Dekorasyonda Bambu Hafifliği

Dekorasyonda Bambu Hafifliği

Dekorasyonda sadece malzeme seçimiyle bütün evinin ağırlığını veya dengesini değiştirebilirsin. Hem dayanıklı hem de şık tasarım parçaları için zekice malzeme seçimi yapman gerekir. Üretim yöntemlerinde sağladığı kolaylık, ağır şekilde işlenme gereksinimi duymamasıyla bambu günümüzdeki dekorasyon trendleri arasında oldukça popüler. Peki, evinin daha hafif ve modern gözükmesini sağlamak için bambuyu dekorasyonunda nasıl kullanmalısın?

Minimal Evin Şık Gözdesi: Mermer Kullanımı >

Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat >

Pastel Tonlarıyla Evinize Renk Katın >

Malzeme Olarak Bambu

Bambu, fazla işlenme ihtiyacı duymayan ve bununla birlikte hammadde halinde de estetik bir yapıya sahip malzemelerdendir. Aynı zamanda fazlasıyla dayanıklı olmakla beraber kolay bir şekilde şekillenebilir. Bu özellikleriyle beraber, bambu boru yapısına sahip olmasıyla, üç boyutlu dekorasyon uygulamalarında da görülebilir.

Ev dekorasyonunda bambu kullanarak sen de doğal görünümlü parçalara sahip olabilirsin. Aynı zamanda bambunun kolay bükülebilen yapısıyla istediğin formda mobilyalar bulabilirsin. Bu da sıradan, kütlesel dekorasyon eşyalarını kullanmaya mecbur olmadığın anlamına geliyor. Evinde hafif, doğal ve kullanışlı tasarımlara yer vermek istiyorsan, bambunun dekorasyonda kullanımına verdiğimiz tüyolara göz atabilirsin.

bambu-dekorasyon

Dekorasyonda Bambu Kolonlar

Kalın borulu bambular kullanmayı tercih edersen, onları doğal haliyle kolonlar olarak kullanabilirsin. Hatta büyüme aşamasında olan bambularla doğal bir yetişme ortamı kurgulayabilirsin. Oturma odasında bir bölümü bambu yetiştirmek için ayırırsan hem dekorasyonu doğal hem de hafif tutabilirsin.

Amorf Mobilyalarda Bambu Kullanımı

Gelişen üretim teknolojileriyle beraber bambu, doğallığı bozulmadan istenilen formda kullanılabiliyor. Sen de mobilyalarında kütlesel ve ağır duran malzemeler ve tekstiller yerine bambunun zarafetini tercih edebilirsin. Elbette bambu mobilyalarla farklı tekstilleri de bir arada kullanılabilir.

dekorasyonda-bambu-mobilya

Örneğin hasır, sünger, kalın örgü gibi oturma minderleriyle evinde oluşturduğun zarif düzeni koruyabilirsin. Bununla beraber bambunun da doğal rengini yüceltecek şekilde pastel renkleri tercih edebilirsin.

dekorasyonda-bambu-mobilya

Daha çok bahçe mobilyası olarak karşımıza çıkan bambu mobilyaları balkonlarında veya günlük kullanımda da yararlanmak adına ev içindeki oturma alanlarında konumlandırabilirsin. Doğru tekstil ve tasarım seçimlerini yaptığın zaman evinde dekorasyonuna uyan bir parça olarak görüneceğinden emin olabilirsin.

dekorasyonda-bambu-mobilya

Duvarda Bambu Uygulaması

Belirli cila kaplamalarıyla beraber su, nem ve kirden korunması sağlanan bambuları üç boyutlu duvar uygulamaları olarak kullanabilirsin. Günümüzde Zen dekorasyon akımına uygun banyolarda, yatak başı olarak yatak odalarında veya evde atmosferin değişmesinin istendiği yaşam alanlarında tercih ediliyor. Sen de gerekli cila uygulamalarıyla bambuları, duvarda süs ve kaplama olarak odana farklı bir görünüm kazandırmak için kullanabilirsin.

dekorasyonda-bambu
dekorasyonda-bambu

Aydınlatmada Şık Modernlik

Hem tavan hem oda hem de masa aydınlatmalarında kullanılan bambu aydınlatmalar doğal ve minimal tasarımı temsil ediyor. Çizgisel boru yapılarıyla birlikte kolayca şekil alan formları, modern bir aydınlatma oluşturmak için tercih edebileceğin bir seçenek.

dekorasyonda-bambu-aydınlatma
dekorasyonda-bambu-aydınlatma

Bambu Boru Çeşme Tasarımları

Boru yapısı nedeniyle Asya’da geçmişte bahçe çeşmelerinde veya banyo / mutfak armatürlerinde kullanılan bambunun günümüzdeki uyarlamaları da var. Evde yine Zen dekorasyon akımına uygun şekilde suyu doğal bir kaynaktan akıtmak fikriyle kullanabilirsin.

dekorasyonda-bambu

Tavan Uygulamaları

Özellikle yüksek tavanlarda ve bahçede bulunan çardak gibi oturma alanlarında tercih edilen bambu tavan uygulamaları yine evindeki yüzeylere bir üçüncü boyut katabilir. Üçgen piramit, sarkıtlar veya dalgalar gibi eğlenceli şekillerde kullanabilirsin.

Bambu tavan uygulamaları gerçekleştirirken, bir tavanın renginin koyu olması sonucunda odanın daha alçak gözükeceği detayını da unutmamalısın. Aynı zamanda ahşap tavanlarda da olduğu gibi bambunun oluşturacağı sıcaklık farkını da hesaba katmalısın.

dekorasyonda-bambu-tavan
dekorasyonda-bambu-tavan

Detaylarda Bambu Kullanımı

Bambu, sadece bütün parçalar halinde büyük dekorasyon ürünlerinde değil, aynı zamanda dekorasyon detaylarında da kullanılabilir. Örneğin servis takımlarında ve masa düzeninde bir parça olarak tercih edebilirsin. Bambunun boru yapısından faydalanarak yaratıcı kullanım alanları oluşturabilirsin.

Başka bir örnek de ofis malzemeleri ve çalışma alanlarında kullanman için. Masanda bir kalemlik, cep telefonu şarj ünitesi gibi formundan faydalanıp kullanım alanları belirleyebilirsin.

dekorasyonda-bambu
dekorasyonda-bambu

Aynı zamanda tek bir bambu çubuğundan parçalar keserek evin pek çok yerinde aynı dekorasyon çizgisini koruyabilirsin. Bunlarla beraber perde tokası veya mumluk gibi detaylarda da doğal bir sunumla evindeki atmosferi yüceltebilirsin.

dekorasyonda-bambu
dekorasyonda-bambu

Görsel kaynak: freshpalace.com, pinterest, th2studio.co.uk, inspirationalz.com, designtrends.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mutfağın Renkli Sakinleri: Emayeler

Mutfağın Renkli Sakinleri: Emayeler

Çocuk Dostu Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Çocuk Dostu Mutfak Dekorasyon Fikirleri