Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Sineklik Temizliği Nasıl Yapılır?

Sıcak havaların gelmesiyle ışık ve hava alması için açtığımız pencerelerimiz istenmedik misafirlere de kapı olabilir. Sivri sinek veya kara sineklerin evine girip seni, evdekileri rahatsız etmemesi, yiyeceklerine veya bitkilerine musallat olmaması için banyo ve balkon kapılarında farklı sineklik modelleri kullanıyor olabilirsin. Peki, bir kış süreci boyunca depoya kaldırılan ve tozlanın sinekliklerin temizliğini nasıl yapabilirsin? Yazımızda farklı sineklik yöntemleri için farklı yöntemler sunarak bu işlemi pratik bir şekilde yapmanı istedik, hadi başlayalım.

Hava Fritözü Nedir? Nasıl Temizlenir?

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Doğal Malzemelerle Sineklik Temizliği

Yerinden çıkabilen sineklikler için daha rahat bir şekilde kullanılabilecek, kimyasal içermeyen bir karışım için doğal malzemelerden faydalanabiirsin. Her temizliğin ana maddesi olarak tanıdığımız karbonatı ılık veya sıcak suyla köpürterek ıslak sinekliği yumuşatabilir ve kirlerin yüzeye çıkmasını sağlayabilirsin.

Eğer bir miktar kimyasalın da dahil olmasından rahatsızlık duymayacaksan bu karışıma deterjan veya kir çözücü maddeler de ekleyebilirsin.

Menteşeli Sineklik Nasıl Temizlenir?

En basit sisteme sahip olup bir noktaya takıp çıkarmakla kullanılan sinekliklerin temizliği için öncelikle sinekliğinde herhangi bir yırtık, deforme, çerçeveden ayrılma var mı diye kontrol etmelisin. Eğer bir deformasyon varsa öncelikle bunu onarıp ardından temizlik adımlarına geçebilirsin. 

Öncelikle elindeki menteşeli sinekliği yerinden çıkararak banyo, balkon veya bahçe gibi bir alana götürmelisin. Bu alanın su sıçradığında bulunan zemin ve duvarlara zarar vermeyeceğinden emin olmalısın. En basit yöntem sinekliğini yıkayarak temizlemektir. Öncelikle ıslattığın sinekliğini ardından köpüklü bir sünger yardımıyla deterjan kullanarak köpürtüp tozlardan arındırabilirsin. İnce bir fırça kullanarak cıvata ve menteşe noktalarını köpürtebilir ve detayları temizleyebilirsin. Bir süre deterjanla birlikte kirlerin yumuşamasını bekledikten sonra temiz suyla sinekliğini durulayarak kurumaya bırakabilirsin. Unutmamalısın ki kurutmadan pencerene veya asarsan camlarda su lekeleri meydana gelebilir.

Balkon Sinekliği Nasıl Temizlenir?

Kimi sineklik balkon kapısına bağlı bir şekilde bulunduğu ve çıkarmaya mümkün olmadığı için yerinde temizlemen gerekebilir. Bunun için bir kovaya ve yine tercih ettiğin deterjanla köpürtülmüş süngere ihtiyacın olacaktır. Bu noktada temiz su dolu kovadaki suyu kullanarak sinekliği ıslak bir bezle silmeli ve ıslatmalısın. Çerçevesini de suyla yumuşattığından emin ol. Ardından köpüklü süngerle güzelce köpürtmeli ve ince bir fırça yardımıyla da detay bölgeleri temizlemelisin. Son olarak bir hortum yardımıyla yıkayıp durulayabilir veya aynı kovayla yeni temiz su kullanarak sinekliklerini durulayabilirsin.

Pileli Sineklik Temizleme Yöntemi

Çıkarıp temizlemeye imkan vermeyen bir başka sineklik modeli de akordeon, pileli veya sürgülü olarak bilinen modellerdir. Diğerlerine nazaran daha zor bir yöntemle temizlenen sineklik için öncelikle bir sprey şişesine temiz su koyarak püskürtmeli ve kirleri yumuşatmalısın. Ardından aynı sprey şişesi içinde kirleri çözen bir kimyasal kullanarak köpüğü pilelere zarar vermeden yaymalısın. Bu işlem sırasında kimyasal sıvının ve suyun dışarı taşmamasına dikkat etmelisin, yoksa dökülen kimyasal su çevresine zarar verebilir ve leke bırakabilir. Bir süre boyunca yumuşamasını beklediğin sinekliği ardından yeniden temiz su spreyleyerek kirlerin süzülüp düşmesini sağlayabilirsin. Son olarak pencerenin pervazlarını ve sineklik çerçevesini silerek temizliği tamamlayabilirsin.

Görsel kaynaklar: SP Screens , Country Living, Hello Magazine

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

Apartman Yönetmeliği Nedir?

Apartman Yönetmeliği Nedir?