Duvar Saati Mekanizmasıyla Kendi Tasarım Saatinizi Yapın

Duvar Saati Mekanizmasıyla Kendi Tasarım Saatinizi Yapın

Tarzımızı yansıtan ev dekorasyonumuzu oluştururken farklı saat alternatifleri arasından dekoratif duvar saati örneklerini de sıklıkla tercih ederiz. Günümüzde oldukça trend olan kendin yap projelerinden ilham alarak ev dekorasyonuna uygun bir duvar saati tasarlaman son derece kolay. Birçok yerde bulabileceğin ekonomik duvar saati mekanizması ve bir araya getireceğin dekoratif malzemeler ile kendi stilini yansıtan duvar saatini kolaylıkla hazırlayabilirsin. Bu yazımızda kendi duvar saatini oluşturma sürecinde sana ilham kaynağı olabilecek farklı kendin yap örneklerini derledik.

Evde Dekoratif Kokulu Mum Yapımı>

Evde Yapabileceğin Düş Kapanı Tasarımları>

Kediler İçin Evde Yapılabilecek Oyuncak Önerileri>

duvar-saati-mekanizma

Dekorasyon tarzına uygun duvar saatini tasarlamak için ihtiyacın olan ilk ürün kolaylıkla bulup satın alabileceğin duvar saati mekanizması. Uygun fiyatlı mekanizmayı tasarladığın saat görünümünü oluşturan malzemeler ile bir araya getirerek duvar saatini oluşturabilirsin. Önemli olan nokta, duvar saatini ana yüzeyini oluşturan geniş alanlı malzemenin ortasından mekanizmanın taşıyıcı borusunu geçirebilecek genişlikte bir delik açmak. Bu sayede bu geniş yüzey arkasında pil yuvasını gizleyebilir ve ön yüzeye akrep ve yelkovanı yerleştirebilirsin.

  1. Desenli Duvar Saatleri

Dilediğin biçim ve ölçülerde keseceğin kartona monte edeceğin duvar saati mekanizması ile pratik duvar saatini hazırlayabilirsin. Saatin ana yüzeyini oluşturan kartonu dekorasyon stilini yansıtan renkler ve desenlerle bezenmiş kağıtlarla kaplayabilir, bu sayede ilgi çekici bir aksesuar oluşturabilirsin. Hızlı bir internet araştırması ile zevkine uygun renkler ve desenlerden meydana gelmiş görseller bulabilir, bunların uygun ölçülerde çıktısını alarak kullanabilirsin. Ana eleman olan kartonu oluştururken fotoblok, maket kartonu, oluklu mukavva gibi hafif ve ekonomik malzemelere göz atmanı tavsiye ederiz.

desenli-duvar-saati

2. Boyalı Duvar Saatleri

İlk önerimizin farklı bir versiyonu olan bu duvar saati örneğinde, ana yüzey olarak ilk örnekte olduğu gibi hafif ama dayanıklı kartonlardan yararlanabilirsin. İlk önerimizden farklı olarak bu versiyonda kartonu kaplayacağın, ürüne görsel zenginlik katan desenleri çeşitli renkler ve boyalar ile kendin oluşturmanı tavsiye ediyoruz. Sulu boya, karakalem, sprey boya ve hatta patates baskı, ip baskı gibi farklı yöntemleri kullanarak türlü türlü desen ve imaj yaratabilirsin. Bu sayede, meydana getirdiğin ürün hem duvar saati hem de kendin oluşturduğun bir tablo görevi görebilir.

duvar-saati-boyali

3. Kontrplak Ahşap Duvar Saatleri

Duvar saati düşünüldüğünde ilk akla gelen malzemelerden biri olan ahşap malzemeyi de tasarımına dahil ederek şık ve farklı bir ürün elde edebilirsin. Dilediğin form ve ölçüde biçimlendireceğin kontrplak tablayı, duvar saatinin ana yüzeyi olarak kullanabilirsin. Ekonomik, hafif ve sağlam olma özellikleri sebebiyle kontrplak malzeme, bu kendin yap projesi için oldukça uygun olabilir. Elde ettiğin ahşap yüzeyi sade haliyle kullanabileceğin gibi istersen farklı boyalar ile renklendirebilir, metal aksesuarlar ile detaylandırabilirsin.

