Kış Aylarında Yaşanan Saç Problemlerine İyi Gelecek 5 Öneri

Kış Aylarında Yaşanan Saç Problemlerine İyi Gelecek 5 Öneri

Çoğunlukla düşük sıcaklık ve düşük nemle geçen kış aylarında, saçlarımız da değişen havayla hiç olmadığı kadar yıpranmaya açık hale gelir. Cildimizin kuruması gibi, saçlarımızda da kuruluk, nem kaybı, kırılma ve yıpranma gibi şikayetler oluşabilir. Özellikle saç kurutma makinası gibi saçlarımıza ısı veren uygulamaları da kışın daha çok arttırırız. Bütün bu problemlerin önüne geçebilmek için ise içeriğinde bir sürü kimyasal madde olan saç ürünlerine aslında hiç de gerek yok. Daha sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşman için evde yapabileceğin doğal saç bakım yöntemlerini bu yazımızda senin için derledik.

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi

Evde Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Hindistan Cevizi Yağı Mucizesi: Saç Kuruluğuna Karşı Birebir

Havaların soğumasıyla birlikte saçlarının iyice kuruduğunu ve yıprandığını hissediyorsan hindistan cevizi yağını mutlaka denemeni tavsiye ederiz! Özellikle duş almadan 1-2 saat önce dipten uca saçlarına sürerek bekletmen saçlarını derinlemesine besleyerek saçına yumuşaklık ve güç kazandıracaktır. Hindistan cevizi yağına isteğine bağlı olarak zeytinyağı veya argan yağı da ekleyebilirsin. Düzenli uygulama sonucunda saçlarının hiç olmadığı kadar sağlıklı ve güçlü hale geldiğine göreceksin.

hindistan-cevizi-yağı-saç-maskesi

Sirke ve Esans Yağlarıyla Saçlarını Canlandır

Sirkenin saça faydaları saymakla bitmez, özellikle elma sirkesi saç için oldukça faydalı ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Ancak sirkeyi suyla karıştırarak saça uygulamak gerekiyor. Sirkeli suyu istersen durulama suyu olarak kullanabilirsin veya bir sprey şişesine koyup gün içinde saçına sıkarak uygulayabilirsin. Oran olarak da 1-2 yemek kaşığı sirkeye 4-5 yemek kaşığı su eklemen yeterli. Sirkenin keskin kokusundan kurtulmak için ise çay ağacı yağı, lavanta yağı veya okaliptüs yağı gibi hem saçın için besleyici hem de güzel kokan bir esans yağı ekleyebilirsin. İlk kullanımda farkı görmen ise kaçınılmaz, saçların parlak ve yumuşacık olacak!

saç-için-sirke-bakımı

Avokadonun Nemlendirici Gücünden Yararlan

Saçların nemini korumak güçlenmesi ve sağlıklı kalabilmesi için hiç olmadığı kadar önemli, özellikle kış soğuklarıyla birlikte saçlarımız hiç olmadığı kadar nem kaybeder. Saçındaki nem kaybının önüne geçebilmek için meyvelerden yararlanabilirsin. Özellikle avokado nemlendirici özelliğiyle ünlü bir meyvedir. Yarım avokadoyu zeytinyağıyla ezerek saçlarına maske olarak uygulayıp saçlarına nem kazandırabilirsin. İsteğe bağlı olarak muz da ekleyerek daha etkili bir sonuç elde edebilirsin. Bu doğal karışımı saçlarında bir saat bekletmen yumuşacık olması için yeterli olacaktır.

saç-için-avokado-maskesi

Karbonat ile Saçlarına Mineralli Bakım Yapma Zamanı

Evlerimizin olmazsa olmazı karbonatın kullanım alanı gerçekten sınırsız, üstelik kişisel bakım da dahil. Özellikle kaybolan mineralleri saçlarına geri kazandırmak ve saçlarına mineralli bakım yapmak için bir yemek kaşığı karbonatı suyla veya sodayla macun kıvamına getirerek saçlarına sürmen yeterli. İsteğine bağlı macuna sirke veya esansiyel yağ da ekleyebilirsin. Macunu uyguladıktan 5-10 dakika sonra saçlarını durulamanı tavsiye ederiz. 

kışın-yıpranmış-saçlar-için-bakım

Yüksek Isıdan Yıpranan Saçlar İçin Bal Mucizesi

Kışın gelmesiyle birlikte fön makinası gibi saçımıza yüksek ısı veren işlemleri artırırız ve bunun sonucunda saçlarımız normalden daha hızlı bir şekilde kuruyup yıpranır. Eğer saçlarını saç kurutma makinasıyla yüksek ısıda dakikalarca kurutuyorsan ve saçlarına fön çekiyorsan öncelikle bu işlemlerin sıklığını azaltman gerekli. Duştan çıktıktan sonra saçlarını saç kurutma makinasıyla daha düşük sıcaklıkta ve uzak mesafeden yavaş yavaş kurutman saçlarına vereceğin zararı azaltacaktır. Yüksek ısıdan zarar görmüş saçlarını canlandırmanın bir diğer yolu da bal ile yapılan saç maskeleridir. Bal, saçını ölü derilerden de arındırarak saçındaki hasarları onarır ve saçları yumuşatarak güçlendirir. Evdeki malzemelerinde kolayca bal maskesi yapabilirsin. 2 yemek kaşığı bala isteğine bağlı 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ekleyerek saçlarında yarım saat boyunca bekletip durulayabilirsin. İsteğine bağlı olarak aloe vera veya avokado da ekleyerek maskenin nemlendirici gücünü artırabilirsin. 

saçlar-için-bal-maskesi

Görsel Kaynak: Unsplash, Freepik

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendi Abajur Başlığını Tasarlamanın 12 Yolu

Kendi Abajur Başlığını Tasarlamanın 12 Yolu

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar