdahale

Çimen lekesi birçok yolla bulaşabilir, peki çimen lekesi çıkar mı? Eğer hızlı bir şekilde ilk müdahaleyi edebilirsen lekenin yoğunluğuna da bağlı olarak lekeyi büyük ölçüde temizleyebilirsin. İlk müdahale giysilerinin bu doğal renge boyanmasını engellemek adına oldukça önemli olacaktır. Bu yüzden lekenin olduğunu fark ettiğin anda bastırmadan kiri yüzeyden alman gerekir. Bunun için mümkünse bir fırçadan yardım alabilirsin.

cimen-lekesine-ilk-mudahale

Çimen Lekesini Çıkarmak İçin Adım Adım Yöntemler

Çimen lekesi çıkarmak için çeşitli yöntemlerden yararlanabilirsin. Bu yöntemleri uygularken ortak olarak dikkat etmen gereken nokta çitileme ya da ovalama gibi sert işlemler uygulamamak. Bu gibi yöntemler lekenin çıkmasındansa daha derine işlemesine ve giysinin hasar almasına yol açabilir. Bu yüzden lekenin yumuşamasını da sağlaması adına sıcak su ve sabun kullanarak lekeye müdahale edebilirisin. Bunun yanında oksijenli su ya da sirke-karbonat karışımı da çimen lekesi çıkarırken sana yardımcı olabilir. Sadece bu son iki yöntemi renkli giysilere uyguladığın zaman giysinin renginin atması gibi bir sorunla karşılaşabileceğini göz önünde bulundurman iyi olur.

cimen-lekesi-cikarma-yontemleri

Ticari Lekeleri Çıkarma Ürünleri

Çimen lekesi nasıl çıkar diye soruyorsan bu doğal yöntemlerin dışında ticari ürünleri kullanmanı da tavsiye ederiz. İçeriklerindeki yoğun leke çıkartıcılar sayesinde özellikle deterjanlar hem açık renk hem renkli giysilerindeki çimen lekelerine müdahale etmeni kolaylaştırır.

leke-cikarma-yontemleri

Özel Durumlar: Pantolon ve Renkli Kıyafetlerde Çimen Lekesi

Dinlenmek için kendini çimenlere attığın zaman pantolonunda birdenbire büyük yeşil lekeler oluşabilir. Aynı pantolon gibi renkli giysilerinde de karşılaştığın çimen lekesine nasıl müdahale edeceğini bilemeyebilirsin. Bu gibi özel durumlarda ne yapman gerektiğini düşünüyorsan sana birkaç ipucu verebiliriz.

cimen-lekesi-cikarma

Pantolondan Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Pantolonunda oluşan bir çimen lekesinde lekeyi kurutmadan müdahalede bulunman çok önemli. Ama yapacağın her şeye rağmen leke çıkmayabilir ve bu leke izine rağmen pantolonunu giymeye devam etmek isteyebilirsin. Belki böyle bir durumda bir çeşit yama yapmayı ya da pantolonunu boyatmayı düşünebilirsin.

pantolondan-cimen-lekesi-cikartma

Renkli Kıyafetten Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Çim lekesi nasıl çıkar konusunda birkaç yöntem önerisi getirdik. Bu yöntemleri giysinin rengine zarar vermemeye dikkat ederek deneyebilirsin. Deterjan kullanımı bile bazı renklilere zarar verebilir, bu yüzden renkli giysilerde lekeyi bulaşık deterjanı ile yumuşatmayı deneyebilirsin.

renkli-kiyafetten-cimen-lekesi-cikarma

Kurumuş Çimen Lekesini Temizleme

Kurumuş çimen lekesine müdahale etmek için öncelikle lekenin yumuşatılması gerekir. Bunun için de sıcak sudan yararlanabilirsin. Sıcak su lekenin moleküllerinin tutunduğu yerleri ıslatması ve lekeyi ısıtması sebebiyle lekenin tutunma gücünü azaltır. Kuru lekelerde aynı zamanda içeriklerindeki güçlü yağ çözücüler sayesinde hızlı etki edebilen bulaşık deterjanlarını da kullanmayı düşünebilirsin.

kurumus-cimen-lekesi

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pixabay.com, hthayat.haberturk.com, marthastewart.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Asma Kat Nedir, Nasıl Yapılır?

Asma Kat Nedir, Nasıl Yapılır?