Evden Çalışanlar İçin Çalışma Alanı Önerileri

Evden Çalışanlar İçin Çalışma Alanı Önerileri

Evden çalışanlar veya işlerini evde devam ettirenler, zaman zaman çalışma motivasyonu bulmakta zorlanıyor olabilirler. Evde düzenli ve rahat bir çalışma alanı oluşturmuş olmak, yerimizden kalkıp işe koyulmamızı sağlayacak önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Temiz ve tertipli bir çalışma ortamı, şık aksesuarlar ve ferah bir atmosfer çalışma verimimizi destekleyebilir. Bu yazımızda, ister geniş bir çalışma odası ister küçük bir çalışma köşesi olsun her türlü ortama uyarlanabilecek dekorasyon önerilerini bir araya getirdik.

8 Adımda Gardrobunuzu Düzenleyin>

İşi 'Üretmek' Olanlar İçin Yaratıcılığı Ortaya Çıkaran Dekorasyon Önerileri>

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitap Düzeni, Kitaplık Modelleri ve Dahası>

Geniş bir masa kullan

Geniş bir çalışma masası, ferah ve dağınıklıktan uzak bir çalışma alanı oluşturmayı sağlayan en önemli dekorasyon elemanlarından biridir. Çalışırken kitap, defter gibi materyallere ihtiyaç duymayan, işlerini bilgisayar ve temel kırtasiye malzemeleri ile idare ettiren kişiler için sade bir masa oldukça yeterli olacaktır. Böylelikle farklı ofis mobilyalarının doldurmadığı, havadar bir çalışma alanı elde edilebilir.

calisma-alani-calisma-masasi

Dağılanları bir araya getir

Evde çalışma alanı oluşturmak istiyor ancak bu alanı oluştururken ofis mobilyalarından uzak durmak istiyorsan büfe, konsol gibi ev mobilyalarını depolama ünitesi olarak kullanmanı öneririz. Bu sayede, iş kalabalığını bir arada tutarken sıcak ev dekorasyonu tarzından uzaklaşmamış olursun.

calisma-alani-depolama

Bitkiler ile canlandır

Çalışma alanında çeşitli çiçek ve ev bitkilerine yer vermek, ortamı canlandırmaları ve renklendirmelerinden dolayı sıklıkla tercih edilir. Dekoratif vazo ve saksılarda sergileyeceğin bitkilerin yanı sıra yeşil yaprak ve çiçek desenli doğal ürünleri de dekorasyonuna dahil etmek, çalışma ortamının zenginleşmesini sağlayacaktır.

calisma-alani-bitkiler

Dekorasyona renk kat

Çalışma alanı dekorasyonunun sıkıcı olmamasını sağlamak, çalışma sürecinin çok daha keyifli olmasını sağlayacaktır. Ev dekorasyonunda canlı renklere ve eğlenceli desenlere yer vermeyi seviyorsan, bu elemanları çalışma alanına da dahil etmekten kaçınmamalısın. Bir duvarı canlı bir renge boyamak veya duvar kağıdı kaplamak, renkli mobilyalar tercih etmek veya eğlenceli aksesuarlar kullanmak değerlendirebileceğin birkaç önerimiz olabilir.

calisma-alani-renkler

Hareketli ürünler tercih et

Kimi zaman çalışma alanlarımızda oradan oraya hareket etmemiz, materyalleri taşımamız gerekebilir. Çalışma alanında hareket esnekliğini sağlamak ve kolaylaştırmak için tekerlekli sandalyeler, tekerlekli kesonlar gibi mobil ürünler tercih edebilirsin.

calisma-alani-tekerlekli-urunler

Maviye şans ver

Çalışırken zaman zaman kendimizi stres ve baskı altında hissederiz ve sakinleşmeye ihtiyaç duyarız. Çalışma alanı dekorasyonunda mavi renge yer vererek, bu rengin sakinleştirici ve rahatlatıcı gücünden faydalanabilirsin.

calisma-alani-mavi-renk

Açık raflarda depola

Çalışma alanında tertip ve organizasyonu sürdürebilmek senin için oldukça önemli ise, çalışma materyallerini oluşturacağın düzene göre depolamana olanak veren depolama ünitelerini incelemeni öneririz. Son derece kullanışlı depolama elemanları olarak karşımıza çıkan açık raf sistemleri, malzemelerini düzgünce muhafaza etmeni sağlar.

calisma-alani-acik-raflar

İlham verici parçalara yer ver

Özellikle de yaratıcılık gerektiren bir sektörde çalışıyorsan, çalışma sürecinde zaman zaman farklı kaynaklardan ilham almaya ihtiyaç duyabilirsin. Sana ilham veren, tarzını yansıtan elemanları çalışma alanına dahil edersen ihtiyaç duyduğun ilhamı uzaklarda aramana gerek kalmayabilir. Büyüleyici desenler, gösterişli aydınlatma ürünleri ve çeşitli sanat parçaları bu amaçla çalışma alanına dahil edeceğin ürünler olabilir.

calisma-alani-aksesuarlar

İskandinav stilini dene

Abartılı tercihlerden kaçınarak sade ve temiz bir tarz doğrultusunda ilerlemek, çalışma alanı dekorasyonu tercihinde her zaman işe yarayan, işlevsel bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Bu sadeliği sağlamak için İskandinav tarzının dingin gücünden faydalanabilir, doğal ve modern mobilyalar ile ferah bir ortam oluşturabilirsin.

