Enerji Dolu Bir İlkbahar İçin Detoks Önerileri

Enerji Dolu Bir İlkbahar İçin Detoks Önerileri

Baharın gelmesiyle birlikte bahar temizlikleri yapılıyor. Peki sana yalnız evinin değil aynı zamanda bedeninin de bir bahar temizliğine ihtiyaç duyduğunu söylesek ne dersin? Bahar aylarının gelmesiyle vücudundan kışın birikimi toksinleri atman gerekir. Böylece yeni bir mevsime kendini rahatlıkla hazırlayabilirsin. Peki kışı arkada bırakıp yaza merhaba derken nasıl bir detoksa ihtiyacın var?

Kendi Sağlıklı Atıştırmalıklarını Hazırla

Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

Detoksun Faydaları: Neden İlkbahar?

İlkbaharda yapılan bahar detoksunun asıl amacı kilo vermek değil vücutta birikmiş toksinlerden arınmak olduğundan bu detoksu daha çok şifa amaçlı yapacağını baştan bilmen gerekir. Bu şifalanmanın amacı bedeni mevsim değişikliğine hazırlamaktır. Bu sayede metabolizma ve bağışıklık kuvvetlenecek ve yeni bir mevsime tertemiz bir şekilde girilecektir.

detoksun-faydalari

İlkbahar Detoksu için Temel Kurallar

Detoksların hepsinin ortak bir kuralı vardır o da bol bol su tüketmek. Düzenlenen besinler sayesinde toksinleri vücuttan atarken bu temizliğe destek vermek adına yoğun bir su tüketimi detoksun olmazsa olmazı diyebiliriz. Bu detoksumuzda mevsim meyve ve sebzelerini yoğun olarak kullanmak hem doğru takviyeyi sağlaması hem de güçlü lif desteği vermesi adına çok önemli. Bunun yanı sıra beslenmenin düzenli egzersizle desteklenmesi de gene başlıca kurallardan birisi diyebiliriz.

ilkbahar-detoksu-icin-temeller

Detoksa Uygun Yiyecekler ve Tarifler

Detoks boyunca tüketeceğin suyunu tarçın kabuğu, zencefil ve limonla karıştırarak bir detoks suyu halinde hazırlayabilirsin. Bu su tatlı ihtiyacını azaltmak ve bağışıklığını güçlendirmek adına önemli olacaktır. Bunun yanı sıra özellikle kahvaltını mevsim meyvelerinden olan çilek ve yulafla hazırlayacağın bir smoothie ile yapabilirsin. Öğle ve akşam yemeklerinde de gene mevsim sebzelerini kullanarak hazırlayacağın değişik ve renkli salataları yiyebilirsin.

detoksa-uygun-yiyecek-ve-tarifler

İlkbahar Detoksu Sırasında Yapılması Gereken Egzersizler

Bir hafta gibi bir süre uygulayacağın detoksunu hareketle de destekleyerek kan dolaşımını güçlendirmeye ve metabolizmanı yenilemeye yardımcı olabilirsin. Bunun için yapabileceğin egzersizlerin başında düzenli yüksek tempolu yürüyüş geliyor. Yürüyüşlerini yoga ve meditasyonla da harmanlayarak ihtiyacın olan egzersizi gerçekleştirebilirsin.

ilkbahar-detoksu-icin-egzersizler

Sık Yapılan Hatalar ve Nasıl Kaçınılmalı

Detoksun amacı kendine işkence etmek değil aksine bedenine saygı duyduğun için ona iyi davranmaktır. Bu yüzden detoksu haddinden uzun süre yaparak kendine açlık çektirmemelisin, aksi takdirde sağlık sorunları yaşayabilirsin. Bunun yanında detoks yaptığın için kendini aç bırakma gibi bir reflekse de kapılmamalısın. Bu süreçte yalnızca bazı besinlerden uzak durarak bedeninin kendini temizlemesine yardım ediyorsun bu yüzden dengeli beslenmeyi aksatmamalısın.

bahar-detoksu-nasil-olmali

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evcil Hayvanlar için Bahar Bakımı

Evcil Hayvanlar için Bahar Bakımı

Bebek Kıyafetleri Yıkama Rehberi: Güvenli ve Etkili Temizlik İpuçları

Bebek Kıyafetleri Yıkama Rehberi: Güvenli ve Etkili Temizlik İpuçları