Hasır İpten Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Hasır İpten Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Evinin dekorasyonunda değişiklikler yapmak istiyorsan duvarlarında kendin yapacağın süslere yer açmayı düşünebilirsin. Senin için hazırladığımız bu yazımızda hasır ipten duvar süsü yapımından bahsedeceğiz. Bu süsle kolaylıkla yapacağın hasır duvar dekorunu duvarlarına asarak evinde rüstik bir hava yakalayabilirsin.

Kendin Yap: Makrome Saksı

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Hasır Duvar Süsü Yapımı için Malzemeler Nelerdir?

Hasır iple duvar süsü yaparken ihtiyacın olan birkaç temel malzeme var. Bunların başında adı kınnap diye de geçen ince halatımsı bir ip geliyor. Bunun yanında hasır duvar aksesuarını hazırlarken süreçte taban olması adına kullanabileceğin bir mukavva, kesim işlemleri için maket bıçağı ve makas ve yapıştırma işlemleri için de silikon ve silikon tabancasına ihtiyacın olacak.

hasir-duvar-susu

Hasır Duvar Süsü için Yapım Aşamaları

Hasır duvar süsü yapımı aslında oldukça basit, yalnızca biraz sabır ve göz zevki gerekiyor. Bu yüzden önceden hazırlıklarını yaparsan ve ne çeşit bir süs istediğine önden karar verebilirsen senin için yapım aşamaları daha kolay olacaktır.

duvar-hasir-sepet

1. Tabanları Hazırlamak

Ne boyutlarda daireler istiyorsan bu ebatlarda daireleri mukavvadan kesmelisin. Bu işlemi yaparken çeşitli boyutlarda tabaklardan yardım alabilirsin. Bu daireleri hazırladıktan sonra cetvel yardımıyla bu dairelerin merkezlerini bulman ileride işini kolaylaştıracaktır.

hasir-duvar-susu-yapimi
hasir-ipten-duvar-susu-yapimi

2. Merkezden İlerleyen Şekil

Yapabileceğin şekillerden birisi merkezden başlayıp dairenin içini dolduracak şekilde ipi döndüre döndüre ilerlettiğin şekil. Bunun için ipin ucunu merkeze sabitlemeli ve ardından ipi merkez etrafında dolaya dolaya tüm daireyi doldurmalısın. Bunu yaparken ipi sabitleyerek ilerlediğine emin olursan daha sağlam bir hasır duvar dekorun olabilir.

hasir-duvar-susu-yapim-asamalari
hasar-duvar-dekoru

3. Dairenin Dışını Süslemek

Hasır tabak duvar süsü yapımı aşamalarından birisi de eğer bu tabakları bir güneşe benzetmek istersen görünmeyen yüz tarafına 5 cm civarında keseceğin ipleri yapıştırmak. 5 cm boyunda çok sayıda ip kestikten sonra bu ipleri yaptığın tabağın arkasından yapıştırarak iplerin dairenin etrafında güneş ışınları gibi görünmesini sağlayabilirsin.

hasir-tabak-duvar-susu-yapimi
hasir-duvar-aksesuari

4. Boya Kullanmak

Yapabileceğin çeşitli hasır duvar süsü modelleri arasında bazılarında boya kullanıldığını görebilirsin. Bu tip bir deneme yapmak istersen hazırladığın tabaklardan birisini kullanman gerekecek. Boyaya direkt başlamadan önce bir kağıt yardımıyla yapmayı planladığın şekilleri tabağın üzerine koyarak deneme yapabilir ve ardından boya işlemine başlayabilirsin.

hasir-duvar-susleri
hasir-duvar-susu-boyama

Görsel Kaynaklar: youtube.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Yapılır?

Evde Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Yapılır?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?