Yeni Yılı Evde Karşılamaya Hazır Mısın?

Yeni Yılı Evde Karşılamaya Hazır Mısın?

Zorlu bir senenin ardından yeni bir başlangıca ihtiyacın olduğunu biliyoruz. Öncelikle bu senenin daha huzurlu, sağlıklı ve mutlu geçmesini dileyerek şimdiden yeni yılını kutlarız. Kutlamalar demişken yeni yılın heyecanını gecenin eğlencesi ile yaşadığın, sevdiklerinle uzaktan bile olsa iletişim içinde olabileceğin, ne olursa olsun bu seneyi tamamlamış olmanın güveni ile evde sıcak bir kutlama yapmaya ne dersin? İşte ev rahatlığında ve huzurunda yeni yılı karşılamak için yapabileceklerin!

'Mesafeli' Yılın Hediyesi De 'Mesafeli' Olur >

Şık Bir Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanmalı? >

Kış Aylarını Sıcacık Geçirtecek Şömine Tasarımları >

Öğrendiklerin ve Dileklerini Mektuba Yaz

Her sene, yaşadığımız her olaydan bir şeyler öğreniriz. Sahip olduklarımızın önemini ve değerini anladığımız, kazandıklarımız veya kaybettiklerimize göre yeni edinimlerimiz, geliştirdiğimiz yetenekler, okuduğumuz kitaplar, denediğimiz tarifler bile bunlara dahildir. Senin için önemli olan öğrenimlerini bir kağıda yazarak mektup zarfına yerleştirebilir ve bunu dekorasyon olarak kullanabilirsin.

Aynı şekilde gelecek seneye dair herkesin dilekleri ve hayalleri vardır. Bu elbette her daim maddi bir ürün olmak zorunda değildir. Daha sağlıklı olmak, daha mutlu olmak, uyku düzeni edinmek, daha çok su içmek, daha çok kitap okumak, bir ülkeyi gezmek gibi dilekler de çok değerlidir. Bunları da not edip bir mektup zarfına yerleştirebilirsin. 

Bir sene sonra, gelecek sene yeni yılına girerken bu zarfları açarak geçirdiğin seneyi değerlendirebilirsin.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Keyifli Bir Akşam Yemeği Keyfini Yerine Getirecek

Evde yılbaşını geçirecek olduğunda sevdiklerinle veya yalnız da olsan güzel bir akşam yemeği hazırlayabilirsin. Bu hem senin kutlama havasına girmene yardımcı olacak, hem de oldukça lezzetli bir hazırlık maddesi diyebiliriz. Elbette klasik yeni yıl sofralarını yapmak zorunda değilsin, sevdiğin malzemelerden hafif bir salata, eşsiz soslarla bir makarna ve hatta eğlenceli malzemelerden sıcak sandviç hazırlayabilirsin.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Ev Partisi de Olsa Bir Teması Olmalı

Yeni yıla evde girmek, partinin ev sahibi sensin demektir. Dilersen arkadaşlarınla online, dilersen evdekilerle veya yalnız şekilde yeni yıla girsen de bir konsept belirlemekten kimseye zarar gelmez. Yeni yıl kazakları, pijama, kostüm gibi konseptler belirleyerek işe eğlence katabilirsin.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Müzik Listesi Çok Önemli

Geri sayıma dek zaman geçirirken güzel bir müzik listesi sana atmosfer oluşturabilir. Eğlenceli ve canlı parçalar, dans parçaları, sakin ve huzur veren parçalar gibi dilediğin listeyi oluşturabilirsin. Eğer evde veya online olarak birileriyle beraber yeni yılı kutlamayı düşünüyorsan onların da fikrini sormayı unutmamalısın elbette.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Alternatif Parti Oyunları

Kutlamalarda film izlemek veya sohbet etmenin yanı sıra sıkılmadan zaman geçirmek için parti oyunlarından faydalanmak önemlidir. Bireysel olarak veya eşli oynanan parti oyunlarını evde özellikle online olarak uyarlayabilirsin. Evlerinden oyuna dahil olabilecek arkadaşlarınla kolektif oyunları inceleyebilirsin.

