Yuka Çiçeği Bakımı Püf Noktaları

Yuka Çiçeği Bakımı Püf Noktaları

Bitkileri kullanarak evinde eşsiz bir hava yaratabilirsin. Bunun için en güzel seçeneklerden biri de yuka çiçeği! Bu bitki güzel görüntüsü ve harika rengiyle ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılıyor. Eğer sen de evinde yuka bitkisi yetiştirmek istiyorsan bu yazımız tam sana göre. Yuka çiçeğinin nasıl sulanması gerektiğinden saksı değişimine kadar tüm bilgiler burada. Hazırsan başlayalım!

Sardunya Çiçeği Bakımı

Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl Yok Olur?

Pachira (Para Ağacı) Bakımı

Yuka Çiçeği Sulama

Bitki bakımında dikkat etmen gereken en önemli noktalardan biri sulama. Yuka çiçeğini doğru bir şekilde sulayarak ömrünü uzatabilirsin ve bitkin daha sağlıklı görünebilir. Yuka çiçeğini kışları 10 günde bir, yaz aylarında ise haftada 1 kez sulaman yeterli. Fakat unutmaman gereken noktalar var. Bunlardan en önemlilerinden biri çiçeğin her yerine su ulaştığından emin olman. Ayrıca sulama günleri ve sulama miktarını aynı tutmalısın. Özellikle kış aylarında çiçeğini sularken suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisin. Ve son olarak yuka bitkini sularken klorlu su kullanmamalısın.

Yuka Çiçeği Budama

Yuka çiçeği çok fazla budama isteyen bir bitki değil. Fakat bitkinin yapraklarını kısaltmak istersen arada bir budama işlemi yapabilirsin. Budama işlemini bitkinin esinti alabileceği zamanlarda yapman önemli. Bu sayede bitkinin zarar görmesini ve çürümesinin önüne geçebilirsin. Ayrıca budama işlemini yaparken steril bir maket bıçağı ya da jilet kullanmaya özen göstermelisin. Son olarak da budama işlemini gerçekleştirirken bunu tek hamlede yapmayı unutmamalısın.

Yuka Çiçeği Çoğaltma

Sıra yuka bitkisi nasıl çoğaltılır sorusuna geldi. Bunun için birkaç yöntem mevcut. İlki bölme ile çoğaltma yolu. Bunun için bitkinin altındaki rizomları ayırmalısın. Ardından bu bitkiyi farklı bir toprağa yerleştirip güneş görebileceği bir yere yerleştirmelisin. Burada dikkat etmen gereken nokta ise bitkinin kökleri oluşana kadar toprağı nemli tutman. Bitkini çelik yöntemi ile de çoğaltabilirsin. Bu işlem oldukça basit. Yuka çiçeğinin yapraklarından birini istediğin bir yerden kesmeli ve ardından toprağa dikmelisin. Yuka bitkinin zamanla köklendiğini göreceksin. Son olarak çoğaltmayı ne zaman yapman gerektiğinden bahsedelim. Sonbahar mevsimi yuka bitkini çoğaltman için ideal zaman olabilir.

 Yuka Saksı Değişimi

Yuka bitkisi yavaş büyüdüğü için sık sık saksı değiştirmene ihtiyaç duymaz. Bu işlemi iki senede bir yapabilirsin. Bu noktada dikkat etmen gereken şey bitkiyi daha büyük bir saksıya almak. Bitki boyutuna göre saksı büyüklüğünü seçmelisin. Son olarak bitkini iyi sabitlediğinden emin olmalısın.

 Yuka Çiçek Açar Mı?

Evet, yuka bitkisi çiçek açar. Bitkide bol miktarda çiçek tomurcuğu bulunur ve gövde uzatarak çiçek açar. Genellikle yaz aylarında bitkinin çiçek açtığını görürüz. Fakat iklimden iklime bu zaman dilimi değişir. Örneğin serin yerlerde çiçek açma dönemi yaz ortaları iken daha sıcak iklimlerde bitki daha erken çiçeklenir.

Yuka Çiçeği İçin Vitamin Takviyesi

Eğer yuka çiçeğinin yapraklarında sararma gözlemliyorsan vitamin takviyesi yapmayı düşünebilirsin. Herhangi bir çiçekçiye gidip vitamin alabilirsin ve talimatlara uygun şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

Yuka Çiçeği Özellikleri

Yuka çiçeği suyu çok fazla seven bir bitki değil. Hatta susuzluğa oldukça dayanıklıdır.

Güneşi seven bir bitkidir, yeterli güneş ışığı aldığından emin olmalısın. Fakat yuka çiçeğin için doğrudan güneş ışığı alan bir alan yerine gün ışığı alan bir yer tercih etmelisin.

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede iyidir.

Dolaşımı uyarıcı ve kan dolaşımını düzenleyici etkisi vardır. Ayrıca sindirim sistemini de düzenler ve iyileştirme etkisi vardır.

Doğal ağrı kesici özelliğiyle başta migren olmak üzere pek çok ağrıyı dindirme özelliği vardır.

Görsel Kaynak: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Armut İtalyan ProntoPro’yla Birleşiyor ve 14 Ülkede Faaliyet Gösteren Avrupa Devi Oluyor.

Armut İtalyan ProntoPro’yla Birleşiyor ve 14 Ülkede Faaliyet Gösteren Avrupa Devi Oluyor.

6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı

6 Adımda Tahta Paletten Köpek Kulübesi Yapımı