2022 Yılının Rengi Very Peri Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

2022 Yılının Rengi Very Peri Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Yılın üretimdeki trend renklerini belirleyen Pantone, 2022 senesi için seçilen rengi açıkladı. Sıcak bir mor tonu olan Very Peri bu sene vitrinlerde sık sık karşılaşacağımız bir renk olacak. Şimdiden bu mavimsi dinamik mor tonunu çok seveceğimizi düşünüyoruz. Peki Very Peri’yi dekorasyonda nerelerde göreceğiz ve evimizde yapacağımız basit değişikliklerle onu nasıl karşılayabiliriz?

Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri

Gotik Mimari Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Postmodernizm Nedir? Postmodernizme Dair Her Şey

Very Peri’yi Tanıyalım

Sosyologlar, psikologlar ve tasarımcılardan oluşan ekipleriyle birlikte her senenin trendini belirleyen Pantone, yeni yılın rengini açıkladı. Yaşadığımız dönemi temsil eden, umut ve potansiyel taşıyan Very Peri rengi bu sene birçok ürün üzerinde yerini alacak. Pek çok kişiye lavanta çiçeğinin samimi rengini çağrıştıran Very Peri’yi, PANTONE 17-3938 kodu ile bulabilirsiniz.

Bir tasarımcı olan Tracy Morris’in anlatımı ile Very Peri:

“Bu yeni renk çeşitli şekillerde kullanılabilir. İlk akla gelen şey mekana rüyamsı bir hava vermek için orta sehpayı bu renge boyamak olur. Ayrıca bu renk dolapların veya kitaplıkların arkalarında çok güzel duracaktır.

Bir renk sıçraması olarak veya tüm odayı kaplamak için kullanılabilir. Odayı kaplayacaksanız, inanılmaz bir ifade için yüksek kontrastlı siyah ve beyazla eşleştirin. Very Peri ile uyumlu çok fazla ton var.”

Duvar Renklendirme

Öyleyse biz de Very Peri’nin kullanım önerilerine duvar boyası ile başlayalım. Koyu veya açık varyasyonlarıyla birlikte bir odayı olduğu halinden tümüyle farklı bir atmosfere sokabilecek bir potansiyel taşımakta. Koyu tonlarıyla birlikte bir odayı daha derli toplu gösterebileceği gibi daha açı bir tonuyla da odanın büyüklüğünü gözde artırabilir.

Bahçe Mobilyalarında Very Peri

Bizi umudun sıcaklığıyla doldurmak isteyen renk tonunu bahçe ve balkon mobilyalarında da kullanabilirsin. Gün ışığıyla kontrastı yakalayan Very Peri samimi sohbetlere konuk olarak gelecek gibi duruyor.

Eğer bahçe ve balkon mobilyalarında bir değişim yapmak istemiyorsan kırlentlerde, masa örtüsü olarak, kilim olarak, battaniye olarak yerleştirerek dekorasyonunu zenginleştirebilirsin.

Ev Elemanlarında Kullanım

Farklı potansiyellere kapı aralayan Very Peri’yi ev kapısında, pencere pervazlarında veya oda kolonlarında da kullanabilirsin. Evde büyük yer kaplayan gömme dolaplar ve kitaplıklar da bu maddede yer alabilir. Evde beklenmedik bir atmosfer yaratan Very Peri’yi aslında ünlü sitcom dizisi Friends’te de bir kapı üzerinde görmüştük.

Mutfak Servislerinde Samimiyet

Keyifli akşam yemekleri, çay saatleri ve sohbet ikramları için Very Peri’yi de konuk edebilirsin. Bardaklarda, servis tabaklarında, peçetelerde, masa aksesuarlarında kullanabileceğin tonu lavanta ile ortaklık içinde kullanabilirsin.

Doğal Dekorasyon ve Very Peri

Lavantadan bahsetmişken 2022 Pantone Rengi seçilen Very Peri’nin doğal dekorasyon ürünleriyle birleşimine de değinmenin zamanı gelmiştir. Vazolarda, sarmaşık panellerinde gibi bitkilerin ağ olarak kullanabileceği konumlarda Very Peri’yi tercih edebilirsin.

Tavan Renklerinde Hayallerini Boya

Elbette sadece duvar boyası olarak değil tavan boyası olarak da değerlendirebilirsin. Özellikle çocuk, bebek veya ebeveyn yatak odası için tercih edebileceğin Very Peri ile hayallere dalınan bir atmosfer oluşturmak mümkün.

Duvar Aksesuarlarında Estetik

Eğer duvar veya tavan boyası gibi radikal kararlar vermek istemiyorsan duvar aksesuarlarında Very Peri’yi kullanabilirsin. Tablolarda, duvar halılarında, çerçevelerde, saatlerde kullanabilirsin. Bununla birlikte hazır tablolar almak yerine bir tuval üzerine boya, ip veya punch yöntemleriyle kendi Very Peri sanatını da oluşturabilir ve evinde sergileyebilirsin.

Ofis Mobilyalarında Very Peri

Pandemi nedeniyle evdeki çalışma ortamlarına fazlaca önem veren dönem dekorasyon trendleri elbette ofis mobilyalarını da içine dahil ediyor. Very Peri’yi ofis mobilyalarında veya çalışma masanın aksesuarlarında, kırtasiye malzemelerinde kullanabilirsin. Masa, çekmece kulpları, yastıklar, koltuk kumaşı gibi temel mobilyalarla birlikte rahatlatıcı tonları kullanabilirsin.

Aynı zamanda masanda bulunacak kırtasiye malzemelerinde de Very Peri’yi değerlendirebilirsin. Burada klavye renkleri, ajanda, kalemler, mumlar gibi detay parçaları da unutmamalısın.

Gardırobunda da Samimi Tonlar

Dekorasyonda morun trend tonu olan Very Peri’yi kullanman için sana farklı seçeneklerimizi sunduk. Bununla birlikte dilersen gardırobunda da elindeki moda parçalarında değişikliklere yönelebilirsin. Ayakkabılarda, çantalarda ve hatta pantolon ve kot ceketler gibi iddialı parçalarda Very Peri’yi cesurca kullanabilirsin. Dilersen makyaj tonları, ojeler ve takı/mücevherler için de tercih edebilirsin.

Görsel kaynaklar: pinterest, pbteen.com, mansionglobal.com, stirworld.com, design-milk.com, marthastewart.com, theweek.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?