duvar-saati-kontrplak

4. Ham Ahşap Duvar Saatleri

Dekorasyonda ahşap malzeme tercih etmek istiyor, bu malzemenin doğallığını mümkün olduğunca vurgulamak istiyorsan duvar saati tasarımında ham ahşabın gücünden yararlanmanı öneririz. Günümüzde farklı ürün tasarımları için de sıklıkla tercih edilen ham ahşap görünümünü temizleyip biçimlendireceğin bir odun parçası ile sağlayabilirsin. Saatini meydana getirirken ahşap parçayı yeterli miktarda inceltmeye özen göstermelisin. Bu parçayı modern bir çerçeve ve metal parçalar ile destekleyerek endüstriyel bir görünüm yakalayabilirsin.

duvar-saati-ham-ahsap

5. Askılı Duvar Saatleri

Duvar aynaları, duvar saatleri gibi duvar ile bütünleşen ürünlerde tekstil malzemelerinden meydana gelmiş bir askıya yer vermek son dönemde oldukça popülerleşen bir yaklaşım. Sen de tasarladığın duvar saatine, saat tasarımı ve malzemeleri ile uyumlu bir askı ekleyerek bu trendi yakalayabilirsin. Böylelikle tasarladığın saati benzersiz hale getiren, bu ürünün bambaşka bir hava yansıtmasına olanak veren bir detay elde edebilirsin. Şık bir görünüm ve sağlamlık yakalamak için askı olarak kullanabileceğin deri kayışları incelemeni tavsiye ederiz.

duvar-saati-askili

6. Geometrik Duvar Saatleri

Sıradaki önerimiz dekorasyonda net çizgilere ve yalın formlara yer vermekten hoşlananlar için. Karışık detaylardan uzak, sade görünümlü bir aksesuar elde etmeyi tercih ediyorsan duvar saatini oluştururken temel geometrik biçimlerden faydalanabilirsin. Alışılagelmiş dairesel saat yüzeyi üzerinde geometrik şekiller yaratarak ve saat yüzeyinİ farklı şekillerle ilişkilendirerek bu temiz formları vurgulayabilirsin. Doğru malzemeler ve renkler ile desteklenen geometrik duvar saati, dekorasyonunda karizmatik bir etki yaratmanı sağlayacaktır.

geometrik-duvar-saati

7. Çokgensel Duvar Saatleri

Duvar saati tasarımında bilindik dairesel biçimlerden uzaklaşmak, özgün bir form yakalamak istersen ana yüzey olarak farklı geometrik biçimleri göz önünde bulundurmanı önerebiliriz. Eşit kenarları ve simetrik ölçüleri sebebi ile kare formu, diğer duvar saatlerinden farklılaşmaya ve keskin köşeleri ile etkili bir ürün yaratmaya yardımcı olabilir. Kontrplak, karton, cam gibi pürüzsüz malzemeler kullanarak elde ettiğin kare saat yüzeyini ev dekorasyonuna uygun renklerle destekleyebilir, çizgisel detaylarla canlandırabilirsin.

kare-duvar-saati

8. Lazer Kesim Duvar Saatleri

Duvar saati tasarımını küçük ayrıntılarla bezemek, ince işlenmiş detaylarla süslemek istiyorsan saat elemanlarını lazer kesim yöntemi ile elde etmeyi deneyebilirsin. Kısa bir internet araştırması ile çok sayıda lazer kesim şablonu bulabilir, bu şablonları kimi kırtasiye ve lazer kesim merkezlerinde uygun fiyata dilediğin ölçüde kestirebilirsin. Oldukça kısa süren bu ekonomik ve pratik işlem ile dilediğin detayları kusursuz bir biçimde malzemelerine yansıtabilirsin. Bu konudaki en önemli önerimiz, beğendiğin şablona uygun yapıda ve kalınlıktaki malzemeyi doğru seçmen olacaktır.

duvar-saati-lazer-kesim

9. Kumaş Kaplama Duvar Saatleri

Tasarladığın duvar saatini farklı renk ve desenlerle zenginleştirmenin kağıtla kaplama ve boyama yöntemlerinden farklı bir yolu daha var. Uygun ölçülerde biçimlendirdiğin ana yüzey malzemesini ev dekorasyonun ile uyumlu bir kumaş ile kaplamayı düşünebilirsin. Böylelikle saatin ana yüzeyine dokulu ve detaylı bir görünüm kazandırmış olursun. Eğer dekorasyonda benzer detayları bir arada görmeyi ve ürünleri ilişkilendirmeyi seviyorsan, kaplama kumaşı ile odanın perde, yastık kılıfı gibi farklı tekstillerini aynı kumaş modelinden tercih etmeni öneririz.

