Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat

Evinde Minik Dostuna Özel Alanlar Yarat

Evcil hayvan beslerken yaşam alanınızda minik dostlarınıza yer ayırmayı unutmayın! Tüylü arkadaşlarımız ailenin bir üyesi olarak kabul edildiğinde, yeni bir ev inşa etmeye başladığınızda onları akılda tutmak önemlidir. Ev dekorasyonunda genellikle insanların ergonomik koşulları esas alınsa da, eğer evcil hayvan besliyorsanız onun ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dekorasyonunuzu tamamlamalısınız. En az sizin kadar onun da yaşam alanı olan evinizi, kendi konforunuzun yanı sıra evcil hayvanınızın gereksinimlerine de uygun bir şekilde dekore edebilirsiniz. Bunun için birkaç dekorasyon önerisinden yararlanarak hem evcil hayvanınızın daha mutlu olmasını sağlayabilir; hem de evinizi daha düzenli bir hale getirebilirsiniz. Aklınızdaki evcil hayvan dostu tasarımlar ne olursa olsun, evcil hayvanınızın tüm gün boyunca, içeride ve dışarıda rahat olmasını sağlamak için neler yapabileceğinizi birlikte inceleyelim.

Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu? >

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi >

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri >

evcil-hayvanlara-özel-alanlar

1. Tüylü Arkadaşlarımız İçin Döşeme

Döşeme söz konusu olduğunda, üst düzey linolyum, ahşap laminat, seramik fayanslar ve beton, dayanıklılık ve temizlik yetenekleri nedeniyle evcil hayvan dostu mükemmel alternatiflerdir. Halı her iki taraf için de sıcak ve rahat bir seçenek olsa da, mikropları barındırabilir, kolayca lekelenebilir ve düzenli olarak temizlenmezse kokabilir. Bakım istemeyen malzemeler, evcil hayvan dostu iç tasarımın anahtarıdır. İlk adımı döşeme tercihi ile yapmalısınız, çünkü zeminde çok fazla aşınma ve yıpranma yaşanabilir. Kazalar ve çamur izleri kaçınılmaz olduğundan, temizlemek için zahmetsiz bir malzeme tercih etmeniz gerekir. Sert zemin, evcil hayvan sahipleri için mükemmel bir seçimdir. Her ne kadar pek tercih edilmese de beton zemin düşünülebilir, zira beton dayanıklıdır ve kolay bir şekilde temizlenir. Endüstriyel tarz bir eviniz varsa beton zemin yakışacaktır. Daha popüler seçeneklere gelince granit ya da seramik karo düşünebilirsiniz. Seramik yapı olarak gözenekli olmadığından dolayı evcil hayvan lekelerine karşı dirençlidir. Evcil hayvan dostu iç mekan tasarımı için bir başka iyi seçenek ise laminat parkedir. Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan bu zemin türü sadece temizlemeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda doku ve sıcak renk tonları da katar. Tek kusuru ahşap yüzeyin hayvan tırnağı ile kolayca çizilebilmesidir. Laminat parke, herhangi bir ahşap zemine kıyasla daha dayanıklıdır ancak yine de çizikler oluşabilir. Bu nedenle parke tercih edecekseniz bu riski göze almalısınız. Mermer ve diğer doğal malzemelerden uzak durabilirsiniz, çünkü gözenekleri nedeniyle kolayca lekelenebilir.

evcil-hayvanlar-için-döşeme

2. Sadece Dört Ayaklı Dostlarımız İçin Belirlenmiş Alanlar

Evinizde evcil hayvanınıza özgü bir yer ayırmak istiyorsanız, ilk olarak onun alışkanlıklarını ve davranışlarını dikkatlice gözlemlemelisiniz. Evcil hayvanınızın iç mekan alışkanlıklarına bağlı olarak, kıvrılıp rahat etmeleri için özel bir alan oluşturmak isteyebilirsiniz. Örneğin, kediniz kuşları izlemek için yerleşik bir pencere koltuğunun keyfini çıkarabilirken, köpekler mutfağınızın veya kanepelerinizin yakınındaki yerleşik bir şezlongdan yararlanabilir, böylece insanlar ziyarete geldiğinde evcil hayvanınızın kendi alanı vardır. Bazı ev sahipleri, iç mekanlarında güvenli bir yerde eğlenmelerini sağlamak için evcil hayvanlarına yatak odalarında belirlenmiş oyun alanları bile yaratabilirler. Evcil hayvanlar için özel alanlar, mobilyaların çizilme veya hasar görme olasılığını azalttığı için mükemmel seçeneklerdir.

evcil-hayvanlara-özel-alanlar

3. Çamur Alanıyla Evinizi Temiz Tutun

Köpek sahipleri, evin dışından seyahat eden dış mekan kirlerini en aza indirmek için evlerinin girişine yakın bir çamur odası eklemek isteyebilirler. Basitçe söylemek gerekirse, bir çamur odası, evin ana alanlarına girmeden önce ayakkabı, dış giyim ve ıslak giysileri çıkarmak ve saklamak için kullanılan rahat bir ikincil giriş kapısıdır. Başka bir fikir, evin yanına bir oda inşa etmek ve oraya bir duş hortumu ekleyerek kirli köpekleri, özellikle patilerini yıkamak için harika bir yer olabilir. Tasma kayışlarını duvar kancalarına asarak, yedek kıyafetleri, mamaları ve oyuncakları düzenlemek için sepetli raflar dahil olmak üzere evcil hayvan aksesuarlarını saklamak için yeterli alana sahip olduğundan emin olarak bu alanları oluşturabilirsin.

