Dış Mekân Aydınlatması için En İyi 7 Fikir

Dış Mekân Aydınlatması için En İyi 7 Fikir

Hepimiz evimizin küçük ya da büyük fark etmeksizin dış mekanını kullanmak isteriz. İster terasın olsun ister küçük bir verandan, ya da ferah bir bahçen, aydınlatma tasarımını iyi yapmazsan burayı keyifle kullanamazsın. Bunun için makalemizde bahsettiğimiz dış mekân aydınlatma tekniklerinden faydalanabilir ve hatta kendi tasarımlarını yapabilirsin.

Terasını Yenilemek İsteyenler İçin İlham Verici Dekorasyon Fikirleri

Kendi Abajur Başlığını Tasarlamanın 12 Yolu

Doğru Aydınlatma Teknikleriyle Kapalı Havalarda da Modun Yüksek Olsun!

1. Dış cephede ışık oyunları yapabilirsin.

Dış duvar aydınlatma, evin hakkında ilk izlenimi yaratan en büyük etkendir. Doğru dış mekân ışıklandırma teknikleriyle evin olduğundan daha büyük veya lüks bir görüntüye bürünebilir. Bunun için en ideal ışıklar duvara monte, aydınlatmasını yukarıya veya aşağıya veren ışıklardır.

Eğer tercihini spot ışıklarından yana kullanırsan ve aydınlatmayı yukarıdaki objelere verirsen bunları olduğundan daha büyük gösterirsin. Bu sebeple duvara yakın veya evinin hemen altından vereceğin spot ışığı ile evini çok daha büyük gösterebilirsin.

Duvarlarında geometrik aydınlatmalar kullanırsan da evin oldukça şık bir havaya bürünür. Giriş kısmında kullanabileceğin duvara monte ışıklar ile hareketli bir hava katabilirsin. Bizim favorimiz olan Randal Wahl’ın tasarladığı bu ışıklandırma setini dilediğin şekilde ayarlayabilir, aralarındaki mesafeye göre duvara verdiğin şekle karar verebilirsin.

2. Dış Mekân Tavan Aydınlatmaları

Tavan aydınlatması özellikle kapı girişleri ve balkonlar için uygundur. Buralarda sade bir aydınlatma yerine 1 veya 2 tane kendini gösteren ve ortamın havasını hemen değiştirebilen lambalar seçebilirsin. Biz en çok Hinkley’nin Carson modern avizesini beğendik. Bakırdan üretilmiş ve üzeri küreyle kaplı bu lamba hem dayanıklı hem de oldukça tarz duruyor.

3. Dış Mekân Ağaç Aydınlatmaları

Ağaçları aydınlatırken fazla abartıya kaçmamak çok önemlidir. Özellikle büyük ağaçlarda ışıklandırmayı sade fakat bir o kadar da aydınlatıcı tutarsan çok güzel ve bohem bir tarz yakalamış olursun. Ağaç dallarından sarkan ampul ışıklandırmanın çok sıcak bir hava kattığını düşündük. Bunları kolaylıkla her yerde bulabilirsin ve evinde rahatlıkla kullanabilirsin.

4. Bahçende kendi ambiyansını yaratabilirsin.

Bahçe ışıklandırması kendi yaratıcı fikirlerini en rahat şekilde kullanabileceğin ve evini daha sıcak bir yuva haline getirebileceğin tek yerdir. Burada daha bohem tarzlara yer verebilirsin. Örneğin ışıklandırmanı hasırdan yaptırabilir, değişik şekiller kullanabilirsin. Üstelik bahçe mobilyalarını da hasırdan yaptırarak uyumlu hale getirebilirsin.

5. Dış mekân merdiven aydınlatması olmazsa olmaz.

Merdiven aydınlatmalarında en önemli kural basamakların belirgin olmasıdır. Bunun için yapılabilecek en akıllı tasarım basamağın altından verilen led ışıklardır. Bu sayede hem merdivenin derinliğini rahatlıkla görebilirsin hem de ışıklandırman kolay kolay zarar görmez.

6. Verandanı da aydınlatmayı unutma.

Eğer bahçende evindeki kadar huzurlu oturmak ve hatta televizyon seyretmek istersen kamelya havası vereceğin bir alan oluşturabilirsin. Üstünü kapadığın bu alana ampuller asarak aydınlatabilirsin. Sıcacık bir hava yaratacağın bu alandaki sohbetlerin keyfi de ayrı güzel olur.

7. Fazla ışıktan zarar gelmez.

Dış mekanlarda birden fazla rol oynayan ve hatta yerini kullanımına göre ayarlayabileceğin lambalar mevcut. Bir yere monte ışıkların dışında bunları da tercih edersen fazladan ışıklandırma ihtiyacını gidermiş olursun. Jean Marie Massaud’un Foscarini için tasarladığı Solar isimli bu lamba, bir ışık kaynağı olarak hareket ederken aynı zamanda da içecek gibi eşyalarını da üzerinde tutmak için tasarlanmış.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, Ylighting, Milled

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekoratif Kablo Gizleme için En İyi 8 Fikir

Dekoratif Kablo Gizleme için En İyi 8 Fikir

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı

Gazete Kağıdından Sepet Yapımı