Adım Adım Hediye Paketleme Fikirleri

Adım Adım Hediye Paketleme Fikirleri

Yılbaşı gelirken çoğumuzu bir heyecan sarmış halde; yeni yıl planlarımızı yaparken, bitmiş yıla veda ederken bir yandan da sevdiklerimize hediyeler alıyoruz. Bu yeni yıl hediyeleşmesinde hediyenin daha da özel olmasını istiyorsan onu güzel şekilde paketlemeyi düşünebilirsin. Hediye paketleme için önce basit yöntemi anlatacağız, ardından da sana ilham olması adına bazı bütçe dostu kendin yap hediye paketi fikirleri sunacağız.

Kendin Yap: Hediye Paketi Yapımı

Yılbaşı Hediyeni Deneyime Dönüştürmeye Ne Dersin?

Unutulmayacak Bir Yılbaşı Sofrası İçin Gerekenler

Basit Hediye Paketleme Yöntemi

Özellikle kutu gibi kolay paketlenebilecek hediyelerini paketlerken işine yarayacak basit bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. İhtiyacın olan malzemeler makas, paket kağıdı, bant ve üstünü süslemek için kendi tercih edeceğin herhangi bir malzeme. Bunları edindikten sonra ilk olarak hediyenin üstünde hediye kağıdını ölçerek boyutları belirlemen gerekiyor. Paketi hediyenin altına serip, etrafını sararak bu ölçüyü alabilirsin. Bu ölçüden yola çıkarak kağıdı kestikten sonra kağıdı paketin etrafına sarmalı ve kenarlarında küçük kelebekler yaparak minimalist bir paketleme yapabilirsin. Bu şekilde paket yaptıktan sonra üzerini ister kurdeleyle ister süs malzemesi kullanarak süslemeni yapabilirsin.

basit-hediye-paketleme
basit-hediye-paketleme
basit-hediye-paketleme

Katlamayı Doğru Yapmak İçin

Hediye paketlemenin en önemli noktası ölçü alıp kağıdı kestikten sonra kağıdı hediyenin etrafından geçirip katlamak. Bu noktada öncelikle paket kağıdında hiç hava kalmadığına emin olman gerekiyor. Aksi takdirde paketleme sonrası paketinde kırışmalar ve yırtılmalar olabilir. Bunun yanında kenara geldiğinde katlamayı çok kalın tutmadan yapmalısın ve hediyenin üzerine fazla bant kullanmadan sabitlemelisin. Bu ilk katlamanın ardından paketi tamamen kapatacak olan katlamayı yaparken de kenarların üst üste denk geldiğine emin olarak yanlardan küçük üçgenler yaparak katlamaya dikkat etmelisin.

hediye-paketi-katlama
hediye-paketi-katlama

Bütçe Dostu Kendin Yap Hediye Paketi Fikirleri

Hediye paketinde küçük dokunuşlar yaparak kendinden bir iz bırakabilirsin ve bu sayede hediyenin paketlenmesinin dahi ilgi çekici olmasını ve adeta senin elinden çıkan bir tasarıma dönüşmesini sağlayabilirsin.

butce-dostu-paketleme

Damga Tasarımıyla Hediyelerine Damga Vur

Basit ve düz bir hediye paketi tercihi yapıp bu paketin üzerine herhangi bir kırtasiyede ya da özalitte yaptırabileceğin bir damgayla damga vurarak paketleme yapabilirsin. Bu damganı ister basit bir yılbaşı ağacı olarak tasarla ister bir yazı olarak yaptır.

hediye-paketi-tasarimi

Tatlı Yiyelim Tatlı Hediyeleşelim

Hediye paketinin ucuna takacağın notu bir kurabiyeyle değiştirerek paketlemeni hem eğlenceli hem de tatlı bir hale getirebilirsin. Bu kurabiyenin üzerine şeker hamurundan hoş bir ekleme dahi yapabilirsin.

hediye-paketi-kendin-yap

Çocuklara Verilecek Hediyeler İçin

Kağıt katlama ile neler yapılabileceğini origami yazılarımızda anlatmıştık. Özellikle bir çocuğa vereceğin hediyeyi hayvan şeklinde katlama yaparak paketleyip hediyenin dış görünüşünü güçlendirebilirsin.

hediye-paketleme-fikirleri

Kendin Yap Fikirleri

Bunların dışında sana ilham olması adına başka kendin yap paketleme fikirlerini de aşağıda sıralıyoruz.

kendin-yap-hediye-paketleme
kendin-yap-hediye-paketleme
kendin-yap-hediye-paketleme
kendin-yap-hediye-paketleme
kendin-yap-hediye-paketi

Görsel Kaynaklar: goodhousekeeping.com, countryliving.com, realsimple.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yılbaşı Sofrası Dekorasyon Fikirleri

Yılbaşı Sofrası Dekorasyon Fikirleri

Kendin Yap Yeni Yıl Kapı Çelengi

Kendin Yap Yeni Yıl Kapı Çelengi