Kolay Çaydanlık Kireci Temizleme Yöntemleri

Kolay Çaydanlık Kireci Temizleme Yöntemleri

Su ısıtıcındaki, çaydanlığındaki hatta tabak çanağındaki beyaz lekelere sebep olan kireç hem sağlığın açısından hem de mutfak eşyalarının ömrü açısından tehlike arz ediyor. Bu yüzden bu kireçle baş etmen önemli, bunun için hazır olarak bulabileceğin çaydanlık kireç çözücüleri kullanabileceğin gibi doğal kireç sökücü tariflerini de rahatlıkla uygulayabilirsin.

Kolay Kettle Temizliği İçin İhtiyacın Olan İpuçları

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Yanmış Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Çaydanlık Kireci Nasıl Temizlenir?

Çaydanlıklar bazı evlerde neredeyse günün her saati su ile temas halinde ve bu temasta ısınan suyun içindeki mineraller zamanla çöke çöke kirece sebep olmakta. Çaydanlıktaki kireç yalnız görsel bir kötülük yaratmıyor aynı zamanda sağlığını da tehdit edebiliyor. Bu yüzden kullanım sıklığına göre kettle ya da çaydanlık içi temizleme işlemini gerçekleşmende fayda var. Bu uygulamalarında suyu aletlerin elektrikli yerlerine uygulamamaya dikkat etmen gerektiğini hatırlatmak isteriz. Çaydanlıktaki kireç nasıl çıkar soruna senin için toparladığımız etkili yöntemlerle devam edeceğiz.

çaydanlık-kireci-nasil-temizlenir

En Etkili Çaydanlık Kireç Sökme Teknikleri

Çaydanlık kireç sökme işlemi için marketlerde satılan kireç sökücüleri kullanabileceğin gibi sana önereceğimiz doğal yöntemleri de kullanmayı düşünebilirsin. Çaydanlık gibi mutfak eşyalarında doğal kireç temizleme yöntemlerini tercih etmen bu ürünler direkt besinlerinle temas halinde olduğundan dolayı sağlığın için önemli.

etkili-caydanlik-temizleme

Limon Tuzu Mucizesi

Kireç katmanlarını en güçlü temizleme iddiası limon tuzunda. Oldukça güçlü bir madde olan limon tuzu yoğun asidik yapısı sayesinde baz olan kireci kolaylıkla sökebilir. Limon tuzu uygulamak için yapman gereken kireçli yerin sonuna kadar su doldurmak, bu suya bir kaşık limon tuzu eklemek ve ardından bu karışımı kaynatmak. Su kaynadıktan sonra içindeki suyu döktüğünde kirecin söküldüğünü rahatlıkla görebilirsin.

limon-tuzu-ile-kirec-temizleme

Beyaz Sirke

Çoğu mutfakta bulunan bir diğer doğal temizlik ürünü de beyaz sirkedir. Beyaz sirke ile salatalıklarını yıkayabileceğin, buzdolabını temizleyebileceğin gibi çaydanlık kireç temizleme işini de yapabilirsin. Çaydanlığın dörtte üçlük kısmını su ile doldurup kalan kısmı beyaz sirke ile tamamladıktan sonra çaydanlığı bu şekilde 12 saat kadar bekletmelisin. Ardından bu karışımı döküp çaydanlıktaki sirke kokusunu gidermek için sade suyu birkaç sefer kaynatabilirsin. Bu yöntemle de kolaylıkla çaydanlığındaki kireçleri sökebilirsin.

caydanliktan-kirec-temizleme-yontemleri

Limon ve Karbonatın Gücü

Limon çoğu evde vitamin kaynağı olması sebebiyle bulunuyor. Bu güzel kokulu vitamin deposunu karbonatla birlikte kullanarak kireç temizliğini sağlayabilirsin. Limon kullanarak kireç sökmenin yanında bir de parlaklık kazanacaksın. Uygulama için bir tatlı kaşığı karbonatı kettle ya da çaydanlığına dökmeli, üzerine de birkaç parça limon dilimi atmalısın. Ardından çaydanlığın yarısını su ile doldurup kısık ateşte kaynamaya bırakabilirsin. Kaynamanın ardından göreceksin ki limon ve karbonatla kireç temizleme oldukça etkili ve basit bir yöntem.

limon-ile-caydanlik-temizleme

Görsel Kaynaklar: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Soğukta Büyüyen Kış Çiçekleri ile Bahçene Renk Kat

Soğukta Büyüyen Kış Çiçekleri ile Bahçene Renk Kat

Pre-Workout Nedir ve Ne İşe Yarar?

Pre-Workout Nedir ve Ne İşe Yarar?