Taşınırken Evcil Hayvanın İçin Yapman Gerekenler

Taşınırken Evcil Hayvanın İçin Yapman Gerekenler

Ev taşımak değerli eşyaların güvenle götürülmesi, yeni evin temizliği, alışma süreci ve tüm organizasyon süreciyle birlikte başlı başına zor ve düşünmesi dahi yorucu bir dönem olarak görülebilir. Halbuki geniş bir zamanda planlanmış ve gerekli önlemler alınmış olan taşınma süreçleri durumun keyfine varmanı sağlayabilir.

Hayatında sana eşlik eden evcil hayvanlarının da seninle taşınırken belirli ihtiyaçları olacaktır. Araçla seyahat etmek evcil hayvanlar için gündelik hayatlarına aykırı bir durum olduğu için beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsin. Bunun önüne geçmek için yazımızdaki maddeleri uygulayarak gerekli hazırlıkları yapabilir hem onlar hem de senin için huzurlu ve güvenli seyahati planlayabilirsin.

Evcil Hayvanını Yeni Taşındığın Eve Nasıl Alıştırırsın? >

Mobilyalarını Zarardan Koruyacak Evcil Hayvan Dostu Kumaşlar >

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir? >

Öncelikle Veterinerin ile Görüş

Evcil hayvanının özel bir durumu, diyeti, rahatsızlığı gibi durumlarda; yaşlı veya henüz yetişkinlik öncesi dönemde olma durumunda veterinerinle görüşmen gerekebilir. Seyahat edecek evcil hayvanın içinde bulunacağı alanı da uygun şekilde tasarlarken veterinerinin uzman bilgisine göre hareket edebilirsin.

Evcil hayvanının güvenle taşınması için profesyonel destek almak istersen Armut yanında! >

Acil Durum Çantası Hazırla

Veterinerinle konuştuktan sonra evcil hayvanın önceliklerine göre bir acil durum çantası hazırlayabilirsin. İçeriğinde:

  • Gerekli ilaçlar,

  • Tüketebileceği sıvılar,

  • Katı ve sıvı gıdalar için servis kapları

  • İdrar kaçırmalarına karşı malzemeler

  • Isıtıcı veya soğutucu elemanlar

  • Tasma gibi farklı senaryolara uygun şekilde gerekenleri belirleyerek bir çanta içinde toplayabilirsin.

Gereken Belgeleri Kolayda Tut

Kimi evcil hayvanların taşınması için yasal belgeler gerekebilmektedir. Özellikle kendi aracınla seyahat etmeyeceksen evcil hayvanın kimliği, sağlık durumu gibi bilgiler bulunduran belgeleri kolayda bulundurman önemli. Örneğin Türkiye’de trende seyahatler için evcil hayvanın için de bir koltuk alman zorunludur.

Evcil Hayvanını Arka Koltukta Götür

Eğer evcil hayvanını yanında araba ile götürmeyi düşünüyorsan arka koltukları uygun bir alan sağlamak koşuluyla seyahat konumu için düşünebilirsin. Evcil hayvanını doğrudan koltuğa güvenli şekilde yerleştirebilir, kafesi veya akvaryumunu kemerler ile güvenli hale getirmelisin. Evcil hayvanın uzun veya kısa yolda seyahat ederken bu alışık olmadığı etkinlik sırasında senin sesini veya kokunu duyarak rahatlayabilir.

Yolculuk Sırasında Dışarı Çıkmasına İzin Verme

Yolculuk sırasında evcil hayvanın molaya ihtiyaç duyacaktır. Ancak araç dışına çıkarırken çok dikkatli olmalı ve hatta mümkünse çıkarmamalısın. Senin aksine dışarı ortamla doğrudan ilişki kuracak olan evcil hayvanının kaçması, soğuk kapması, ortamdan rahatsız olması, yeni bir gerginlik ortamı olarak görmesi mümkündür. Bunun için zorunlu bir dışarı çıkarma durumunda bile kucağında veya tasma ile çıkarmanı tavsiye ederiz.

Hayvanın Alanını Belirle

Araba içinde evcil hayvanın seyahat edeceği optimum alanı belirlemen gereklidir. Bunun için arka koltuğunu, ticari araba bagajı, kafes, akvaryum gibi farklı yöntemler belirleyebilirsin. Bu alanda hayvanına kısıtlı hareket imkânı tanımakla birlikte korunmak için gireceği karanlık bir alan tahsis edebilirsin. Aynı zamanda bu ortamda alışkın olduğu oyuncağı, battaniyesi gibi rahatlatıcı ögeleri de yerleştirebilirsin.

Kuş ile Seyahat

Kanatlı dostlarımız da diğer evcil hayvanlar gibi mekân değişikliklerden rahatsız olabilmektedirler. Yeni evlerinde konabilecekleri, gözlem yapabilecekleri, korunabilecekleri alanları keşfetmek için meraklı olacaklardır.

Taşınma esnasında ise ani hareketler sırasında uçarak sürücünün dikkatini dağıtabileceği için bir kafeste taşınması önerilmektedir. Kafesini güvenli olabilecek bir şekilde kemer veya halatlarla sabitleyebilirsin. Temiz bir kafes içine su ve besin yerleştirerek rahat bir ortam tasarlayabilirsin. Seyahat sırasında açık parmaklıklı kafesteki hayvanın da araba sıcaklığından etkileneceğini düşünerek çok sıcak veya soğuk klimadan kaçınmalısın.

Balık ile Seyahat

Yeni bir mekâna taşınma noktasında strese en dayanıklı evcil hayvan balık olacaktır. Yeni evlerinde optimum bir konuma yerleştirdiğin akvaryumlarında aynı düzenlerinde olduğu gibi yaşamlarına devam edebileceklerdir. Bununla birlikte taşınma sırasında seni zorlayabilirler. Cam bir akvaryum taşınması sakıncalı olan balıklarını güvenli kilitli poşetlerde taşıyabilirsin. Bu poşet içindeki suyuna eski akvaryum suyundan karıştırarak stres seviyesini de azaltabilirsin.

Kemirgenler ile Seyahat

Guinea pigler, hamsterlar ve tavşanlarla seyahat sırasında çok dikkatli olman gerekecektir. Hava aldığından emin olduğun plastik organizer kutulardan taşıma kafesleri yaparak veya kedi kafeslerinde kemirgen hayvanlarınla seyahat edebilirsin.

Bu noktada özellikle guinea pigler fazla gergin ve korkak olacakları için seyahat sırasında girebilecekleri karanlık bir alan sağlayabilirsin. Aynı zamanda seyahat boyunca konuşarak stres seviyelerini düşürmeyi deneyebilirsin. Yeni evlerinde ilk birkaç gün zorlanabileceğini de unutmamalısın.

Görsel kaynak: bookmundi.com, travelandleisure.com, cntraveler.com, itsafishthing.com, hari.ca, crittermamas.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Gotik Mimari Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Gotik Mimari Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Pratik Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Pratik Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?