Dekoratif Kablo Gizleme için En İyi 8 Fikir

Dekoratif Kablo Gizleme için En İyi 8 Fikir

Ev dekorasyonu yapılırken ilk aşamada pek de akla gelmeyen, ancak günlük kullanımda büyük sorunlardan birini oluşturan ev ürünlerinden biri de kablolardır. Elektrik, internet, veri aktarımı için kullanılan kablolar sen daha farkında olmadan bir anda evinde kaosa sebebiyet verebilir. Kabloların sağladığı iletimi engellemeden dekoratif bir şekilde düzen oluşturmak için neler yapılabilir?

2022 Dekorasyon Trendleri

Gergi Tavan Modelleri

Odunsuz Kömürsüz Şömine Modelleri

Kabloları Gizlemek Neden Önemli?

Hepimiz evde, ofiste, okulda, daha doğrusu teknolojinin kullanıldığı her yerde kablo karışıklığına şahit olmuşuzdur. Birbiri üstüne geçen, düğümlenen ve birbiriyle karıştırılabilen kablolar ilk bakışta estetik bir görünümden tümüyle uzak olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle evde bir düzen oluşturulurken de estetik ve düzenli bir şekilde tutmak istemek gayet normaldir.

Bunun yanı sıra görünümden de öte tehlike arz eden durumlara sebebiyet verebilirler. Kablolara basma, takılma, sandalye ile ezme gibi farklı sebeplerle birlikte elektronik cihaza veya doğrudan kabloya zarar verebilirsin. Aynı şekilde kabloya takılan kişinin de düşmesi, kabloya bağlı televizyon, bilgisayar gibi ağır ürünleri üzerine düşürmesi mümkün. Özellikle evcil hayvanlı veya bebekli evlerde kabloların gizlenmesi ne olduğunu anlamayacakları için kritik bir gerekliliktir. Şimdi yapabileceklerimize bakarak evimizi gözden geçirelim.

Uzun Sistem Kabloları

Evin tümünü dolanan kablolar mecburi olarak belirli bir rotayı izlemektedirler. Kabloları seyyar bir şekilde kullanmayacağın için bu kabloları duvar ile zemin arasına gizleyebilirsin. Bunun için plastik veya ahşap malzemeden kapatıcılarla hem kabloları bir arada tutabilir hem de göz önünden kaldırabilirsin.

Televizyon Kablosunu Gizleme

Oturma alanlarının kalbi olan televizyon ünitelerinde kablo yoğunluğu yüksek olur. Güç kabloları, uydu kabloları, ses sistemi kabloları derken bir yığın haline gelebilirler. Az önce bahsettiğimiz güvenlik sorunlarını da düşünürsek kabloları gizlemek bu noktada en sağlıklısı olacaktır. Bunun için kabloları TV monitöründen TV ünitesine taşıyan dikdörtgen boru veya kutulardan faydalanabilirsin. Bu boru veya kutuları duvar rengine göre boyayarak daha da dekoratif hale getirmek senin elinde.

Kitaplarla Kablo Gizleme

Aslında yine televizyon ünitelerinde kullanılabilecek bir yöntem de kitapları kullanarak doğal bir paravan oluşturmaktır. Tercihen uzun kitaplarla birlikte kabloların göründüğü yerleri kapatabilir ve dekorasyonuna da kendinden parçalar katabilirsin.

Masaüstü Kablo Kutuları

Yatak başucunda, mutfakta, çalışma masanda kullanabileceğin masaüstü kablo kutuları ile pek çok seyyar kablonu düzende tutabilirsin. Klavye, Mouse, telefon şarjı, internet, mutfak aletleri güç kablosu gibi uzatmaları bu kutu ile düzenli tutabilirsin. Üstelik doğrudan bir kutu alabileceğin gibi evdeki ekmek veya ayakkabı kutularından kendi kablo kutunu da yapabilirsin.

Kabloları Dekoratif Hale Getirme

Özellikle çocuk odalarında gizleyemediğin kablolar için yapabileceğin bir dekoratif çözüm kabloların estetiği ve zeminde güvenlik için kabloları duvara sabitlemektir. Bunu yaparken farklı kesimler ve renkli bantlar yardımıyla dekoratif bir görünüm oluşturabilirsin.

Sepet ve Kutular ile Kablo Gizleme

Büyük ve çoklu kablolar için zemin çözümlerinde sepetleri ve kutuları kullanabilirsin. Modem, çoklayıcı güç fişler, lamba fişleri gibi büyük başlıklı kabloları evde bulunan dergilikleri ve sepetleri kullanarak kapatabilirsin. Bu yöntemi çoğunlukta takıp çıkarmadığın, yerinde sabit kalan kablolar için düşünürsen senin için de kullanımı kolay olur. Özellikle küçük çocuklar ve evcil hayvanlardan kabloları gizlemek için bu yöntemi önermekteyiz.

Uzatıcı Kablolar İçin Kılıf

Eğer evinde uzatıcı kablolar bulunuyorsa, bunları dekoratif hale getirebilirsin. Bu kabloları amacı nedeniyle ortadan kaldırmak mümkün olmayabilir. Koltuğa uzanan, yemek masasına uzanan, çalışma masasına uzanan kablolar zeminden geçebilir. Ancak çevresine dekoratif kılıflar kullanarak evinde estetik olmayan bir görüntüden kaçınmış olursun.

Masaüstü Çözümler

Çalışma masalarının kablo dağınıklığı hem kaçınılmaz hem de rahatsız edici bir durumdur. Özellikle çalışma alanında düzen arayan kişilerdense farklı yöntemlerle kablolarını düzenlemeyi deneyebilirsin. Bu yöntemler çoğunlukla masanın altını veya bir yanını kullanarak kablolarını organize edebilirsin. 

Görsel kaynak: pinterest, huffpost.com, dekorasyonu.net/, dekordiyon.com, dekorstyle.net, organisemyhouse.com, tarzmeselesi.net

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Postmodernizm Nedir? Postmodernizme Dair Her Şey

Postmodernizm Nedir? Postmodernizme Dair Her Şey

Dış Mekân Aydınlatması için En İyi 7 Fikir

Dış Mekân Aydınlatması için En İyi 7 Fikir