Evde Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Yapılır?

Evde Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Yapılır?

Koltuklardaki yıpranmalar, halılardaki yırtılmalar, battaniyelerdeki sökükler kedisi olanlar için oldukça gündelik ve sıradan şeyler. Ama bu böyle olmak zorunda değil çünkü kediler tırmalama tahtalarına alışıp eşyalara zarar vermeyi bırakabilir. Sen de evde kedin için kolaylıkla bir kedi tırmalama ve kaşınma tahtası yapabilirsin.

Kedi Filesi Nedir? Nasıl Takılır?

Kediler İçin Evde Yapılabilecek Oyuncak Önerileri

Mobilyalarını Zarardan Koruyacak Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar

Kedi Tırmalama Tahtası Nedir?

Kedi tırmalama aleti kedilerin tırnaklarını kaşımak ya da stres atmak için yaptıkları tırmalama hareketini yapacakları özel eşyaya verilen isim. Bu olmadığı takdirde kediler evindeki koltuklarda ya da başka eşyalarda bu ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Kedi tırmalama tahtası alıştırma süreci biraz uzun sürse de sonunda kedin bu tahtayı kullanmaya alıştığında eşyalarını tırmalamayı bırakabilir.

kedi-tirmalama-tahtasi

Kartondan Kedi Tırmalama Tahtası Yapımı

Kediler için tırmalama tahtası yapmanın çeşitli yolları var bunlardan seninle ilk paylaşacağımız yol kartondan yapılan tırmalama tahtası. Evde kedi tırmalama tahtası yapımı eski bir koli kartonuyla kolaylıkla yapılabilecek bir işlem. Öncelikle elindeki eski karton kolinin taban kısmını yerden 4 cm kadar yüksek olacak şekilde kesmelisin, bu sayede tırmalama tahtasının taban kısmı yapılmış olacak. Ardından kalan kartonları tek tek ölçerek devam edeceksin, amacın bu elde ettiğin tabana dik şekilde parça kartonlar dizerek sonunda kedine tırmalanabilir bir yer yaratmak. Karton parçalarını şekilde dizerek kapladığın koli tabanında dikkat etmen gereken nokta dik yerleştirdiğin kartonları birbirine ve tabana iyi sabitlemek.

kartondan-tirmalama-tahtasi-yapimi
kartondan-tirmalama-tahtasi-yapimi

Kedi Tırmalama Tahtası Yapımı Malzemeleri

Kediler için tırmalama tahtası yapmaya karar verdiğinde evdeki birçok malzemeyi değerlendirebilirsin. Kedi tırmalama tahtası yapımı malzemeleri arasında karton koli, sıvı yapıştırıcı, halat gibi ipler, halı parçası gibi ürünler sayılabilir. Bu malzemeleri edindiğinde farklı tırmalama tahtası modelleri yaratabilirsin.

kedi-tirmalama-tahtasi-yapimi-malzemeleri

Kedi Tırmalama Tahtası Hangi İple Yapılır?

Kedi tırmalama tahtası yapımında karton dışında ip kullanman kedinin tırmalamasını kolaylaştıracaktır. Seçeceğin ip ince bir halata benziyor ve adı sisal halat olarak biliniyor, onun yerine kedi tırmalama ipi olarak da satılabiliyor bu ip. Bunun yanında renkli bir ip seçmen kedinin ilgisini çekmene yardım edecektir.

kedi-tirmalama-tahtasi-ipi

Evde Kedi Tırmalama Tahtası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi tırmalama tahtası yapımında dikkat etmen gereken şeylerin başında halatı üzerine sabitleyeceğin malzemenin sağlamlığı geliyor. Bu malzemeyi bu iş için satılan kalın karton silindirleri tercih ederek yapabileceğin gibi kendi bulacağın bir tahta parçası ya da kendi yapacağın bir karton silindirle de yapabilirsin. Burada önemli olan bu silindirin çok uzun olmaması ve kedinin ağırlığını taşıyabilmesi. Bunun yanında halatın sağlamlığı ve iyi sabitlenmesi de önemli. Kediyi tırmalama tahtasına alıştırmanın püf noktalarından birisi kedinin sevdiği bir oyuncağı tırmalama tahtasının yanında tutmak ya da asmak olabilir.

kedi-tirmalama-tahtasi-alistirma
kedi-tirmalama-aleti
kedi-tirmalama-kutusu
kedi-tirmalama-evi-yapimi

Görsel Kaynaklar: designdot.de, hepper.com, pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Şık Bir Yemek Masası Düzeni İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şık Bir Yemek Masası Düzeni İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasır İpten Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Hasır İpten Duvar Süsü Nasıl Yapılır?