Adım Adım Çilek Temizliği Nasıl Yapılır?

Adım Adım Çilek Temizliği Nasıl Yapılır?

Havalar güneşlendi ve bununla beraber tezgahları da rengarenk meyvelerle doldurdu. Yazın gelmesiyle tezgahlarda portakallar yerlerini çileklere bırakmaya başladı. Peki kilo kilo alıp taze taze yediğimiz ya da reçelini yaptığımız bu çileklerin temizliği nasıl yapılır?

Kolay Çaydanlık Kireci Temizleme Yöntemleri

Şık Bir Yemek Masası Düzeni İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazın Meyve ve Sebzeler Nasıl Saklanmalı?

Çilekler Neden Temizlenmelidir?

Çoğu taze besin gibi çilekler de salmonella gibi bağırsakları etkileyen bakteriler, mikroplar hatta küçük böcekler barındırabilir. Bu yüzden taze aldığın çilekleri tüketmeden temizlemeye dikkat etmen sağlığın açısından önem arz eder. Çilek yıkamada dikkat etmen gerekenleri yazının devamında ayrıntılı şekilde anlattık.

cilek-temizleme

Çilekleri Nasıl Yıkamalıyım?

Çilek temizleme işlemi için öncelikle kullanacağın kadar çileği ayırıp bunların içinde bozulmuş ya da çürümüş olanları ayıklamalısın. Ardından akan suyun altında çilekleri tek tek ovalayarak yıkayabilir ve sonrasında da bu çilekleri kurulayabilirsin.

cilek-nasil-yikanir

Çilekleri Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Çilek nasıl yıkanır diye düşünüyorsan öncelikle bu meyvenin sünger gibi olduğunu aklında tutmalısın. Yani çileğin suyla temas ettiğinde bu suyu emebilir ve bu temas çileklerin daha hızlı bozulmasına yol açar. Bu yüzden çilek temizliğinde ne kadar yiyeceğini düşünerek o miktarda yıkamaya dikkat edebilirsin.

cilek-yikama

Çilekleri Nasıl Kurutmalıyım?

Çilek temizliğinde suyla yıkamanın ardından kurutma işlemini yapman da oldukça önemli. Kurutmayı yaparken bir peçeteden ya da bezden yardım alabilirsin. Böylece çileğin fazla suyu emmesinin önüne geçebilirsin.

cilek-temizligi-nasil-yapilir

Çileklerin Temizliği Sırasında Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Çilek yıkarken akan suyun altında yıkamanın yanında bir başka yöntem de suda bekletme olabilir. Bu şekilde çilekteki toprak dibe çöker ve kolaylıkla çilekleri temizleyebilirsin. Bu suyu boşalttıktan sonra yine de çilekleri sudan geçirmen kalabilecek tozların da gitmesini sağlayabilir. Bu çilek yıkama işleminde suya sirke, tuz ya da limon ekleyebilirsin.

çilek-nasil-temizlenir

Çileklerin Temizliği İçin Evde Doğal Bir Yöntem Var Mı?

Çilek yıkarken akan su ya da limonlu, sirkeli ya da tuzlu suda bekletme yöntemlerinden hangisini kullanırsan kullan doğal bir temizlik elde edeceğine emin olabilirsin. Bu yöntemlerin hepsinde çileği tüketmeden önce tarımda kullanılan ilaçlardan ve olası mikroplardan arındırabilirsin çileğini.

evde-dogal-cilek-temizligi

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ahşap Boyama ve Vernikleme Nasıl Yapılır?

Ahşap Boyama ve Vernikleme Nasıl Yapılır?

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?