6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı

6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı

Hayatını ve evini bir köpekle paylaşıyorsan bir köpeğin verebileceği sınırsız sevgiyi biliyorsundur. Hayatında böylesine önemli bir yeri olan köpeğine ihtiyacı olan güvenli ortamı yaratmaksa senin sorumluluğun. Bu güvenli alanı yaratmak için ona ihtiyacı olan besinleri sağlamak, sağlık durumunu takip etmek ve en mutlu hissedeceği barınma ortamını yaratmak durumundasın. Barınması için ona verebileceğin en güzel hediyelerden birisi ona kendi ellerinle yapacağın bir köpek kulübesi. Bu kulübeyi bedava edinebileceğin paletlerden yapabilirsin ve hatta bir tane fazladan yaparak sokaktaki köpekler için de bir ev yapabilirsin.

Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat

Özel Akvaryum Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Patili Evlerde Pratik Çözümler

  1. Adım: Paletleri Bulup Hazırlamak

Paletten köpek kulübesi yapımına başlarken öncelikle paletlerini bulmalısın. Bunun için üç tane palet bulman yeterli olacaktır. Bu paletlerden birisi köpek kulübesi yapımında taban olarak kullanılacak. Diğerlerini dikkat ede ede parçalarına ayırman gerekiyor. Çünkü paletlerdeki uzun tahta parçaları köpek yuvası yapımında iskeleti yaparken işe yarayacak. Bu parçaları köpek kulübesini ne boyutta istediğine bağlı olarak kesebilirsin. Bunun için projeni çizmiş olmak sana yardımcı olacaktır.

tahta-paletten-kopek-kulubesi

2. Adım: Zemini Sağlam Yapmak

Paletleri ihtiyacın olan şekilde parçalayıp kesim işlemlerini yaptıktan sonra zeminden yapıma geçebilirsin. Köpekler kuru ve rahat yerlerde yatmaktan çok hoşlanırlar bu sebeple zeminin su almasını engelleyecek bir çözüm bulmalısın. Bunun için su geçirmez bir sunta kullanabilirsin ya da naylon gibi yalıtım malzemeleri ile bir taban yapabilirsin. Bu taban zemin bazı olarak kullanılacak paletin üzerine getirilmeli.

6-adimda-tahta-paletten-kopek-kulubesi-yapimi

3. Adım: Duvarları İnşa Etmek

Köpek kulübesi yapım projesine güçlü bir zemin yaptıktan sonra duvarlarla devam ediyoruz. Bunun için iki seçenek kullanabilirsin. İlk olarak palet parçalarının hepsini yan yana birbirlerine monte ederek duvar yapabilirsin. İkinci seçenekte ise bu palet parçalarından bir iskelet inşa edip duvarları suntadan yapabilirsin. Bunun için özellikle dört köşedeki palet parçalarını çok sağlam monte etmek gerekli. Köpek kulübesi ölçüleri tamamen senin zevkine ve mekanının imkanlarına bağlı olsa da duvar ölçülerini belirlerken küçük bir noktaya dikkat etmek kulübenin ömrünü uzatabilir: Duvarlardan birisinin diğerinden bir miktar kısa olması çatının da eğik olmasına sebep vererek su sızıntılarını azaltabilir.

kolay-kopek-yuvası-yapimi

4. Adım: Çatıyı Kapatmak

Bu kolay köpek kulübesi yapımı tarifinde bir tek çatı el oyalama riski taşıyor. Buna rağmen eğer çatıya gelene kadar duvar ölçülerinde ve paylarda planlı gittiysen çatı çok da zorlamayacaktır. Dikkat etmen gereken en önemli nokta çatının su geçirmez şekilde yapılması çünkü köpekler için kulübe yaptığında bu kulübe su aldığı takdirde ömrü kısalabilir ve bu durum seni hayal kırıklığına uğratabilir. Bu sebeplerle çatıda kullanacağın parçaların delik olup olmadığına bakmayı, ölçülerin tutup tutmadığını kontrol etmeyi ve duvarlardan eğimli gelip gelmediğini kontrol etmelisin. Önceden de bahsettiğimiz gibi duvarlarla sağlayacağın bir eğim su sızıntılarına karşı tedbir olacaktır. Son noktada kulübenin çatısını yapı malzemecilerde bulabileceğin bir çatı malzemesi ile kaplayabilirsin. Küçük bir parça kaplayacağından dolayı büyük bir maddi yükü olmayacaktır.

kopek-kulubesi-yapimi

5. Adım: Kapı Yapımı

Duvarları inşa ettikten ve çatıyı kapattıktan sonra önünde kapalı bir kutu şeklinde duruyor kulüben. Tahtadan köpek kulübesi yapımında son aşamalardan birisi için köpeğimize bir kapı kesiyoruz. Bunun için varsa bir dekupaj testeresi kullanabilirsin. Yoksa kapıyı da projeni çizerken belirleyip o kısmı çoktan boş bırakmış şekilde gelebilirsin. Kapıyı sonradan kestiğin takdirde köpeğinin boyutunu hesaba katmalısın ki girip çıkarken zorluk yaşamasın.

tahta-paletten-kopek-yuvasi-yapimi

6. Adım: Son Kontroller ve Süsleme

Kapıyı kestikten sonra bir zımpara yardımı ile pürüzlerin üzerinden geçmek gerekir. Çünkü aksi takdirde bu ahşap çıkıntıları köpeğinin derisine zarar verebilir. Zımpara ile etrafını, içini ve duvarlarla çatıyı da geçtikten sonra süsleme kısmına geçebiliriz. İstersen bir vernik atarak bu ahşap görüntüyü tutabilirsin ya da akrilik boya ile üzerine bir tasarım yapabilirsin. Burada yaratıcılığını konuşturmalı ve köpeğini en güzel temsil edeceğini düşündüğün kararı vererek son noktayı koymalısın.

tahtadan-kopek-kulubesi-yapimi

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yuka Çiçeği Bakımı Püf Noktaları

Yuka Çiçeği Bakımı Püf Noktaları

Deniz ve Güneşten Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri

Deniz ve Güneşten Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri