Tıkanmış Lavaboları Açmak için 5 Kolay Yöntem

Tıkanmış Lavaboları Açmak için 5 Kolay Yöntem

Tuvalet ya da lavabo giderleri çeşitli sebeplerle tıkanabilir ve bu tıkanıklıklar gündelik işlerini görürken yavaşlamana ve hatta tatsız sürprizlerle karşılaşmana sebep olabilir. Saç, kir, yemek artığı gibi sebeplerle tıkanan lavabonu açmak için uygulayabileceğin çeşitli yöntemler var.

Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Usta Ellerin Dokunuşuyla Bambaşka Bir Görüntüye Kavuşan 9 Ev

Beyaz Renkteki Mutfağınızı Nasıl Temiz Tutarsınız?

Gündelik Temizlik Tıkanmaların Önüne Geçebilir

Giderin tıkanıklığının seviyesini büyütmemek ve keskin ve yoğun kimyasallara ihtiyaç duymamak adına giderleri özellikle her bulaşık yıkamanın ardından düzenli temizlersen kötü kokudan ve tıkanıklıktan kaçınma ihtimalin artabilir. Bunun için deliklerde biriken yemek artığı gibi artıkları daima almalı ve deliklerin içine gidenleri de bir tel yardımıyla toplamalısın. Bunun yanı sıra sıcak su borulara kaçan artıkların daha kolay erimesini sağlayacağından sana yardımcı olacaktır. Bu gibi gündelik önlemleri almana rağmen baş edemeyeceğini düşündüğün büyük bir tıkanıklık yaşıyorsan Armut’taki uzmanlardan destek alabilirsin.

tikali-lavabo-acma-yollari

Doğal Çözüm Önerisi: Karbonat ve Sirke

Karbonat ve sirke temizlikte kimyasaldan kaçınmak isteyenlerin yardımına koşan ürünlerin başında geliyor. Tıkanan giderini açmak için de karbonatla lavaboyu doldurup ardından üzerine sirke dökmeli ve etkileşim gerçekleşirken beş on dakika kadar beklemelisin. Bu süreçte havayı solumamaya özen göstermen iyi olacaktır. Beş on dakikanın ardından ortalığı kaynar su yardımıyla temizleyebilir ve ardından süngerle kalıntıları alabilirsin.

lavabo-acma-yollari

Karbonat Yoksa Tuz

Yukarıda anlattığımız işlemi karbonat yerine tuzla da gerçekleştirebilirsin. Bunun için sofra tuzunu ya da kaya tuzunu lavaboya döküp sirke ve kaynar su ekleme işlemlerini gerçekleştirmen gerekecek. Tuz da benzer şekilde giderde biriken kiri ve kireci temizlemene yardımcı olacaktır. Bu işlemleri haftalık yapman büyük bir tıkanıklığın önüne geçmene yarayabilir.

karbonatla-lavabo-acma

Bulaşık Deterjanının Yağ Çözücü Etkisi

Tuz ve karbonatla yapılan işlemin yerine bulaşık deterjanını da kullanabilirsin. Bunun için yoğun miktarda bulaşık deterjanını gidere döküp tıpayla kapatmalı ve üzerinden sıcak suyu boca etmelisin. Bu şekilde giderde biriken bulaşık deterjanı yağları hızlıca sökerek kalıntıları yumuşatacaktır. Ardından tıpayı çıkardığında sıcak su ile bu kalıntılar gidecektir.

dogal-yollarla-lavabo-acma

İnatçı Tıkanıklıklar İçin Pompa

Yaptığın müdahalelere rağmen devam eden tıkanıklıklarda pompa kullanarak yapışmış artıkları sökebilirsin. Bu yoğun basınç sayesinde yumuşayacak artıkları giderden yollamak için de tuz, karbonat ya da deterjan yöntemini kullanarak pompalamanın ardından temizliğini tamamlayabilirsin. Bu yöntemler sayesinde lavabonun kırılmasına ya da kimyasal bir ürün kullanılmasına gerek kalmadan tıkanıklıkla mücadele edebilirsin.

tikanikliklara-dogal-cozum

Görsel Kaynaklar: pexels.com manisatesisat.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: 6 Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey

Kendin Yap: 6 Doğal Sivrisinek Kovucu Sprey

Vantilatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Vantilatör Temizliği Nasıl Yapılır?