Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Özellikle besinlerinin bulunduğu yerlerin hijyenini sağlaman önemli bir konu. Koku yayan besinlerin buzdolabında yerleşik bir kokuya sebep vermesi de bu noktada istemeyeceğin durumlardan biridir. Eğer buzdolabı temizliği yaparken kokuları da gidermek istersen yazımızdaki adımları takip edebilirsin.

Kolay Kettle Temizliği İçin İhtiyacın Olan İpuçları

Robot Süpürgelerin Bakımı ve Temizliği

4 Adımda Kurutma Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Buzdolabını Temizliğe Hazırla

Mutfağında bulunan, elektriğe bağlı bir beyaz eşyayı temizlemeden önce güç kaynağını fişten çektiğinden emin ol. Elektrik bağlantısı kalmadıktan sonra içindeki bütün besinleri temizlik sırasında çözünmeyecek şekilde soğuk bir ortama aktar.

Fişi çıkarılmış olan buzdolabı içindeki buzlar bir süre sonra çıkarılabilecek kıvama gelecektir. Bu noktada buzları buzdolabından ayırırken sivri aletler kullanma. Bu hem beyaz eşyaya hem de kendine zarar vermene sebep olabilir. Bunun yerine yumuşamış buzları tahta veya plastik ıspatula ve kaşık yardımıyla çıkarabilirsin.

Temizliğe Başlarken

İçi tümüyle boşaltılan buzdolabına tercih ettiğin temizleyiciyi uygulamalısın. İstersen kimyasal malzemeler, istersen doğal malzeme karışımı kullanarak buzdolabına sıkın.

Sirke ve karbonat karışımının asidik yapısıyla temizlikte kullanılan kilit malzemelerdendir.  buzdolabı temizliğinde de özellikle içeride sinmiş olabilecek kokuları da gidermek için bir sprey kutusuyla uygulayın. Bu noktada beyaz sirkenin keskin kokusundan rahatsız olursan bir maskeyle temizliğe devam edebilir ve odayı havalandırabilirsin.

buzdolabı-temizleme-koku-giderme

Her Yüzeyi Silmek

Temizleyici uygulanan yüzeyleri, rafları ve telleri bir sünger yardımıyla iyice temizledikten sonra bir bezle silmen gereklidir. Nemli bezle silerken temizlenmediğine inandığın kirlere, buzdolabı içine sızmış su lekelerine bir kez daha aynı temizleyici karışımı sıkabilirsin.

Bununla beraber buzdolabı içinde temizleyici kalıntısı kalmaması için her yüzeyi sildiğine ve herhangi bir köpük, artık kalmadığına emin ol.

İçindeki Nemi Gider

Buzdolabı temizliğinde hijyenin devamlılığını sağlamak için kesinlikle sildikten sonra içini tümüyle kurutmalısın. Hem elektronik bir eşya olması hem de içinde uzun süre boyunca besinlerin muhafaza edilecek olması temizlikte bu aşamanın önemini artırmaktadır.

Kuru bir bezle bütün yüzeyleri kuruladıktan sonra tamamlanmış bir temizlik için buzdolabının girinti ve çıkıntılarına ince uçlu malzemeleri bir bezle sokarak nemi alabilirsin. Kuru bir bezle sildikten sonra yine var olan ıslaklığın ve nemin kuruması için bekleyebilirsin.

Buzdolabı temizliğini tamamladıktan sonra, belki de kurumasını beklerken farklı malzemelerle kötü kokuları absorbe edebilirsin. Bunun için en doğal temizlik ürünleri arasında limon vardır. İkiye veya dörde bölünmüş bir limonu bekletebilirsin. Aynı şekilde bir tatlı kaşığı karbonatı buzdolabı içine dökerek kokunun emilmesini bekleyebilirsin.

Farklı doğal bir ürün ise vanilya özütüdür. Üzerinde delikler olan plastik bir saklama kabının içine vanilya özütü yerleştirip buzdolabı içine yerleştirebilirsin. Bir başka şaşırtıcı malzeme ise saman kağıdıdır. Bir saman kağıdını buruşturup buzdolabının bir köşesinde bekleterek kokunun emilmesini sağlayabilirsin.

buzdolabı-temizleme

Yeniden Düzenle

Temizliğin tamamlandığında gerçek temizliği gösterecek şeylerden biri düzendir. Güzel kokuyu sağladıktan sonra buzdolabını düzenlemen gerekir. Öncelikle temizlemiş olduğun raf ve telleri içine yerleştirmelisin. Ardından farklı besin gruplarını bir arada tutarak buzdolabında konumlandırabilirsin. Daha sık kullandığın besinleri daha ön sıralara koyarak kullanımı da kolaylaştırabilirsin.

buzdolabı-temizleme-koku-giderme2

Kokulara Karşı Uygulayabileceğin Pratik Yöntemler

İnatçı kokuların kaynakları oldukça fazla olabileceği gibi, hepsine farklı pratik yöntemler de uygulayabilirsin. Pratik çözümleri uygulayacağın zeminler ve eşyalar farklı olacağı için kullanacağın malzemeler de birbirinden farklı olacaktır. 

1.Karbonat ile Temizlik

Hem beyazlatıcı hem de koku giderici özelliği olan karbonatı birçok yerde kullanmak mümkün. Limon ile karıştırıldığında ekstra bir temizlik gücüne sahip olan karbonat, lavabo ve tuvaletlerde oluşabilecek kötü kokulardan korunmanın bir yöntemidir. Aynı şekilde buzdolabı içini temizlemek için de kullanabilirsin.

2.Sirke ile Kokulardan Kurtulmak

Buzdolabında gözünden kaçan bozulmuş veya küflenmiş bir yiyeceğin kokusu senin için bir kâbus haline gelebilir. Farkına varıp çöpe atsan bile, buzdolabının içine sinen o koku her açtığında evi kaplayacaktır. Buzdolabına koyacağın bir kap sirke, soğuduktan sonra kokuyu içine çekecek ve koku yoğunluğunu azaltacaktır. Aynı zamanda, mutfak gide oluşabilecek kötü kokuları da sirke yardımıyla azaltabilir ve oluşacak kokuların önüne geçebilirsin. Fısfıs özelliği olan şişelere su ve sirke doldurarak lavabonun içine sıkmak sana kolaylık sağlayacaktır.

buzdolabı-temizleme-koku-giderme

 Görsel Kaynakları: londoncleanltd.co.uk, igrus.com, findious.blog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

Mutfağına Tarz Katacak 12 Farklı Evye Modeli

Mutfağına Tarz Katacak 12 Farklı Evye Modeli