Aynı zamanda sohbet konuları açacak soru oyunları oynayabilir ve oyunu da sosyal bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Kutlama Atmosferini Dekorasyonla Yaşa

Yeni yıl dekorasyonları, Kasım ayından itibaren raflarda yerini aldı. Dekorlarda, süslerde ve hatta yiyecek/içecek zincirlerinde yeni yıl ruhunu gördüğüne göre evinde de kendi dekorasyonunu yapabilirsin. Tabii ki bunun için bilinen malzeme ve renkleri kullanmak zorunda değilsin. 

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Yaratıcı Yılbaşı Ağaçları

Yeni yıl kutlamalarından en bilineni yılbaşı ağacıdır. Altında hediyelerin toplandığı, farklı ışıklandırmalar ve süslerle donatılan bu ağaç için evinde yaratıcı versiyonlar tasarlayabilirsin. Bunun için duvar dekorlarını, ışıklarını kullanabilirsin. Aynı şekilde ahşap çubuklar ile kendi ağaç tasarımını evine yerleştirebilir ve üzerine bireysel dekorlarını asabilirsin.

21 Alternatif Yılbaşı Ağacı Tasarımı >

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Bir Parti Klasiği: Balonlar

Balonlar, klişe bir parti dekorasyonu olabilir. Ancak onu dilediğin gibi özelleştirmek senin elinde. Örneğin geri sayım balonları yaparak evde minik konfeti patlaması hazırlayabilirsin. Bunun için içi konfeti dolu bir balonu şişirerek patlatmak adına gece yarısını beklemen yeterli. 

Bunun yanı sıra balonların üzerinde simler, renkler ve desenler kullanarak evin ön plandaki dekorları haline getirebilirsin. Aynı şekilde balonları birleştirerek bir yılbaşı ağacı yapmak da alternatif bir tasarım olur.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi
yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Bir Fotoğraf Köşesi Tasarla

Zor bir seneyi atlattıktan sonra güzel anıları hatırlamak önemlidir. Bu anıları ölümsüzleştirmek için evde bir fotoğraf köşesi hazırlayabilirsin. Bunu elde yapabileceğin gibi baskı alarak hazır tasarımlardan da faydalanabilirsin. 

Bu noktada kendi fotoğraf köşesi tasarımın için en başta belirlediğin parti konseptini örnek alabilirsin. Telefon filtrelerini, bu sene izlemeyi sevdiğin bir filmi konu alabilirsin. Ve hatta kendi evlerinde kutlama yapan arkadaşlarının boyutlarını baskılarını hazırlayarak, ortak bir anı edinmek adına fotoğraf köşeni oluşturabilirsin.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Atıştırmalık Tabakları

Elbette güzel bir akşam yemeğinin öneminden bahsettik. Ancak gece boyunca enerjini yerinde tutmak için atıştırmalıklar hazırlayabilirsin. Bunları sunumunda da bir dekor görünümü verebilirsin. Örneğin cupcakeleri bir arada sunarak, cupcakelerden bir yılbaşı ağacı piramidi sunabilir, aynı şekilde kanepeler veya sandviçleri de bir büfeye yerleştirerek partiye yön verebilirsin.

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi
yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Parti Kostümleri: Maskeler ve Şapkalar

Kutlama içinde senin konseptini aslında kostümlerin de temsil edecektir. Bu nedenle belirlemiş olduğun konsepte uygun maskeler ve şapkalar tercih edebilirsin. Elbette kendin elinde yaparak da kutlamanı özelleştirebilirsin. Hatta evde beraber olduğun sevdiklerinle veya online bağlanabileceğin arkadaşlarınla maske ve şapka tasarımlarını parti esnasında bir aktivite olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir sene dileriz :)

yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi
yeni-yıl-ev-partisi-evde-yılbaşı-partisi

Görsel kaynaklar: pinterest, unsplash.com, auburnartisan.com, groupon.com, simplemost.com, taste.com.au, thepopuppartyco.com.au, outofmybubble.co.uk, latimes.com, langhamhotels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evler: Masumlar Apartmanı

Dizilerdeki Evler: Masumlar Apartmanı

İspanya'da Sıra Dışı Bir Eve Konuk Oluyoruz

İspanya'da Sıra Dışı Bir Eve Konuk Oluyoruz