Leke Çıkarmak İçin Kullanılan Doğal Yöntemler

Leke Çıkarmak İçin Kullanılan Doğal Yöntemler

Çok sevdiğin o beyaz gömleğin ya da evinin salonunu güzelleştiren halın ya da koltuğun küçük bir kaza yüzünden lekelenebilir. Hele bazı lekeler var ki ne kadar uğraşırsan uğraş orada durup seni sinir edebilir. Lekeler karşısında hemen umutsuzluğa düşmeden bir de doğal yöntemleri denemek isteyebilirsin. Zaman zaman limon, karbonat gibi ürünlerle yapacağın karışımlar lekelere çözüm bulmada sana yardımcı olabilir ve inan bu yöntemlerle leke çıkarma artık bir kabus olmayacak.

Halıdan Çay Lekesi Çıkarmanın Püf Noktaları

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Leke Çıkarıcı Doğal Malzemeler

Leke çıkarma yöntemlerine baktığında satılan çeşitli deterjanları bulabilirsin. Ama bu ürünler her zaman direkt çözüm yaratamayabiliyor. Bunlara alternatif olarak evinde bulunan doğal malzemeleri kullanarak hayalinin üzerinde sonuçlar elde edebilirsin. Bu ürünlerden bazıları süt, tuz, soda, beyaz sirke, karbonat, limon, su buharı, mısır nişastası, buz ve bebek pudrası. Hepsi farklı tür lekelerde işine yarayabilir. Örneğin çikolata dökülmüş güzelim beyaz tişörtünden leke çıkarmak için süt kullanabilirsin. Bunun için fazla miktar süt harcamamak adına yalnızca lekenin olduğu yeri sütte bir gece bekletip ardından tişörtünü makinede yıkayabilirsin. Yapıştırıcı dökülen pantolonunu temizlemek için buzdan yararlanabilirsin. Buz yapıştırıcının kendini bırakmasını sağlayıp temizlik işini kolaylaştıracaktır.

leke-cikarici-dogal-malzemeler

Hangi Lekeler Doğal Malzemelerle Çıkar?

Saydığımız bu çeşitli leke çıkarma için etkili doğal malzemeler özellikle bazı lekelerde yüksek performans gösterebiliyor. Beyaz kıyafetten leke çıkarma söz konusu olduğunda başvurabileceğin yöntemler arasında sütten bahsettik. Onun yanında limon ve karbonatın iş birliğinden de beyaz kıyafetlerinde büyük verim alabilirsin. Lekeli yere karbonat döküp üzerine yarım limon koyarak beklettiğinde lekenin yumuşadığını gözlemleyebilirsin. Limon küf lekesi olan giysiden leke çıkarmanda da yardımına koşabilecek bir ürün, lekenin olduğu yere uygulayacağın bir limonun etkisi uygulama ardından tuzla ovalandıktan sonra hızlıca görülecektir.

hangi-lekeler-dogal-malzemelerle-cikar

Doğal Yöntemlerle Lekeler Nasıl Çıkarılır?

Leke çıkarma püf noktalarından bahsedecek olduğumuzda hangi lekeye hangi ürünü nasıl uygulamak gerektiğinden bahsetmek gerekir. Örneğin karbonatla leke çıkarırken karbonatın yanında limondan yararlanmak önemli bir nokta. Karbonatla giysi değil de ocak ya da eşyalarındaki lekeleri çıkarırken beraberinde Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsin. Birer ölçek kullanarak hazırlayacağın bu karışımı giysilerde kullanmak ardından yağ lekesi getirebileceğinden dolayı pek önerilmiyor. Sirke kullanırken dikkat etmen gereken nokta sirkeyi protein lekelerinde değil meyve lekeleri gibi lekelerde kullanmak.

dogal-yontemlerle-leke-cikarma

Evde Leke Çıkarıcı Yapmak

Bahsettiğimiz doğal malzemeleri gerekli karışımlara koyarak çeşitli lekelerde kullanabilirsin. Karbonatı bir bardak suda çözdürdüğünüzde ter ve kusmuk lekelerinde etki sağlayabilirsin. Bunun yanında kırmızı şarap lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için mısır unu ve bebek pudrasını karıştırıp bir macun elde edebilir ve uygulayabilirsin. Halıdan leke çıkarma yöntemleri arasında sayabileceğimiz bu macunu uyguladıktan sonra ıslak bir bezle silebilirsin. Çamaşırlarda leke çıkarmanın yanında özellikle mutfaklarda cam ocaktan leke çıkarma yöntemi de arıyor olabilirsin. Buralarda da sıcak suyun yardımına koşacağını söyleyebiliriz. Lekelere uygulayacağın karbonatın üzerine sıcak su uygulayarak lekelere karşı koyabilirsin.

evde-leke-cikarici-yapmak

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Çalışma Masası Düzenleme İçin Öneriler

Çalışma Masası Düzenleme İçin Öneriler

Yoga Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Yoga Hakkında Bilmen Gereken Her Şey