Kendin Yap: Hediye Paketi Yapımı

Kendin Yap: Hediye Paketi Yapımı

Hediye vermek sevgiyi göstermenin en güzel yöntemlerinden biri. Özel günlerde sevdiklerimize hediye vermek çok güzel bir duygu. Kendi yapacağın hediye paketi ise hediyeni daha özel yapacaktır. Bu yazımıda senin için hediye paketi yapımı tekniklerini ve hediye paketi fikirlerini derledik.

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Dekoratif Kablo Gizleme için En İyi 8 Fikir

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı

Ev Yapımı Hediye Kutusu

Vereceğimiz hediye kutusu yapımı adımlarını takı kutusu gibi küçük paketlerden büyük paketlere kadar kullanabilirsin. Hadi başlayalım!

Malzemeler: Kumaş, hediye kutusu (hediye kutusu olarak kullanacağın herhangi bir kutu), makas, yapıştırıcı

Şimdi yapım aşamasına geçelim.

1-Kutunun üzerini ve altını kaplayacak büyüklükte bir kumaş parçası keserek işe başlamalısın.

 2-Ardından kutunun üzerine yeteri miktarda yapıştırıcı sürmelisin.

3-Yapıştırıcı sürdüğün yere kumaş parçasını güzelce yerleştirmelisin. Bu noktada kumaşın üzerinde hava kabarcığı kalmamasına dikkat etmelisin. Bunun için kumaşı iyice bastırarak yapıştırmalısın.

4-Sonrasında ise sarkan kumaş parçasını makas yardımıyla kesmelisin. Bu işlemi yaparken kutunun her kenarına yetecek kumaş parçası bıraktığına emin olmanı öneririz.

5-Son olarak kutunun kenarlarına yapıştırıcı sürmelisin ve kestiğin kumaş parçalarını kenarların üzerine katlamalısın. İşte bu kadar basit!

Kutunun bozulmadan kuruması adına yeterli zamanı vermeyi de unutmamalısın.

Kese Kağıdından Hediye Paketi Yapımı

Kese kağıdından hediye yapımı oldukça kolay ve şık bir seçenek. Yapman gerekenlerse oldukça basit.

Öncelikle kese kağıdının içine hediyeni yerleştirmelisin. Sonrasında kese kağıdıyla kapladığın paketini bant ya da zımba yardımıyla kapatmalısın. Eğer hediye paketini renklendirmek ve hareket katmak istiyorsan üzerine kurdele, süs ve not gibi aksesuarlar ekleyebilirsin. Kese kağıdından hediye paketini yılbaşında kullanacaksan üzerine kozalak ve küçük ağaç dalları ekleyebilirsin.

Sevgililer Gününe Özel Bir Hediye Paketi

Sevgililer günü yaklaşırken ummalı bir hediye seçme sürecine giriyoruz. Peki özenle seçtiğin hediyeyi küçük bir dokunuşla daha da şık bir hale getirmek için hediye paketinden nasıl faydalanabileceğini biliyor musun?

Örneğin düz bir kese kağıdıyla hediyeni kaplamadan önce parlak renkli başka bir hediye kağıdıyla hediyeni kaplayabilirsin. Sonrasında elindeki düz hediye kağıdı üzerine kalpler çizebilir, bu kalplerin yarısını kesip diğer yarısının üzerine katlayarak altta kalan parlak rengi ortaya çıkarabilirsin. Böylece hediyeni uçan kalplerle sarmalamış, daha da özel bir hale getirmiş olacaksın.

Hediye Paketi Süsleme Fikirleri

Hediye paketi yapımını öğrendiğine göre sıra hediye paketini süslemede. Hediye paketi süslemede kullanabileceğin pek çok malzeme var. Deniz kabuğu, kozalak, çiçek, ağaç dal ve yapraklarını hediye paketini süslemede kullanabilirsin. Hediye paketini tatlı hale getirmek için fiyonkları kullanabilirsin. Son zamanlarda en trend süsleme yöntemlerinden bir diğeri ise kurutulmuş meyve ve çiçekleri kullanmak. Hediye paketine hasır ip yardımıyla kurutulmuş meyve ve çiçekleri yerleştirebilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Dijital Detoks / Sosyal Medya Detoksu Nedir? Yararları Nelerdir?

Dijital Detoks / Sosyal Medya Detoksu Nedir? Yararları Nelerdir?