calisma-alani-iskandinav-stili

Siyahın gücünden yararlan

Siyah renk ev dekorasyonu için cesur bir seçim olsa da çalışma alanı dekorasyonu için son derece yerinde ve modern bir tercih olabilir. Dikkat çekici ve özgüvenli bir tarz oluşturmak için siyah renkle dekore ettiğin çalışma alanında pirinç aksesuar ve detaylar kullanabilirsin. Alanın fazla koyu ve boğucu olmasının önüne geçmek için siyah rengi daha açık gri tonları ile desteklemeni, çok sayıda aydınlatma elemanı tercih etmeni öneririz.

calisma-alani-siyah

Minimal ol

Günümüzün önde gelen trendlerinden biri olan minimalizmi çalışma alanına adapte etmek, ferah bir çalışma ortamı yaratmanı ve sakince çalışmanı sağlayacaktır. Basit mobilyalar tercih etmek, doğal bir renk paletinden yararlanmak, az sayıda aksesuara yer vermek ve kalabalıktan kurtulmak minimalliği yakalamak için uygulayabileceğin başlıca adımlar olabilir.

calisma-alani-minimal

Alternatif alanlar yarat

Eğer evinde çalışma alanı olarak düzenleyebileceğin odalar yok ise, var olan odalardaki potansiyel alanları belirleyerek bu noktalarda çalışma alanları oluşturabilirsin. Yatak odası ve salondaki ferah pencere önleri, balkonlar, mutfaktaki boşluklar gibi alanları çalışma alanı olarak değerlendirmeyi deneyebilirsin.

calisma-alani-alternatif-alanlar

Tarzını yansıt

Tüm evinde olduğu gibi çalışma alanında da kendine ait dekorasyon tarzını ve beğenilerini yansıtman, orada geçirdiğin vaktin keyifli ve verimli olması bakımından oldukça önemli. Bu sebeple, çalışma alanını dekore ederken tercih edeceğin elemanlar bütünüyle senin zevkine ait olmalı. Örneğin modern dekorasyon tarzını seviyorsan çalışma alanında geometrik desenler ve metalik detaylara, bohem stili benimsediysen hasır aksesuarlar ve el örgüsü kilimlere yer verebilirsin.

calisma-alani-renkli-modern

Çalışma ortamında istediğimiz organizasyon ve düzeni sağlamış olsak da, çalışma masasının üzeri sıklıkla kalabalıklaşıp ve dağılabilir. Temiz ve tertipli bir masada çalışmak, çalışma motivasyonumuzu artırır ve çalışırken çok daha verimli olmamızı sağlar. Bu sebeple yazımızın devamında, oluşturduğun düzeni çalışma masanda da korumanı sağlayacak bazı pratik masa düzenleme fikirlerine de yer verdik.

Duvar rafından yararlan

Eğer çalışma masan düz bir duvar önünde yer alıyorsa, bu duvara monte edeceğin açık duvar rafları senin için alternatif depolama alanları sağlayabilir. Görüş seviyesinde yer alan bu raflara sıklıkla kullandığın materyalleri yerleştirebilir, bu ürünlerin ortalığa dağılmasını önleyebilirsin.

calisma-masasi-duzenleme-duvar-rafi

Organizasyon istasyonu oluştur

Çalışma masanın karşısında yeterli miktarda alana sahipsen, bu boş alanda bir organizasyon istasyonu oluşturabilirsin. Açık raflar, panolar, önemli takvim ve programları bu alanda düzenleyerek çok daha verimli ve düzenli çalışmayı garantileyebilirsin.

calisma-masasi-duzenleme-organizasyon-istasyonu

Depolama alanı yarat

Çalışma masanı gözden geçirerek potansiyel depolama alanlarını belirlemen ve alternatif depolama çözümleri uygulaman, masan dağılmadan uzun süre boyunca çalışabilmeni sağlayacaktır. Çalışma masanda yer vereceğin sepetler, kutular gibi depolama ürünleri biriken kalabalığı hızlıca ortadan kaldırarak ferah bir çalışma yüzeyi elde etmeni sağlar.

calisma-masasi-duzenleme-depolama-alanlari

Aksesuarları bir arada tut

Sıklıkla kullandığın çalışma materyalleri ve dekorasyona katkıda bulunan ilham verici aksesuarları masa üzerinde farklı köşelerde gruplayarak konumlandırmak, geniş ve boş bir çalışma yüzeyi elde etmeni sağlar. Böylelikle, sık kullanılan materyaller ile aksesuarlar çalışma süresi boyunca birbirine karışmaz ve masa düzeni bozulmamış olur.

calisma-masasi-duzenleme-aksesuarlar

Çekmece düzenleyici kullan

Eğer çalışma masanda kullanabileceğin bir çekmece var ise, bu depolama alanını çekmece içi düzenleyicileri ile zenginleştirmeni ve çok daha kullanışlı bir alan elde etmeni öneririz. Bu düzenleyicilerin farklı bölmelerine çeşitli çalışma materyallerini yerleştirebilir, böylelikle masa üzerinde karışıklık oluşmasını engelleyebilirsin.

calisma-masasi-duzenleme-cekmece-duzenleyici

Panolardan faydalan

Çalışma masan ile ilişkilendirebileceğin, masanın karşısındaki duvara asabileceğin panolar çok daha organize olmanı ve tertipli çalışmanı sağlayabilir. Mantar panolar, delikli panolar gibi dekoratif örnekleri tercih edebilir, bu panolara önemli numaralar ve anımsatıcı notlar asabilirsin.

calisma-masasi-duzenleme-mantar-pano

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Psikoloğumuz Anlatıyor: Neden Evde Kalamıyoruz?

Psikoloğumuz Anlatıyor: Neden Evde Kalamıyoruz?

9 Adımda Düzenli Bir Buzdolabına Kavuşun

9 Adımda Düzenli Bir Buzdolabına Kavuşun