Soğukta Büyüyen Kış Çiçekleri ile Bahçene Renk Kat

Soğukta Büyüyen Kış Çiçekleri ile Bahçene Renk Kat

Bazıları için bahar, çiçeklerin açılıp harika renkleriyle etrafı donattığı manzaralara sahne olması olabilir. Ama aslında kışın büyüyen şahane çiçeklerle bahçeni için donatmak için baharı beklemek zorunda değilsin.

Kendin Yap: Makrome Saksı

Balkonunda Yenilebilir Bahçe Yaratma Projesi

Ev Bitkilerini Sonbahara Hazırlama Rehberi

Kış Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir. Bunlar dışında kış çiçeği çeşitleri arasında noel gülü çiçeğini sayabiliriz. Bu çiçek oldukça güçlü yapraklara sahip ve bu yaprakları yaz-kış solmadan yaşayabiliyor. Donmaya da dayanıklı olan noel çiçeğini bahçede direkt toprakta ya da saksıda yetiştirebilirsin. Bilinen kış çiçekleri arasında kasımpatıdan da bahsedebiliriz. Papatyagil ailesinden olan bu çiçek gölge ve yarı gölge alanlarda -30 derecelere kadar dayanabilir. Belki de bu özelliği onu meşhur kış çiçeklerinden yapıyor. Kış çiçekleri isimlerini sıralarken bahsettiğimiz şebboyun diğerlerine göre daha hassas bir yapısı olduğunu belirtmek gerekiyor. Şebboy çiçeği 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda zorlanabilir ama yine de kış mevsiminde evde baktığın sürece açmayı bırakmayacak bir çiçek şebboy.

noel-gulu

Kış Çiçekleri Ne Zaman Ekilir?

Kış çiçekleri genellikle dört mevsime dayanıklı çiçekler olduğundan yaz mevsimindeki ekimlerinde de bu çiçekleri ekebilir ve kış ayında dayanıklılıklarını gözlemleyebilirsin. Bunun yanında en bilinen kış çiçekleri ne zaman ekilir diye soracak olursan, kasımpatı adından da anlaşılacağı üzere kasımda ekilir. Bunun dışında şebboy için dört ayrı zaman diliminde tohumları ekmen öneriliyor, bu zamanlar temmuz sonu, ekim, kasım ve aralık. Bunun yanında kış mevsiminde çiçek ekmek istediğinde ocakta begonya, camgüzeli gibi gölge seven çiçekleri ekebilirsin. Şubatta ise iyice sertleşen hava şartlarını göz önünde bulundurarak balkonundaki bitkileri düzenlemeye başlayabilirsin, kış gübrelemesi için şubat ayı öneriliyor.

sebboy-cicegi

Kışın Çiçekler Nasıl Korunur?

Her çiçek kasımpatı gibi sıfırın altındaki sıcaklıklarda yaşayamıyor ne yazık ki, bu yüzden çiçekler kaç derece soğuğa dayanır konusunu bilerek çiçek bakımını yapmalısın. Örneğin kardelen çiçeği -20 derece sıcaklığa kadar soğuğa dayanabilen bir bitki. Hercaimenekşe de düşük sıcaklıklarda hayatta kalabiliyor. Kardelen, hercaimenekşe, kasımpatı gibi soğukla arası iyi olan çiçeklerini balkonda dahi tutabilirsin. Bunun yanında başka bitkilerini soğuktan korumak için bazı önlemler alman gerekebilir. Öncelikle çiçeklerin çoğu kış aylarında dinlenir, bu sebeple gübreleme yapmak çok doğru bir karar olmayacaktır. Yalnız bazı gelişmiş bitkilere ocak-şubat arası gübreleme önerilebiliyor. Bunun yanında bu dinlenme evresinde bitkilerine destek olması adına aspirinden yararlanabilirsin. Asprini ezip toprağa serpebilir ya da sulama suyuna katabilirsin.

kasimpati-cicegi

Görsel Kaynaklar: blog.ciceksepeti.com, pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Koltuk Yastığı ve Kılıfı Temizliğinin Püf Noktaları

Koltuk Yastığı ve Kılıfı Temizliğinin Püf Noktaları

Kolay Çaydanlık Kireci Temizleme Yöntemleri

Kolay Çaydanlık Kireci Temizleme Yöntemleri