Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

Tırnaklarımızın güzel ve bakımlı görünmesi kişisel bakımın önemli bir parçası. Bakımlı ve şık görünen tırnaklar dikkat çeker ve kendini mutlu hissettirir. Tırnak bakımı yapmak her zaman kolay olmayabiliyor. Günlük hayatın koşturmacasından tırnaklarımıza gerektiği önemi veremeyebiliyoruz. Bu noktada protez ve kalıcı ojeler yardımımıza koşuyor. Son zamanlarda adlarını çok duyduğumuz bu uygulamalar sayesinde uzun vadeli şık ve bakımlı tırnaklar ulaşılmaz olmaktan çıkıyor. Bu yazımızda senin için protez tırnak ve kalıcı oje hakkında bilgiler sunduk, farklarını sıraladık ve en güzel trendlerden bahsettik.

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Yüz Yogası Başlangıç Rehberi

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Farkı

Protez tırnak doğal tırnağın üzerine özel bir uygulamayla tırnak ekleme işlemidir. Kalıcı oje işleminde ise tırnak ekleme işlemi yapılmaz, özel bir oje sürme tekniğiyle 1-1,5 ay kalıcılıkta ojeli tırnaklara sahip olunur.

Protez Tırnak Nedir, Nasıl Yapılır?

Tırnaklar üzerinde özel koruyucular uygulanarak yapılır. Bu sayede tırnağa uzun süreli güçlü ve bakımlı bir görünüm verir. Protez tırnak uygulamasının 3 farklı çeşidi var. Bu çeşitler akrilik, jel ve dipping. tırnak. Bu çeşitlerin farklı avantaj ve dezavantajları var.

1- Akrilik Tırnak

Akrilik tırnak akrilik sıvı ve toz kullanılarak uygulanır. Ardından tırnak ultraviyole cihaz altında tutularak sert bir hale gelir. Akrilik tırnak, kendi tırnağımızın bir uzantısı denebilir. Akrilik tırnak uygulaması kırılmaya yatkın, zayıf tırnakları olan kişiler için uygundur. Dayanıklı ve kalıcı tırnaklara ulaşmanı sağlar. Dezavantajı ise diğer protez tırnak çeşitlerine göre daha az doğal görünmesi ve çıkarmasının nispeten zor ve tırnak için yıpratıcı olmasıdır. Protez tırnaklar doğru bakımla 2-3 ay kullanılabilir.

2-Jel Tırnak

İkinci protez tırnak türü ise jel tırnak. Bu uygulama tırnakta doğal, temiz ve bakımlı bir görünüm vadediyor. Sağlam ve güçlü tırnaklara sahip kişilere uygulanıyor. Jel tırnak akrilik protez tırnağın aksine gerçek tırnağın bir uzantısı değil. Jel uygulama sırasında özel bir jel kullanılıyor. Bu jel özel ışınlar sayesinde kurutuluyor. Bu yöntemin avantajı akrilik tırnağa göre daha ince bir yapıda olması, doğal durması ve tırnağa akrilik tırnak kadar zarar vermemesidir. Fakat jel tırnağın da çıkarıldığında doğal tırnak için yıpratıcı olabileceğini atlamamak gerek.  Bu olumsuz etkilerden kaçınmak için tırnak ve elllerini nemlendirmen doğru olacaktır. Jel tırnağını doğru bakımla bir ayı aşkın süre kullanılabilirsin.

3- Dipping Tırnak

Bu uygulama akrilik toz pudra kullanılarak özel takma tırnağın yapıştırılmasıyla yapılıyor. Bu yöntemde bir tırnak formu seçiliyor ve tırnak yatağına yerleştiriliyor. Akrilik protez tırnak uygulamasından farkı ise akrilik sıvının kullanılmamasıdır. Dipping protez tırnak uygulaması tırnaklarda mat görünüm elde etmek için kullanılıyor.

Protez Tırnak İşlemi Ne Kadar Sürede Yapılır?

Protez tırnak işleminin süresi ortalama 45 dakika ve 2 saat arasında değişiyor.

Kalıcı Oje Nedir, Nasıl Uygulanır?

Kalıcı ojeler günlük hayatın yoğunluğundan oje sürmeye, manikür yaptırmaya zaman bulamayan ve tatile giden kişiler için ideal. Her zaman kullandığımız ojeler kısa soyulmaya ve kötü gözükmeye yatkın oluyorlar. Bu sebeple ojelerimizi sürekli tazeleme ihtiyacı duyuyoruz. Kalıcı ojeler bu soruna çözüm sunuyor ve tırnakta uzun süre yıpranmadan kalabiliyor. Ayrıca tırnaklar bu uygulamada deformasyona uğramaz.

Kalıcı oje uygulaması özel cihazlar ve UV ışınları kullanılarak yapılıyor. Bu ışınlar sayede ojenin kalıcılığı artırılıyor. İşlemi basitçe anlatmamız gerekirse ojenin tırnağa yapıştırılıp ardından kurutulduğunu söyleyebiliriz.

Kalıcı ojeleri doğru bakımla ortalama olarak ellerde 2-3 hafta ay ayaklarda ise 1 ay kullanabilirsin.

Armut’ta işinde uzman güzellik uzmanlarından kalıcı oje hizmeti alabilirsin >

Tırnak ve Oje Trendleri

Protez tırnak ve kalıcı oje hakkında bilgi verdiğimizde göre sıra tırnak ve oje trendlerinden bahsetmekte. Bu trendler bizce çok eğlenceli, çılgın ve oriijnal!

1- Çılgın bir fikir: 3D tırnaklar!

3D tırnaklar 2022’nin en ilginç trendlerinden. Protez tırnaklarında ya da ojelerine küçük eklentiler katabilirsin.

2- Yılın rengi Very Peri’yi tırnaklarına taşı

2022’nin trend rengi olan very peri mavisi dinamiklik, yaratıcılık ve neşeyi yansıtıyor.

3-Sanat eserini andıran tırnaklar

Tırnaklarında manzara görüntülerini taşımak eşsiz bir fikir olabilir. Yapımı bir profesyoneli gerektirse ve zahmetli olsa da buna değeceğinden şüphen olmasın!

4- Renkleri karıştırmaktan korkma!

Yaptıracağın kalıcı oje ve protez tırnakta farklı renkleri eşleştirebilirsin. İstersen birbirine uyumlu birkaç rengi kullan, istersen de rengarenk tırnaklara sahip ol.

Görsel Kaynak: Pinterest, Pexels, instgram: @shamy3dnailart

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dibi Tutan Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Dibi Tutan Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?