Çalışma Masası Düzenleme İçin Öneriler

Çalışma Masası Düzenleme İçin Öneriler

Hayatlarımızın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyoruz. Özellikle de işlerini masabaşında halleden birisi isen işte geçirdiğin zamanın da büyük bir kısmını çalışma masanda geçiriyor olabilirsin. Zamanının büyük bir kısmını geçirdiğin çalışma masanı düzenli tutmak hem gözüne hoş gelecek hem de verimini arttıracaktır. Bu sebeple senin için çalışma masası düzenleme önerilerini topladık.

Evde Konforlu Bir Çalışma Alanı Nasıl Yaratılır?

Evde Çalışma Motivasyonunu 9 Adımda Arttır

Çalışma Odası Trendleri

Çalışma Masası Nasıl Düzenlenmelidir?

Çalışma masası düzenlemeye girişirken öncelikle masanda neler olduğuna bir bakmanda yarar var. Sürekli orada çalıştığından dolayı masanda kablo, kağıt, kahve bardağı gibi çeşitli kullanılmayan ve kalabalık yapan eşyalar olabilir. Çalışma masası düzeni nasıl olmalı diye düşünürken öncelikle bu gereksiz eşyaları toplaman gerekir. Bu fazlalıklar ortadan kalktıktan sonra düzenlemeye geçebilirsin. Düzenlemeyi yaparken de gündelik olarak daimi ihtiyacın olan şeyleri tutmayı göz önünde bulundurmanda yarar var. Ofis çalışma masası düzeni için masanda her gün kullandığın bilgisayar, ajanda, not kağıdı, kalemlik gibi ürünleri tutman iyi olur, bu daimi kullandığım şeylerin elinin altında olması çalışmanı kolaylaştıracaktır.

calisma-masasi-nasil-duzenlenir

Çalışma Masasında Neler Olmalı?

Çalışma masası düzenini yaparken masanın imkanlarını göz önünde bulundurmakta yarar var. Örneğin çekmeceli bir masan varsa kağıt gibi büyük malzemeleri oralarda depolayabilirsin, böylece masan daha az dağınık gözükür. Masada yalnızca her zaman elinin altında olması gereken şeyleri bulundurman hayatını kolaylaştıracaktır. Bunun için bir gün boyunca çalışırken neler kullandığını takip edebilir ve kullandığın şeyleri kenara ayırabilirsin. Böylece bazı ürünleri tahmin ettiğinden daha az sıklıkla kullandığın ortaya çıkacak. Bu ürünleri çekmecelerine ya da kitaplığına kaldırdığında çalışma masanda neler olması gerektiği ortaya çıkacak.

calisma-masasi-duzenleme

Çalışma Masası Nasıl Konumlandırılmalı?

Masanda dağınıklığın önüne geçmek için yardımcı ürünlerden yararlanabilirsin. Kalemlik ve masa düzenleyiciler bu ürünler arasında sayılabilir. Dekorasyon fikri olarak da çeşitli boylarda kalemlikler kullanmanı tavsiye edebiliriz. Böylece kalem, ataç, küçük not kağıdı gibi farklı boylardaki eşyalarını farklı kalemliklere koyarak kalemlik organizasyonunu yapabilirsin ve bir yandan da masada oluşabilecek olası dağınıklığın önüne geçebilirsin. Kalemlikler bilgisayarının yanında durabilir ve başka bir boşluğun varsa da oraya bir masa düzenleyici alabilirsin. Bu ürünler özellikle de masanda kağıtlarını koyabileceğin bir çekmecen yoksa hayatını kolaylaştırabilir.

calisma-masasi-konumlandirma

Çalışma Masası Üstü Dekorasyon Önerileri

Çalışma masası düzeni hem işlerini yürütmeni kolaylaştıracak hem de ofisinin ya da evinin dekoratif görünümünü destekleyecek. Bu sebeple senin için beğendiğimiz çalışma masası düzenleme fikirlerini derledik.

calisma-masasi-dekorasyon-onerisi
çalışma-masası-düzenleme-fikirleri
masa-organizasyon-fikirleri

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, pexels.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Modası Geçmeyen Estetik Dokunuş: Hilton Banyo

Modası Geçmeyen Estetik Dokunuş: Hilton Banyo

Leke Çıkarmak İçin Kullanılan Doğal Yöntemler

Leke Çıkarmak İçin Kullanılan Doğal Yöntemler