Deniz ve Güneşten Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri

Deniz ve Güneşten Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri

Sağlıklı saçlara sahip olmak güzel hissetmeyi ve dolayısıyla öz güvenli hissetmeyi sağlar. Işıl ışıl paylayan güçlü saçlar kimi mutlu etmez ki?

Bu yüzden saçlarına iyi bakman çok önemli. Yazın deniz ve güneşin etkisiyle saçların yıpranmış olabilir. Fakat üzülme çünkü saçlarını eski sağlıklı ve parlak haline getirmen mümkün. Doğal yağlar ve evinde bulunan bitki ve meyvelerle ipeksi saçlara ulaşabilirsin. Saçlarını canlandırmak için uygulayabileceğin saç bakım tarifleri bu yazımızda.

Keratin Saç Bakımı Nedir?

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

Hızlı Tırnak Uzatma ve Güçlendirme Yöntemleri

1-Aloe Vera ve Zeytinyağı ile Yıpranmış Saçlarını Onar

Aloe vera içinde bulundurduğu maddeler ile saçların için mucizevi bir bitki. Aloe vera ile saçlarının parlak ve yumuşak gözükmesini sağlayabilirsin. Kullanman gereken malzemeler: 1 su bardağı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, havlu, tarak. 1 su bardağı aloe vera jeli ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını temiz bir kabın içine al. Ardından malzemeleri homojen olacak şekilde karıştır. Elde ettiğin karışımı temiz ve nemli saçlarına masaj yaparak uygula. Saçının köklerine ve uçlarına karışımı sür ve bir tarak yardımıyla saçlarını tara. Bu sayede saçının her tarafına aloe vera karışımı gelsin. Son aşamada ise saçlarını bağlayıp 1 saat kadar beklemelisin. Ardından saçlarını yıkayabilirsin.

2-Denizden ve Güneşten Yıpranmış Saçlarını Yoğurt, Bal ve Elma Sirkesiyle Nemlendir

Deniz ve güneş saçları kurutuyor ve yıpranmasına sebep oluyor. Bunun önüne geçmek için saçlarını nemlendirmen çok önemli. Bal saça nemini kazandıracak besinlerden biri. Hadi maske tarifimize geçelim. Kullanacağın malzemeler: 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi. Malzemelerin hepsini temiz bir kapta karıştır ve saçlarına masaj yaparak uygula. En az yarım saat maskeyi saçında beklet ve sonrasında saçlarını yıka. İşte saçlarını nemlendirmek bu kadar kolay!

3-Muz ve Hindistan Cevizi Yağı ile Saçlarını Canlandır

Hindistan cevizi yağı saç bakımında sıkça kullandığımız bir besin. Bu yağ hoş kokusu ve zengin içeriğiyle çok yararlı ve yıpranmış saçların için müthiş bir besin. Hindistan cevizi ve diğer yağların yanı sıra meyveler de saçlar için oldukça iyileştirici. Bu meyvelerden birisi de muz. İçeriğinde bulunan antioksidan sayesinde muz saçlarını güçlendirir ve besler. Şimdi tarifimize geçelim. Malzemeler: hindistan cevizi yağı, muz, zeytinyağı ve bal. Öncelikle bir adet muzu ezerek işe başlamalısın. Ardından ezdiğin muzun içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bal ve hindistan cevizi yağı katarak hepsini karıştırmalısın. Karışım homojen bir kıvam aldığında saçlarına masaj yaparak uygulamalısın. Maskeyi saç dipleri ve uçlarına uyguladıktan sonra en az 1 saat beklemelisin ve ardından saçlarını yıkamalısın.

4- Doğal Yağlardan Yardım Al

Güneş ve denizden yıpranmış saçlara en iyi gelen şey doğal yağlar. Saçlarını nemlendirmek ve yumuşak hale getirmek için doğal yağları kullanmaya ne dersin? Bu maskenin yapımı oldukça basit.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, argan yağı ve badem yağı. Bütün yağları karıştır ve parmak uçların yardımıyla saçlarına yedir. Maskeyi hem saç diplerine hem de saç köklerine uygula ve en az yarım saat bekle. Ardından şampuan yardımıyla saçını yağdan arındır.

Deniz ve Güneşten Yıpranan Saçların İçin Öneriler

Saçlarına uygulayabileceğin maske önerileri verdik. Bu maskeler saçlarını canlandırman için harika fakat saç bakımının bir bütün olduğunu unutmamalısın. Güçlü, yumuşak ve parlak saçlar için bu önerilerimizi aklından çıkarma:

1-Saçlarınıı sıcak suyla ve sık yıkamamaya çalış.

2-Yıpranmış saçlarına maşa, fön gibi işlemler uygulama.

3-Saçların için doğal ve organik malzemeler her zaman daha iyidir.

4- Bu maskelerden tek seferlik kullanımda etkili bir sonuç beklememelisin. Kalıcı ve güzel sonuçlar istiyorsan maskeleri düzenli şekilde uygulamalısın.

5- Ve tabii ki en önemli madde dengeli beslenme ve bol su içmek. Saçlarını dışarıdan maskelerle desteklediğin kadar içten beslemeyi de ihmal etmemelisin.

Görsel Kaynak: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı

6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?