Temizlik Önerileri: Kolay Tahta Kaşık Temizliği

Temizlik Önerileri: Kolay Tahta Kaşık Temizliği

Tahta kaşıklar doğal, sıcak, ve çevre dostu oldukları için pek çok kişinin mutfaklarında sıklıkla kullandığı aksesuarlardandır. Ancak, tahta kaşıkların hijyenik kalmasını sağlamak için doğru şekilde temizlenmeleri oldukça önemlidir. Peki, tahta kaşıkların temizliği nasıl yapılır? Gelin, adım adım tahta kaşıkların nasıl temizlenmesi gerektiğini öğrenelim.

Dibi Tutan Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir?

Mutfakta Filizlendirme Mucizesi

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Tahta Kaşık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tahta kaşık kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var, bunlara dikkat edilmesi sağlık açısından ve kaşıkların ömrünü uzatmak açısından önemli. Öncelikle tahta kaşıkların günlük temizliğini yapmak için kaşıkları elde süngerle yıkayıp ardından bir bardak suda bekletmek ve kurulayıp kaldırmak gerekli. Bunun dışında cilalı kaşıklardansa doğal kaşıkları tercih etmeye ve bir kaşığı 2 yıldan uzun süre kullanmamaya dikkat etmek gerekli.

tahta-kasiklar-nasil-temizlenir

Tahta Kaşık Bulaşık Makinesinde Yıkanır mı?

Tahta kaşık temizleme konusunda elde yıkamanın önerildiğinden bahsettik. Genellikle ahta kaşık bulaşık makinesine girmez, bunun sebebi yapılarının yüksek emicilikte olmasıdır. Bu emici yapıları sebebiyle bulaşık makinesinde deterjan ve suyu emip içlerine hapsederler. Bu durumda kaşığa giren pis su yüzünden bakteri oluşumları olabilir.

tahta-kasik-temizligi

Sirke ve Karbonat ile Tahta Kaşık Temizleme

Tahta kaşık temizlemede en yaygın bilinen yöntem sirke ve karbonat ikilisiyle yapılan yöntem. Bunun için geniş bir tencereye tüm tahta kaşıklarını koyup üzerlerine bir paket karbonat ve iki çorba kaşığı sirke koymalısın. Ardından üstlerini kapatacak kadar kaynar su koyup bu şekilde hepsini 15 dakika kaynattığında kirlerin suya kendilerini bıraktığını göreceksin. Sonunda kaşıkları soğuk sudan geçirip kuruttuğunda kaşıkların temizlenmiş olacak.

tahta-kasik-temizleme

Zeytinyağı ile Tahta Kaşık Temizliği

Zeytinyağı da tahta kaşık temizliği için kullanabileceğin basit bir yöntem. Bunun için kaşıkları fırınlıyoruz! Fırını 180 dereceye getirdikten sonra tüm tahta kaşıklarını zeytinyağı ile silip durulamadan ısınmış fırına atıp üç dakika beklemek gerekiyor. Ardından kaşıkları alıp durulayabilir ve kurumaya bırakabilirsin.

zeytintagi-ile-kasik-temizleme

Alternatif Yöntemler: Hindistan Cevizi Yağı

Bir başka alternatif yöntem ise Hindistan cevizi yağı, balmumu ve limon ile yapabileceğin bir temizlik. Bunun için yağları benmari usulü eritip bu karışıma birkaç damla limon sıkman gerekiyor. Ardından bu karışımla kaşıklarını silebilir ve temiz suyla durulayabilirsin.

tahta-kasik-temizleme-yontemleri

Alternatif Yöntemler: Oksijenli Su

Tahta kaşıklar zaman içinde kararma da yapabilmekte, peki kararan tahta kaşıklar nasıl parlatılır diye sorarsan cevap oksijenli su. Kaşıkların üzerine oksijenli su gezdirdikten sonra üzerini kapatacak kadar su doldurup kaşıkları bu şekilde yarım saat bekletmen gerekiyor. Ardından durulayıp kuruladığın zaman tahta kaşıklarının parladığını göreceksin.

tahta-kasik-bulasik-makinesi

Alternatif Yöntemler: Sabun

Deterjanla kaşıkları yıpratmaktansa temizliği sabun yardımıyla yaparak kaşıkları daha uzun süre kullanabilirsin. Bunun için kaşıkları dizdikten sonra üzerlerine sabun rendelemen gerekiyor. Bu şekilde pay işlemini yaptıktan sonra kaşıkları kaynar suda yarım saat bekletirsen tahta kaşıklarının temizlendiğini görebilirsin.

sabunla-tahta-kasik-temizleme

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kararan Silikon Nasıl Temizlenir? Eskimiş Silikon Temizliği

Kararan Silikon Nasıl Temizlenir? Eskimiş Silikon Temizliği

Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri: Detoks Suyu

Kolay ve Sağlıklı Zayıflama Yöntemleri: Detoks Suyu