Evimizde Nelerin Kıymetini Anladık?

Evimizde Nelerin Kıymetini Anladık?

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen salgın nedeniyle hayatlarımızda pek çok değişim gerçekleşti. Zamanımızın çoğunu evlerde geçirirken bu süreç boyunca hayat standartlarımız da farklı şekilde gelişiyor. Eskiden olmazsa olmaz dediğimiz değerler olmadan da yaşayabileceğimizi görmüş olduk. Aynı şekilde zamanında önemli gelmeyen detayların hayatımızda ne kadar gerekli olduğunu fark ettik. Peki nelerin kıymetini daha iyi anladık?

Evde Otururken Gezebileceğin 10 Sanal Müze >

Sağlıklı Bir Yaşam Alanı İçin Evde Sık Değiştirmen Gereken 10 Eşya >

Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın >

Açık Balkonlar

Evde zaman geçirdiğimiz bu süreçte dışarı sadece gerekli olduğu anlarda çıkman senin ve çevrendekilerin sağlığı için çok önemli. Ancak evde bulunman dışarıdaki hayattan uzak kalman anlamına gelmiyor. Özellikle havaların güzelleşmesi, doğanın da bizimle bir değişim sürecine girmesiyle sen de bazen dışarıda olmayı istiyorsundur. İşte hem sağlığını tehdit etmeden hem de bu güzel mevsim geçişini yaşayabilmen için balkonlar çok önemli alanlardır.

evde-balkon

Evin en dış elemanı olan balkonların evin içine veya dışarıya daha yönelik olması ise dekorasyonu ile tanımlanabilir. İşte bu noktada açık olan balkonlar, doğaya duyduğun özlemi gidermen için hoş bir imkân tanıyabilir. Bir yandan ev rahatlığı bir yandan da manzara seyrini sağlayan balkonların kıymetini anlamış olduk.

evde-balkon

Bahçeler

Ne yazık ki her sitede, evde veya apartmanda bulunmayan bahçeler bu süreçte fazlaca ihtiyaç duyduğun alanlar arasında. Özellikle sokağa çıkamayan yaş sınırındaki veya şehirlerdeki insanlar için bir nefes alma durağı burası tam anlamıyla. Sadece açık havanın tadını çıkarmak için bile olsa ihtiyaç duyacağın bahçelerin de kıymetini anladık.

bahçede-zaman-gecirmek

Evin Kalbi: Mutfak

Pandemi sürecinde pek çok kişinin kendini geliştirdiğini gördük. Özellikle mutfak alanında dışarıdan bir besin tüketmemek için kendi ekmeğini, kendi soslarını yapmış olan insanları mutlaka görmüşsündür. Eğer sen de mutfağı bu dönemde verimli kullananlardan isen fark etmişsindir ki, bir evin kalbi mutfağıdır. Ve işin gerçekten eğlenceli tarafı da basit hammaddelerle bile yaratıcı ve sağlıklı yemekler yapılabilmektedir. Bunun dışında evdeki herkesi etrafında toplayan mutfakların davetkar dekorasyonlarının, samimi yapılarının kıymetini anlamış olduk.

evin-kalbi-mutfak

Geniş ve Duvarsız Odalar

Uzun süre evde kalırken evinin sana dar gelmesi gayet normal bir psikoloji. Sürekli aynı ortamda bulunmak ve bir yandan sağlığına dikkat etmek adına önlemler almak zihnen yorucu gelebilir. Bu nedenle geniş ve duvar ile bölünmemiş odalar rahatlatıcı tasarımlardır. Aynı etki yüksek tavanlı odalar için de geçerlidir. İnsanları duvarlar ile sıkıştırmayan odaların ve mimarinin de kıymetini anladık.

genis-ve-duvarsiz-odalar

Tatlı Ev Arkadaşlarımız

Bu süreçte herkes ailesinin ve sevdiklerinin yanında bulunamayabiliyor. Elbette teknolojinin günümüzdeki yeri sayesinde uzaktaki tanıdıkların ile görüntülü konuşmak, beraber etkinlikler bile yapmak mümkün. Bununla beraber evde yalnız kalanlardan isen seni rahatlatacak şey birinin veya bir şeyin desteğidir. İşte bu noktada devreye gizli ev arkadaşlarımız giriyor. Evcil hayvanlar ve hatta aktif şekilde iletişime geçemesen bile evindeki bitkiler yalnız hissetmeni engelleyebilir. Onlarla konuşabilir, zaman geçirebilir veya onlarla ilgilenirken kendini de daha huzurlu hissedebilirsin. Bizler de bu sayede ev arkadaşlarımızın kıymetini anlamış olduk.

evde-evcil-hayvan
evde-bitki-bakımı

Karantina Dostlarımız: Kitap Arşivleri

Normal şartlar altında da kitap okuyan biri olsan bile buna her zaman fırsat bulamayabilirsin. Ancak zamanını evde geçirdiğin ve belki de iş yükünün hafiflediği bu dönemde kitap arşivin en yakın dostlarından biri haline gelmiştir. Hele ki elindeki kitapları bitirmeden yeni dünyalara açılan kitapları kütüphanene ekleyenlerdensen, şimdi tüm kitaplarına yetişmenin tam zamanı.

evde-kitaplık-kitap-arşivi

Hobi Köşeleri

Bu dönem sayesinde şimdiye dek geliştirmeye zaman bulamadığın pek çok ilgi alanına odaklanabilirsin. Belki de bir şekilde boyamak istediğin o tuvali çıkarabilir, aldığın örgü seti ile bir battaniye örebilir, yazmak istediğin hikâyeye başlayabilirsin. Hem zaman geçirmene hem de kendini geliştirmene yardımcı olacak hobi köşelerinin de kıymetini anlamış olduk.

evde-ilgi-alanları-hobi-köşesi

Geniş ve Boydan Pencereler

Bir evde dışarı hissini balkonlar ve pencereler tanımlar. Ve özellikle geniş ve boydan pencereler doğal ışığı kullanmana, dışarısı ile daha etkili bir iletişim halinde olmana yardımcı olur. Bu mimari seçimin tercih edildiği evler şehir veya doğayla daha birliktelik hissi uyandırır. Uzun süreyi evde geçirdiğimiz bu dönemde de aslında ihtiyacın olan şey kendini bir yandan hayattan soyutlamaman olduğu için bu tasarımın kıymetini anlamış olduk. Bu dönemin en kısa sürede bitmesi ve sağlıklı günlerde evimizde bulunmamız dileğiyle…

evde-geniş-pencere
evde-çatı-camı

Görsel kaynaklar: pinterest, realsimple.com, countryliving.com, housebeautiful.com, bhg.com, estliving.com, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyonda Renk Paleti Kullanmak

Dekorasyonda Renk Paleti Kullanmak

Sağlıklı Bir Yaşam Alanı İçin Evde Sık Değiştirmen Gereken 10 Eşya

Sağlıklı Bir Yaşam Alanı İçin Evde Sık Değiştirmen Gereken 10 Eşya