Elektriklenen Saçlar İçin Bakım Önerileri

Elektriklenen Saçlar İçin Bakım Önerileri

Fön makinesi, kurutucu, havlu, rüzgar, güneş… Saçlarımız tüm bu şartlarla birlikte nem dengesini kaybedip elektriklenmeye müsait yapıdadır. Elektriklenen saçlarla savaşmak için ilk kural, yeterli nemi korumaktır. Hangi bakım ürününün elektriklenen saça iyi geleceğinden, nasıl bir kurutma yöntemi kullanmalısın konusuna kadar çeşitli ipuçlarının ayrıntılarını bu yazımızda senin için hazırladık.

Keratin Saç Bakımı Nedir?

Evde Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Saçlarını Ne Kadar İyi Tanıyorsun?

Saçta Kabarma Neden Olur?

Saç kabarmasının asıl nedeni çeşitli sebeplerle saçtaki pozitif iyonların artmasıdır. Elektriklenmeye de sebep olan bu artış saç tellerinin farklı yönlere doğru gitmesin sebep olur. Pozitif iyonların artması asıl olarak saçın neminin dış ortam nemiyle dengesinin kaybolmasından kaynaklanır. Bunun için saçlarımız hem kuru havalarda hem de nemli havalarda kabarır. Kuru hava saçın nemini alarak kuruturken nemli havada ise saçın sahip olduğu nem yetersiz kalır ve yine nemsizlikten dolayı kabarma gözlenir. Bir de saç bakım rutinin nem dengesini korumaya yönelik değilse saçının kabarması kaçınılmaz olacaktır diyebiliriz.

sac-kabarmasi-neden-olur

Elektriklenmeye Karşı Savaşan Bir Saç Bakım Rutini İçin Temel Adımlar

Saç elektriklenmesiyle savaşırken saç bakım rutinini belli adımlarla şekillendirmelisin. Öncelikle duşta saçına uygun bir şampuan ve saç bakım kremi uygulamalı ve haftada en az bir kere saç maskesi uygulamalısın. Duş sonrasında ise saçını mümkünse eski bir pamuklu tişört yardımıyla kurutmalısın ve sert hareketler yapmaktan çekinmelisin. Eğer havlu ile kurutmak istiyorsan havlunun nemi çok fazla emmesine izin vermemelisin. Ardından saçını kuruturken ya da gün içinde belli aralıklarla yağ uygulamaları yapmalısın. Bu uygulamalar saçının sahip olduğu nemini korumasına yarayacaktır.

sac-bakim-rutini-nasil-olmali

Elektriklenmeye Eğilimli Saçlar İçin Havluyla Kurutmada Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Kurutma elektriklenmeye eğimli saçlar için oldukça önemli bir adımdır. Bunun için saçının nemini korumasına yardımcı olması adına havlu yerine bir tişört kullanmayı tercih edebilirsin. Saçını mümkünse ısıl işlem kullanmadan doğal halde kurumaya bırakmalısın. Bu şekilde fön makinelerinin yüksek ısısından saçını koruyabilirsin. Eğer kurutma makinesi kullanman gerekiyorsa bu durumda da saçına kurutma öncesinde saçın nemini arttıracak ürünler uygulamalısın.

saci-havluyla-kurutma

Elektriklenmeyle Savaşan Ürünlerde Aranacak Temel Bileşenler

Elektriklenme sorununu çözmenin temelinde saça ihtiyacı olan nemi sağlamak geliyor. Bunun için özel hazırlanmış olan bakım yağlarını ve serumları kullanabileceğin gibi doğal yöntemleri de kullanarak saçına gerekli yağı ve nemi sağlayabilirsin. Kullanabileceğin doğal olarak yararlı yağları bünyesinde barındıran ürünler arasında aloe vera, avokado, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı sayılabilir. Bu ürünleri kullanarak saçına evde doğal maskeler hazırlayabilirsin.

elektriklenmeye-karsi-sac-bakimi

Kıvırcık Kız Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kıvırcık Kız yöntemi kıvırcık saçla yaşamanın ipuçlarıyla ilgili bir kitap da yazan yazar Lorraine Massey tarafından bulunmuş bir yöntemdir. Bu yönteme göre saça uygulanacak doğru yöntemler sayesinde saçın nemi tutulabilir ve bu da saçın kendi kıvırcıklarını tutmasını sağlar. Yöntem içinde beş adım barındırıyor: sıfırlama, temizleme, kremleme, stilize etme ve kurutma. İlk adımımızda adından da anlaşılacağı üzere saçında bir “resetleme” yapıyoruz. Burada sülfat içerikli ürünler kullanmak derinlemesine temizlik yapacağın için yararlı olabilir. Bu aşama her seferinde tekrarlanmıyor, amaç saçtaki eski yöntemlerin kalıntılarını temizlemek. Bu yöntemi saçını uygulamalardan ve ürünlerden temizlemek istediğinde kullanmalısın. İkinci adımda temizliğe geçiyoruz, buradaki önemli nokta şampuan uygulaması esnasında saça parmak ucuyla masaj yapmak, tırnaklarını kullanmamalısın. Üçüncü aşamada artık krem uygulamaya geçiyoruz, bir kıvırcık saçlının en büyük düşmanı nemli havalarken dostlarının başında da saç kremleri gelir. Krem aşamasının ipucu ise kremi yıkama noktasıyla ilgili, bu aşamada kremin yüzde 90 kadarını yıkayıp bir miktarını saçında bırakmalısın. Ardından gelen stil verme aşamasında bu bıraktığın krem işine yarayacak. Stil aşamasının en önemli ipucu uygulayacağın kıvırcık dostu ürünü saç uçlarından köklere doğru uygulamak. Son aşama ise en tehlikeli aşama: kurutma. Bu aşamada ya mikrofiber bir havlu ya da tişört kullanmalısın.

kivircik-kiz-yontemi

Görsel Kaynaklar: sacsirlari.com, otaci.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Bugüne Kadarki En İyi Uykunuz İçin Profesyonel Tasarım İpuçları

Bugüne Kadarki En İyi Uykunuz İçin Profesyonel Tasarım İpuçları