Bebek Kıyafetleri Yıkama Rehberi: Güvenli ve Etkili Temizlik İpuçları

Bebek Kıyafetleri Yıkama Rehberi: Güvenli ve Etkili Temizlik İpuçları

Bebeklerin ciltleri oldukça hassas olduğu için uzun yıllar alerji gibi sorunlar yaşayabilirler. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına bebeğinin cilt sağlığını korumak için giysi seçiminde ve bu giysilerin temizliğinde bazı noktalara dikkat etmelisin. Peki bebek kıyafetleri nasıl yıkanır? Bunun cevabı için makine ayarından deterjan tipine kadar birçok konu hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmak gerekir.

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Son Yılların Trendi: Hava Temizleyiciler Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Çamaşır Etiketleri Yıkama Sembolleri ve Anlamları

Bebek Kıyafetlerini Yıkama Öncesi Hazırlık

Bebek kıyafetleri yıkama için öncelikle kıyafetleri yıkama öncesi istiflemek gerekir. Bunu yaparken nasıl bir sınıflandırma yapman gerektiğini giysilerin hassaslık derecelerine bakarak belirleyebilirsin. Bunun için giysinin kumaş türünü ve yıkama talimatlarını etiket bilgilerine bakarak anlayabilirsin. Bu etiketlerde kaç derece yıkaman ya da kurutman gerektiği açık bir şekilde belirtildiği için giysileri bu yönergeleri izleyerek sınıflandırabilirsin.

bebek-kiyafetlerini-yikamak

Bebek Kıyafetleri için Doğru Deterjan Seçimi

Bebek giysilerinin temizliğinde deterjan seçimi oldukça önemlidir. Deterjanın toz olması giysilerin üzerinde kalıntı bırakma ihtimali olduğundan önerilmez, bu sebeple sıvı deterjanlar önerilir. Bunun yanı sıra bebekler için özel olarak üretilen doğal maddelerden yapılmış deterjanları kullanmak da yine bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eğer bebeğinin alerjik bir yapısı varsa deterjanını seçerken deterjanında hipoalerjenik özelliğin olduğuna emin olmanda yarar var.

bebek-kiyafeti-icin-deterjan

Bebek Kıyafetleri Hangi Programda Yıkanmalıdır?

Bebek kıyafetleri genellikle 30 derecede kısa programda yıkanmalıdır. Bunun sebebi kıyafetin zarar görmesini engellemektir, zarar gören kıyafetleri bebeklere giydirmek bebeğin cilt sağlığı açısından tehlike arz edecektir. Bu sebeple bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanır sorusunun cevabı kıyafete olabilen en az zararı vermesi adına 30 derece olacaktır.

bebek-kiyafetleri-icin-program

Yıkama ve Kurutma İşlemleri

Bebek kıyafetlerinin olabildiğinde düşük makine ayarında yıkamak gerektiğinden bahsettik. Bu özel yıkama işlemlerine çocuk 6 yaşına gelene kadar devam etmende fayda var. Yıkama ardından kurutmayı da mümkünse açık havada yapmalısın. Bu sayede giysilerde bakteri oluşumunun önüne geçebilirsin ve nemli kalmasını engelleyebilirsin.

bebek-giysisi-kurutma

Yenidoğan Kıyafetlerinin Özel Bakımı

Yenidoğan bebeğinin kıyafetlerini yıkarken bazı noktalara dikkat etmen gerekir. Öncelikle yeni aldığın tüm giysileri kullanmadan önce yıkamalısın. Bunun sebebi üretim ve dağıtım süreçlerinde bu giysilerin farklı işlemlerden geçmesi. Bunun dışında yenidoğan bebeğine alınan mevsim dışı giysileri temiz bir poşette saklamaya dikkat etmen de oldukça önemli. Bu sayede güvenli bir yerde saklayacağın giysilere zarar gelmesinin önüne geçebilirsin. Bazı giysileri eğer kumaşı hassassa ters çevirerek fazla çitilemeden elde de yıkayabilirsin.

yenidogan-kiyafetleri-bakimi

 Görsel Kaynaklar: purealco.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Enerji Dolu Bir İlkbahar İçin Detoks Önerileri

Enerji Dolu Bir İlkbahar İçin Detoks Önerileri

Gitar Akordu Nasıl Yapılır?: Temel Akort Rehberi

Gitar Akordu Nasıl Yapılır?: Temel Akort Rehberi