Halıdan Çay Lekesi Çıkarmanın Püf Noktaları

Halıdan Çay Lekesi Çıkarmanın Püf Noktaları

Bazen geleneksel desenler bazen minimalist modern desenler ile evlerimizin dekorasyonunda vazgeçilmez eşyalarından birisi halı. Salonlarda, yatak odalarında, mutfaklarda, hollerde evlerimizin her yerinde halı kullanabiliyoruz. Zaman zaman bazı kazalar sonucu halılara bir şeyler dökülebiliyor. Özellikle de salonlarda koltukların yanındaki halılara çay dökülmesi sıklıkla karşılaşılan bir kaza. Peki bu lekelerden nasıl kurtulurum diyorsan birlikte göz atalım.

Ev Temizliği Yapmayı Kolaylaştıracak 10 Pratik Fikir

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Zorlu Lekeleri Kolayca Temizlemek İçin Birbirinden İlginç Yöntemler

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Anlık bir kaza yüzünden halınızda kalıcı bir leke olması gerekmiyor. Bunun için gerekli müdahaleleri yaparak halıdaki çay lekesini çıkartabilirsin. Bunun için evdeki malzemelerinle uygulayabileceğin çeşitli yöntemler bulunuyor. Halıdan çay lekesi nasıl çıkar soruna cevap olabilecek malzemelerden birkaçı şu şekilde: bulaşık makinesi parlatıcısı, karbonat, deterjan, sirke.

halidan-cay-lekesi-cikarmanin-püf-noktalari

Bulaşık Makinesi Parlatıcısı

Çayı halınıza döktüğün anda mümkünse ilk müdahaleyi bulaşık makinesi parlatıcısı ile yapabilirsin. Çay dökülen yere bir kaşık parlatıcı döküp bu şekilde 1 saat bekletmen gerekiyor. Ardından soğuk bir havlu yardımı ile bölgeyi temizleyebilirsin. Dairesel hareketler. Uygulayarak yapacağın bu temizlik esnasında çay lekesinin nasıl ortadan kalktığını gözlemleyebilirsin.

karbonat-ve-sicak-su

Karbonat ve Sıcak Su

Karbonat da ev temizliğinde zorlu lekeler, tıkalı borular, kireçli alanlar söz konusu olduğunda başvurulan yöntemler arasında gelir. Bu yöntemi uygulamak için bir fincan sıcak suya bir paket karbonat ekleyebilirsin. Bu karışımı lekeye uygulaman halıdaki çay lekesini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

beyaz-sabun-ile-leke-cikarma

Beyaz Sabun

Yağ çıkarma konusunda oldukça başarılı olan beyaz sabun köpürebilen bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde de ev temizliğinde özellikle mutfaklarda kullanılır. Beyaz sabunu halıdaki çay lekelerine müdahale ederken kullanabilirsin. Aynı zamanda kurumuş çay lekesi halıdan nasıl çıkar diye düşünüyorsan, kuruyan lekeyi yumuşatırken de beyaz sabunu kullanabilirsin. Beyaz sabunu leke olan kısma sürüp 10 dakika beklettikten sonra nemli bir bezle dairesel hareketler uygulayarak temizleyebilirsin.

deterjan-ve-sirkeli-karisim

Deterjan ve Sirkeli Karışım

Ev temizliğinin vazgeçilmezlerinden olan deterjanı halıdaki çay lekesini çıkarırken de kullanabilirsin. Bir fincan sirke, sıcak su ve bulaşık deterjanından oluşan bir karışım hazırlayıp bu karışımı lekeye uygulayabilirsin. Bu uygulamanın ardından temiz bir havlu ile uyguladığın karışımı silip kurutma makinesi ile kurutabilirsin. Bu şekilde lekenin azalarak gittiğini görebilirsin.

halidaki-cay-lekesini-cikarma-yollari

Sirkeli Su

Sirke asitli yapısı sayesinde doğal temizlik yöntemleri arasında sıklıkla tercih ediliyor. Halıdaki çay lekesine kesin çözüm ararken sirkeli su tekniğini denemeyi düşünebilirsin. Sirkeyi sıcak su ile karıştırıp bu karışımı bir sprey şişesine koyman gerekiyor. Bu karışımı leke olan yere sıkıp ardından soğuk bir bezle sildiğinde yavaş yavaş halıdaki çay lekesinin azaldığını gözlemleyebilirsin. Tam işe yaraması için bu yöntemi birkaç defa uygulaman gerekebilir.

halidaki-lekeyi-temizlerken-nelere-dikkat-etmek-gerek

Halıdaki Lekeyi Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Halıya dökülen çayın temizlenmesinde dikkat etmen gereken bazı noktalar bulunur. Bunların başında çayı döktüğün anda müdahale etmek geliyor. Sıcak bir ürün olan çayı döktüğünde ilk müdaheleyi soğuk bir bezle yapmak önemli. Çünkü sıcak ürünlerin leke bırakma ihtimalleri daha yüksek olabiliyor. Ardından önerdiğimiz yöntemleri uygulayıp halının boyutu müsaitse çamaşır makinesinde yıkayabilirsin.

halidan-cay-lekesi-cikarmanin-puf-noktalari

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?

Akrilik Boya İle Evine Renk Katmanın Yolları

Akrilik Boya İle Evine Renk Katmanın Yolları