Kedi ve Köpekler İçin Kolay ve Pratik Yatak Yapımı

Kedi ve Köpekler İçin Kolay ve Pratik Yatak Yapımı

Evlerimizdeki minik dostlarımız günlerinin çoğunu yatarak geçirmeye bayılıyorlar. Bu yüzden de onlara bu soğuk günlerde verilebilecek en güzel hediyelerden birisi; uyuyacakları sıcacık bir yatak. Hazır kedi köpek yataklarından alabileceğin gibi, minik dostun için, basit yöntemler kullanarak sen de bir yatak yapabilirsin.

Kedi/ Köpek Sahiplenmeden Önce Kendine Sorman Gereken 9 Soru

Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat

Evde Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Yapılır?

Kedi Yatağı Nasıl Yapılır?

Kedilerin yatmayı en sevdiği yerler genellikle dar alanlardır. Küçük bir ayakkabı kutusu ya da bir sepet içi onlar için muhteşem bir yatak olabilir. Kedin için yapmak istediğin yatak modelini seçerken onun uyku rutinlerini göz önünde bulundurarak ne gibi bir yatağı daha çok seveceğine karar verebilirsin. Evde kedi yatağı yapımı ile ilgili birkaç örneği yazımızda bulabilirsin.

kedi-yatagi-yapimi

Kedi Kalorifer Yatağı Yapımı

Kalorifer yatakları kedilerin sıcaklık ve uyku sevgilerini birleştirmesi açısından oldukça güzel bir yatak türü. Bunu yapmak için istediğin ölçüde bir dikdörtgen plastik ya da ahşap parçaya ihtiyacın olacak. Bunun için kullanmadığın bir raftan yararlanabilirsin ya da pazarlarda kenara ayrılan limon kasalarını kullanabilirsin. Bu dikdörtgen parçanın dört köşesinden delik açıp kalınca bir ipi bu dört kenardan geçirmelisin. Ardından yatağın üst kısmını bir parça kumaşla kaplamalısın ve altından bu kumaşı birbirine dikerek tutturmalısın. Son olarak yatağın üst tarafı kaplanınca içeride kalan ipleri köşelerden açacağın deliklerden geçirerek çıkarıp yatağı kalorifere sabitleyebilirsin.

kedi-kalorifer-yatagi
kolay-kedi-yatagi-yapimi

Yuvarlak Kedi Yatağı Yapımı

Yuvarlak kedi yatağı oldukça yumuşak bir yatak bu yüzden kedin tüm gün keyifle bu yatakta uyuyabilir. Eğer bir dikiş makinan varsa bu yatağı kolaylıkla yapabilirsin. Bunun için iki kumaşı üst üste ölçülerini alarak dikmelisin. Ölçülerini bir geniş daire bir de onun içine olacak dar daire şeklinde aldığın zaman yatağın daha güzel olacak. Bu kedi yatağı yapımında ilk önce iç daireyi dikip boşluktan içini elyaf doldurmalı ardından dış daireyi dikip doldurmalısın. Yuvarlak kedi yatağı yapımı bir dikiş makinası yardımıyla bu kadar basit.

yuvarlak-kedi-yatagi
yuvarlak-kedi-yatagi
yuvarlak-kedi-yatagi-yapimi

Çadır Kedi Yatağı Yapımı

Kolay kedi yatağı yapımı projelerinden birisi de çadır yataklar. Bunun için ihtiyacın olan dört eşit uzunlukta ahşap çubuk, genişçe bir daire kumaş ve bağlama işlemi için kınnap ip. Çubukları çadırının iskeleti olacak şekilde başlarını birbirine yaslayarak bağlamalısın. Bu aşamada bağlamayı sağlam yaptığın takdirde kalan kısım oldukça basit. İskeleti kumaşla kapladığın zaman çubukları bağladığın yerden dairenin merkezini geçirip bir delik açarak çubukların başlarını dışarı çıkarabilir ve istersen kumaşı buraya yapıştırıcıyla sabitleyebilirsin. Ardından bu çadırın içine kedinin sevdiği bir yastığı koyup ona güvenli bir yuva hazırlayabilirsin.

cadir-kedi-yatagi
cadir-kedi-yatagi-yapimi

Köpek Yatağı Nasıl Yapılır?

Köpek yatağı yapmak da kedi yatağı yapmaya benzer yalnızca boyutlarında bazı değişiklikler yapmalısın. Köpeklerin yataklarını ısırma gibi huyları olabileceği için onların yataklarını yaparken dikiş kalitesine dikkat etmende yarar var. Bunun dışında beğendiğin bir kedi yatağı modelini aynı şekilde köpeğin için yapabilirsin.

kopek-yatagi-fikirleri

Köpek Yatağı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler ve Adımlar Nelerdir?

En yaygın köpek yatağı tiplerinden olan yuvarlak köpek yatağı yapımının aşamaları yuvarlak kedi yatağı yapımına çok benzer. Bunun için yalnızca kumaşının çapını çok daha büyük seçmen gerekir. Bu sebeple kullanacağın kumaş ve elyaf miktarı da artacak, bu hesaplamaları yaptıktan sonra yatağını benzer adımları takip ederek hazırlayabilirsin.

kopek-yatagi-yapim-adimlari

Görsel Kaynaklar: youtube.com, pexels.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Radye Temel Nedir ve Depreme Karşı Ne Kadar Güvenlidir?

Radye Temel Nedir ve Depreme Karşı Ne Kadar Güvenlidir?

Biberiye Yağının Faydaları ve Kullanımı

Biberiye Yağının Faydaları ve Kullanımı