İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır? Karpuz Seçerken Bilmeniz Gerekenler

İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır? Karpuz Seçerken Bilmeniz Gerekenler

Yazın başlangıcıyla birlikte güneşin yavaş yavaş gücünü göstermeye başladığını terleyerek ve eskiye nazaran daha fazla susayarak hissediyoruz. Yaz aylarında hararetimizi alması için çoğumuzun favorisi olan karpuzlar da tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Bu ferah yaz meyvesini seçerken dikkat edebileceğin birkaç tüyomuz var.

Yaz Ayları İçin 4 Sağlıklı Smoothie Tarifi

Yazın Meyve ve Sebzeler Nasıl Saklanmalı?

Adım Adım Çilek Temizliği Nasıl Yapılır?

Karpuzun İyi Olup Olmadığını Nasıl Anlayabilirim?

İyi karpuz nasıl anlaşılır diye düşününce çoğumuzun aklına pazarlarda karpuzları eline alıp tokat atanlar geliyor. Bu yöntem her ne kadar eğlenceli olsa da ses karpuzun iyiliği ile ilgili çok da veri vermiyor. Karpuzun sululuğu, tatlılığı gibi lezzetini etkileyen özelliklerini bakarak anlamak mümkün. İyi karpuz seçimi yapmak istiyorsan dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Örneğin karpuzun altındaki örümcek ağına benzer yollar bu karpuza büyüdüğü yerde arıların sık sık geldiğini gösterir. Arılar da ağzının tadını bildiklerinden bu ağları olan karpuzun lezzetine güvenmen için iyi bir ipucu olabilir.

karpuzun-iyisi-nasil-anlasilir

Karpuz Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Karpuz seçerken bir de alt kısmının rengine dikkat etmek gerekir. Karpuz yerde yetişen bir meyve olduğundan toprağa temas eden alanı ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgundur diyebiliriz. Eğer bu bölge beyazsa karpuz yeterince olgunlaşmamış olabilir. Karpuz seçerken koklamanınsa pek bir anlamı yoktur, kavun koklanarak seçilir karpuzsa görerek. Bakarak karpuz seçmenin püf noktalarına yazının ilerisinde de ayrıntılı olarak değiniyoruz.

karpuz-secerken-nelere-dikkat-edilir

Karpuzun Tatlı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Karpuzların şekli sana karpuzun sulu mu yoksa tatlı mı olacağının ipucunu verebilir. Tatlı karpuz nasıl anlaşılır diye düşünüyorsan karpuzun dişisini bulman gerektiğini söylemeliyiz. Evet, karpuzların da erkek ve dişileri var. Bu ayrımı karpuzun şekline bakarak yapabilirsin, uzun karpuzlar erkek karpuzlardır ve suludur; dişi karpuzlarsa yuvarlak ve tatlıdır.

tatli-karpuz-secimi

Hangi Renkteki Karpuzlar Daha Lezzetlidir?

Karpuzun sapı bile olgunluğu ile ilgili ipucu veren bir yerdir. Karpuz seçimi yaparken lezzetinin iyi olması için olgun olanları seçmek gerekiyor. Sapını incelemen gereken yer de tam olarak burası. Kuru sap karpuzun uzun süre bitkide kaldığını yani olgunlaştığını söylüyor, yeşil saplaraysa dikkat etmek lazım çünkü bu karpuzlar tam olgunlaşmadan toplanmış demek.

karpuz-secme-puf-noktalari

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dağ Palmiyesi Bakım Rehberi

Dağ Palmiyesi Bakım Rehberi

Atatürk Çiçeği (Ponsetya) Bakımı Nasıl Yapılır?

Atatürk Çiçeği (Ponsetya) Bakımı Nasıl Yapılır?