evcil-hayvan-yıkama-istasyonu

4. Uyumak İçin Rahat Bir Alan

Özel bir uyku istasyonu, tüylü arkadaşlarınızı evde güvende hissettirmek için harika bir yoldur ve yatmadan önce kurallar oluştururken uzun bir yol kat etmenizi sağlar. Bağımsız lüks yataklardan, yan sehpa olarak akıllıca gizlenmiş yerleşik uyku istasyonlarına kadar, tüylü arkadaşınıza kendi yatağını vermenin sonsuz şık yolları vardır. Buna ek olarak, hava koşullarına uygun yastıklar ve aksesuarlar kullanarak yataklarını her mevsime göre güncelleyebilirsiniz. Şımartılmış bir ortam için kışın yataklarını taklit kürkler ve yazın serin bir pamuk yorgan kullanarak oluşturabilirsiniz. Minik dostlarımızın belirlenmiş alanlara sahip olması, sınırları belirleme konusunda yardımcı olabilir. Yatak odanızın köşesindeki bir evcil hayvan yatağı, sandık veya kullanılmayan bir dolabı uyku alanına dönüştürmek kadar basit alternatifler üretebilirsiniz.

evcil-hayvan-uyuma-alanı

5. Yerleşik Beslenme Alanları

Yerleşik beslenme alanı, karışıklığı en aza indirdiği ve beslenmenin uygun bir alanda yapılmasını sağladığı için evcil hayvanlar ve sahipleri için uygun bir alternatiftir. Birçok hayvan rutini sever, bu nedenle evcil hayvanınızın belirlenmiş bir alana sahip olması ona çok daha rahat hissettirir. Ayrıca insanları koridorda bir kase yiyecek veya su üzerinde yürüme durumundan kurtarabilir. Konumuz yemek olduğu için mutfağınıza dahil edebileceğiniz birçok akıllı fikri bu alanda yaratabilirsiniz. Mutfak adanızın bir ucunda yiyecek depolama yanında besleme istasyonu olabilir. Evcil dostunuzun hayatında bir düzen duygusu elde etmek için bu konu dikkate değer!

evcil-hayvan-beslenme-alanı

6. Oynamaları İçin Açık Alanları Unutmayın

Evcil hayvanlarınızın sıcak, güvende ve mutlu hissetmesini sağlamak için evinizin açık alanlarını en üst düzeye çıkarmanın yollarını bulmak isteyebilirsiniz. Evcil hayvanınız için özel bir kapalı-açık alan oluşturmak için çatı hattını genişletmek, uyku alanlarını, yiyeceklerini ve sularını gizli tutarken onları rüzgar ve yağmurdan korumanın harika bir yoludur. Ayrıca sıcak aylarda güneşten bir kaçış sağlar. Popülerlik kazanan diğer özellikler arasında köpek havuzları, açık hava duş istasyonları ve mini aktivite merkezleri sayılabilir. Ne yaparsanız yapın, evcil hayvanlarınızın bunun için size teşekkür edeceğinden emin olabilirsiniz. Onlar için en özgün alanları yaratmak sizin elinizde.

evcil-hayvan-oyun-alanları

7. Evcil Hayvan Güvenliği

Tıbbi malzemeleri ve temizleme malzemelerini evcil hayvanınızın erişemeyeceği bir dolaba koyabilirsiniz. Klozetinizi kimyasallarla temizledikten sonra klozet kapağını mutlaka kapalı tutmalısınız. Kablo ve kordonları mobilyaların arkasında veya halının altında saklayarak ya da güçlü bir kablo koruyucu kullanarak minik dostunuzun kabloları ısırmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca birçok ev bitkisi de evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir. Bitkilerin hayvanınızın erişemeyeceği bir yerde olmasına özen gösterin ve bitkilerin altındaki su kabından su içmelerine izin vermeyin. Eğer evcil hayvanınız yatağından memnun değilse, bir mobilyanızı onun hoşuna gidecek şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Eğer bir “kaza” olmuşsa, hemen temizlemelisiniz ki, koku ve leke kalıcı olmasın. Hayvanlar içgüdüsel olarak sürekli hareket halindedirler ve etrafta gezmeyi severler. Etrafta koşuşan bir hayvanın size birisi tarafından hediye edilen güzel bir vazonun kırılmasına sebep olması üzücü olabilir. Bunun gibi durumlarla karşılaşmamak için oldukça sade ve sabit dekoratif ürünlere yönelebilirsiniz. Evcil hayvan sahipleri için en iyi seçenek kırılabilecek nesnelerden uzak durmak olacaktır.

evcil-hayvan-güvenliği

Görsel kaynak: pinterest, designjournalmag, kimbaileyinteriors, sportsoggy, tastefulspace.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

10 Sivrisinek Savar Bitki

10 Sivrisinek Savar Bitki

Pastel Tonlarıyla Evinize Renk Katın

Pastel Tonlarıyla Evinize Renk Katın