Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın

Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın

Sabah rutinleri ve günü daha verimli geçirmekle alakalı internette fazlasıyla yazı mevcut. Aslında bu içerikler pek çok faydalı tavsiyeyi barındırsa da, herkes için tek ve doğru bir rutinin ya da önerinin olmadığı bir gerçek. Dolayısıyla herkesin kendisi için en uygun olan alışkanlıkları tercih etmesi gerekiyor, bunun da en kolay yolu uygulayarak size iyi gelenleri rutinleştirmek. Özellikle belirsizlikle başa çıktığımız bu günleri mental ve bedensel açıdan daha az yıpranarak atlatmak için bu oldukça önemli. Üstelik pek çoğumuzun uzunca bir süredir vaktinin büyük bir kısmını evde geçirdiğini düşünürsek bazı iyi alışkanlıklar ve rutinler kaybedilmiş olabilir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak bu yazıda, iyi alışkanlıklarını tekrar edinirken sana en uygun olan sabah rutinini kazanmana yardımcı olacak bazı fikirleri derledik. Unutma senin için en doğru olan rutini, sadece sen biliyorsun!

Evde Meditasyon Rehberi>

Diyetisyenimiz Anlatıyor: Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir?>

Evde Çalışma Motivasyonunu 9 Adımda Arttır>

Güne Erken Başlamak

Erken kalkmak o gün içerisinde yapacağın işleri planlamana ve daha çok iş halletmene olanak sağlar. Ancak pek sabah insanı olmayabilirsin, bu durumda sabahın çok erken saatlerinde kalkmayı kendine tabu haline getirme. Pek çok başarılı insan daha verimli çalışabildikleri için geceleri çalışmayı tercih ediyor. 

Erken kalkmak zorundaysan işin rengi daha farklı tabi. Kahvaltı, gününü planlamak, meditasyon, egzersiz yapmak ya da rutinin için hangi etkinliği tercih edeceksen kendine zaman yaratmak için daha erken uyanman gerek. Şimdi rutinine neler ekleyebileceğinden bahsedelim.

güne-sabah-rutiniyle-basla

Daha İyi Konsantre Olmak İçin Meditasyon

Konsantrasyon eksikliği, ana odaklanamama bugün pek çoğumuzun problemi, meditasyon, yoga ya da egzersiz gibi aktivitelerin bu sorunun çözümüne katkı sağladığını gösteren araştırmalar mevcut. Ayrıca, günün ilk saatlerinde beynin daha iyi çalıştığı bilinen bir gerçek. Dolayısıyla rutinine egzersiz yapmak gibi fiziksel ya da meditasyon yapmak gibi mental bir aktivite eklemek verimini artıracaktır.

gün-sabah-rutiniyle-başla

Kahvaltı Olmadan Olmaz

Sağlığın için en uygun tarifi bul. Pek çok kişi vakit bahanesiyle kahvaltıyı es geçiyor. Fakat, kahvaltının en önemli öğün olduğunu akılda tutmakta fayda var. Çok basit smoothy tarifleriyle çok kısa sürelerde kendine besleyici ve lezzetli öğünler hazırlayabilirsin. Ayrıca, uyandıktan sonra su içmeyi unutma, vücuduna çok iyi gelecektir!

sabah-rutini-kahvaltı

Günün İlk Görevi

Özellikle yüksek disiplinli kurumlarda çok katı bir şekilde uygulanan çok basit bir rutin, kural vardır; uyandıktan hemen sonra yatağı düzeltmek. Yatağını düzenleme işine günün ilk görevi olarak bakabilirsin. Pek çok araştırma, bu şekilde bir rutin geliştirmenin verimliliği artırdığını gösteriyor. Günün ilk görevini bir defa başarıyla tamamlamak diğer işlerinde sana çok yardımcı olacak!

sabah-rutini-yatak-toplamak

Ertelemenin De Bir Çaresi Var

Güne dinç başlamak için akla gelebilecek ilk yol; soğuk duş! Bazı araştırmalar soğuk duş almanın irade gücünü artırdığını gösteriyor. Bunu Wim Hof metodu olarak bilinen nefes egzersizleriyle birleştirebilirsin. Bu metodun da stresi azaltmaya yardımcı olduğu ve performansı artırdığı söyleniyor.

günlük-rutinler-soğuk-duş

Harika Bir Kişisel Asistan Olarak Not Defteri

Not defterine sabahları notlar al, mesela bir rüya günlüğü tutabilirsin. Ayrıca bu deftere gününü de planlayabilirsin. Üretken olmanın en iyi yollarından biri de kafamızda gezinip duran işleri, düşünceleri bir kağıda geçirmektir. Kendine ufak bir not defteri al, her gün sabah o günün gündemi her neyse oraya kaydet. Gün boyu yanında taşımayı unutma, böylece hiçbir şeyi gözden kaçırmayacaksın! Not defteri işi kulağa demode geliyorsa deneyebileceğin onlarca üretkenlik uygulaması var, onlardan birini kullanabilirsin.

sabah rutini-belirleme-not-defteri

Uyanır Uyanmaz Eline Telefonu Almamalısın

Telefonu hemen eline alma. Uyanır uyanmaz telefonda vakit geçirmenin verimliliği düşürdüğü düşünülüyor, zira o e-posta, bu mesaj derken o gün önceliklerimizi belirleyemeden kafamızı doldurmuş oluyoruz. Bundan kaçınmak için yapabileceğin en iyi şey uyandıktan en az yarım saat sonra çevrimiçi olmak. Bu süre zarfında, kitap okumak zihnini açmana yardımcı olacak. Hem de oldukça faydalı bir aktivite, bir taşla iki kuş!

Görsel kaynak: pinterest, pexels, unsplash, inc,

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sağlıklı Bir Yaşam Alanı İçin Evde Sık Değiştirmen Gereken 10 Eşya

Sağlıklı Bir Yaşam Alanı İçin Evde Sık Değiştirmen Gereken 10 Eşya

Butik Pasta Hizmet Verenimizden Özel Bir Tarif: Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Butik Pasta Hizmet Verenimizden Özel Bir Tarif: Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi