Hızlı Tırnak Uzatma ve Güçlendirme Yöntemleri

Hızlı Tırnak Uzatma ve Güçlendirme Yöntemleri

Son zamanlarda uzun tırnaklar çok moda olmuş durumda. Bakımlı ellerini uzun tırnaklarla taçlandırarak estetik bir görüntü yakalayabilirsin. Uzun tırnaklar ellerine ne kadar özen gösterdiğini ve bakım rutininde dikkatli olduğunu da gösterecektir. Peki hızlı bir şekilde tırnak uzatmanın yolları nelerdir?

Kendin Yap: Nail Art Fikirleri

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Nedir?

E Vitamini

E vitamini vücudumuza birçok açıdan yararlıdır. Birçok sistemin sağlıklı çalışabilmek için E vitaminine ihtiyacı vardır. Aynı zamanda saç ve tırnak sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Tırnaklarının sararmasının, çatlamasının önüne geçerek bir yandan da tırnak etlerinin sağlıklı olmasını sağlayabilir. Tırnak beyazlatma ve uzatma amacıyla E vitaminini besinlerle alabileceğin gibi eczanelerde satılan yağ halini de alıp uygulayabilirsin.

hizli-tirnak-uzatma

Zeytinyağı

Tırnak uzatma yöntemlerini uygularken tırnakların güçlü kalmasına da özen göstermen iyi olabilir. Bunun için mutfağındaki zeytinyağı yardımına koşacaktır. Tırnaklarını 10 dakika kadar zeytinyağında beklettiğin zaman ihtiyacın olan yağları, besinleri ve gücü elde edebilirsin. Bu yöntemi belli aralıklarla uygulayabilirsin. Bunun yanı sıra hızlı tırnak uzatma amacın varsa zeytinyağı içeren el kremlerini tercih edebilirsin.

zeytinyagi-ile-tirnak-uzatma

Limon

Uzun süreli oje kullanımı, sık bulaşık yıkamak gibi sebeplerle tırnaklar zamanla sararabiliyor. Bu durumda tırnaklarına limon kürü uygulayabilirsin. Limon tırnak güçlendirme ve uzatma adına sana destek olacaktır. Limon ve zeytinyağı ile yaptığın bir kürü tırnaklarına uygulayabilirsin. Bu şekilde hem beyazlamış hem de güçlü bir şekilde uzamış tırnaklara sahip olabilirsin.

limon-ile-tirnak-beyazlatma

Hindistan Cevizi Yağı

Evde tırnak uzatma yöntemleri arasında sayabileceğimiz bir diğer doğal ürün de Hindistan cevizi yağı. Bu doğal ve güzel kokulu yağ sayesinde tırnak uzaması için bakım yaparken aynı zamanda tırnaklarının güçlenmesini de sağlayacaksın. Hindistan cevizi yağı zengin içeriği sayesinde tırnaklarının hem nemlenmesini hem de güçlenmesini sağlayacaktır. Öneri bir tırnak uzatma karışımı olarak Hindistan cevizi yağı ve bal karışımını deneyebilirsin. Bu kür sayesinde 1 haftada tırnak uzatma hedefine hayal ettiğinden de hızlı kavuşabilirsin.

evde-tirnak-uzatma

Sirke Kürü

Tırnak uzatma yöntemleri arasında yine mutfağına koşarak uygulayabileceğin bir diğer kür de sirke kürü. Konu tırnak beyazlatma ve uzatma olduğunda zeytinyağı ve sirke ile hazırlayacağın kür bir haftada etki gösterebilir. Bir kaşık zeytinyağı ve bir kaşık sirkeyi ılık suda karıştırıp tırnaklarını bu karışımda beklettiğinde bir hafta içinde değişimi görebilirsin.

tirnak-uzatma-yontemleri

Biotin

Biotin B vitamini ailesine ait bir vitamindir. Bu sebeple B7 vitamini ya da H vitamini olarak da anılabilir. Doku oluşumunda ve yenilenmesinde görev aldığından saç ve tırnak bakımlarında yoğunlukla kullanılır. Biotin ya da H vitamini eksikliği durumunda kolay tırnak kırılmaları olabilir. Bu sebeple biotin sayesinde sağlıklı tırnak uzatma amacına bir adım daha yaklaşabilirsin. Biotini eczanelerde bulabilirsin. Bunun yanında baklagiller, soya fasulyesi, fındık, fıstık gibi besinleri diyetine ekleyerek de günlük biotin ihtiyacını karşılayabilirsin.

tirnak-guclendirme-ve-uzatma

Menekşe Yağı

Menekşe bitkisinin çiçeğinin yaprakları, gövdesi ve köklerinden damıtılarak elde edilen menekşe yağı hızlı tırnak uzatma yöntemleri arasında sayılabilir. Menekşe yağı yalnız tırnaklarına değil tüm cildine verebileceğin çok özel bir armağan. A ve C vitaminleri bakımından zengin oluşu sayesinde cildinin iyileşip yenilenmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda tırnaklarının da uzarken kırılmalarının önüne geçebilir.

menekşe-yagi-ile-tirnak-uzatma

Görsel Kaynaklar: pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Mermer Çeşitleri Nelerdir?

Tapu Harcı Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Tapu Harcı Nedir ve Nasıl Hesaplanır?