kumaş-duvar-saatleri

10. Mantar Duvar Saatleri

Günümüzde farklı ürün örneklerinde karşımıza çıkan, yenilikçi ve modern malzemelerden bir diğeri ise mantar. Birçok yerde bulup satın alabileceğin bu ekonomik ve pratik malzemeyi kolaylıkla dilediğin ölçü ve biçimlere adapte edebilirsin. Gözenekli ve kendine has dokusundan dolayı ilgi çekici bir görünüm sergileyen bu malzemeyi parlak ve canlı renklerle bir araya getirmek oldukça revaçta. Sen de mantar dokulu duvar saatini uygun boyalar veya renkli bantlar ile detaylandırabilirsin. 

mantar-duvar-saati

11. Silikon Duvar Saatleri

Sıradaki duvar saati önerimiz önceki fikirlerimizden biraz daha fazla emek istiyor ancak sürecin sonucunda etkileyici ve farklı bir duvar saati meydana getirmek garantili. Bu benzersiz duvar saatini elde edebilmek için dilediğin biçim ve ölçülerde bir kalıp hazırlamalı, eriterek akışkan haline getirdiğin silikonu bu kalıba dökmelisin. Basit bir araştırma ile silikon dökme yöntemi hakkında önemli bilgi ve ipuçlarını öğrenebilirsin. Ana malzemen olan silikonu sayısız renk ile bir araya getirebilir, yüzey üzerinde farklı grafikler elde edebilirsin.

silikon-duvar-saatleri

12. Takvimli Duvar Saatleri

Zamanı takip etmemizi sağlayan duvar saatini, tarihi takip etmemizi mümkün kılan takvim ile bir araya getirmeye ne dersin? Saat ve takvimin elemanlarını bir arada bulundurarak tasarlaman gereken bu ürünü yukarıda bahsettiğimiz yöntemler ve malzemelerle oluşturabilir, detaylandırabilirsin. Takvim kısmını kurgularken her ay için farklı kartlar, sayfalar tasarlayabilirsin. Doğru malzemeler ve renkler ile, bu eşsiz ürünü dekorasyonunun odak noktası haline getirebilirsin.

takvimli-duvar-saatleri

13. Tabak Duvar Saatleri

Eskiyen veya artık kullanılmayan ürünleri geri dönüştürerek onlara yeni kullanım alanları kazandırmak son dönemlerde popülerleşen kendin yap projelerinde sıklıkla karşılaştığımız bir yaklaşım. Bu yaklaşımdan ilham alarak, kendi duvar saatini tasarlarken biçim, renk ve detaylarını dekorasyonuna uygun bulduğun bir tabağı saat yüzeyi olarak kullanabileceğini düşündük. Duvar saatinin ana elemanı olan bu tabak, boyalarla renklendirdiğin bir kağıt tabak olabileceği gibi şık bir porselen tabak da olabilir. Önemli olan bu enteresan ürünün çeşitli özellikleri ile iç dekorasyona uyum sağlaması ve senin hayal gücünle şekillenen özgün bir aksesuar haline gelmesi.

duvar-saati-tabak

14. Tepsi Duvar Saatleri

Bir önceki önerimizde olduğu gibi bu kendin yap projesinde de farklı amaçlarla kullanılan bir üründen faydalanmayı, o ürüne yeni bir kullanım alanı yaratmayı ele alıyoruz. Bu duvar saati fikrini uygulamak istersen desenler, renkler ve doku gibi görsel özelliklerini dekorasyon tarzın ile uyumlu bulduğun bir tepsiyi saat yüzeyi olarak değerlendirebilirsin. Oldukça pratik bir biçimde üretebileceğin bu duvar saatinde ahşap bir tepsi tercih edersen doğal ve sıcak, plastik renkli bir tepsi seçersen eğlenceli ve dikkat çekici bir ürün yaratabilirsin.

duvar-saati-tepsi

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bir Odayı En Hızlı Nasıl Serinletirsin?

Bir Odayı En Hızlı Nasıl Serinletirsin?

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri