Yılbaşı İçin Kişiye Özel Kendin Yap Hediye Fikirleri

Yılbaşı İçin Kişiye Özel Kendin Yap Hediye Fikirleri

Yılbaşı gelirken sevdiklerine hediye alma telaşına girmiş olabilirsin. Hediye seçmek oldukça zor bir şey olduğundan hem bütçe dostu olacak hem de el emeğinle yapacağın sevdiğin kişiye özel hissettirecek hediyeler yapmayı düşünebilirsin. Bunun için sana ilham olması adına birkaç önerimiz olabilir.

Kendin Yap: Hediye Paketi Yapımı

Sevdiklerini Mutlu Edecek En Güzel Yılbaşı Hediyeleri

Kendinize Alacağınız En Güzel 9 Hediye

El Yapımı Fotoğraf Albümü

Sevgiline ya da yakın bir arkadaşına el yapımı bir fotoğraf albümü hazırlayabilirsin. Bugün fotoğraflarımızı genellikle dijital ortamlarda saklıyor olsak da albümler hem nostaljik olarak hem de elimizin altında olmaları sebebiyle hala özel anlamlarını koruyor. Bu yüzden sevdiğin kişiye birlikte anılarınız olduğu fotoğraflardan bir kolaj yapıp yanına da o günden hatırladığın birkaç cümleyi not aldığın bir hediye hazırlayabilirsin.

yaratici-hediye-fikirleri

Kendi Yapacağınız Takılar

Eğer hediye vermek istediğin kişi takılara meraklıysa ona kendi göz zevkine göre tasarladığın bir takıyı hediye olarak verebilirsin. Bu takıda ister onun en sevdiği renkleri bir cümbüş halinde kullan istersen de uğur getireceğine inandığın bir sembolü kullan.

el-isi-hediye-fikirleri

El Yapımı Mumlar

Mumlar evlerimizde güzel kokuları ve titrek ışıklarıyla hızlıca atmosfer yaratabilme kapasitesine sahipler. Bu sebeple hediye olarak da mum seçimi eğer hediyeni vereceğin kişi kokulara düşkünse oldukça güzel bir seçenek olacaktır. Hele ki mum yapmayı biliyorsan ve hediye vereceğin mumu kendin yapabilirsen oldukça şık ve özel bir hediye yapabilirsin.

kendin-yap-hediye

Özel Tasarım Defterler

Eğer hediyeni vereceğin arkadaşının bir öğrenci ya da yazar gibi günlerini genellikle yazma üzerine geçiren birisiyse ona defter hediyesi vermeyi düşünebilirsin. Bu hediyeyi özelleştirmek için bilgisayarda yapacağın bir tasarımla ilk sayfasını oluşturabileceğin gibi çeşitli stickerlardan ve sembollerden yararlanarak el işi bir şekilde de tasarım yapabilirsin.

tasarım-yeniyil-hediyeleri

Kişiye Özel Yemek Tarifi Kitabı

Kalbe giden yol bazıları için net bir şekilde mideden geçer. Bu sebeple de bu kişilere verebileceğin en güzel hediye yemekle ilgili olacaktır. Hele bir de bu kişi yemek yemek kadar yapmayı da seviyorsa ona güzel bir yemek kitabı tasarlayabilirsin. Bu kitapta kendi sevdiğin yemeklerin tariflerini bulundurarak ona seni tanıması için daha fazla fırsat verebilirsin.

kisiye-ozel-hediye-fikirleri

Kendi Yaptığınız Bitki Teraryumu

Son zamanlarda moda olan hobilerden birisi de teraryum. Bir çeşit akvaryum diyebileceğimiz bu vazolarda basit olarak bir ekosistem yaratıyorsun ve bunu yapmak ne kadar eğlenceli olsa da büyük bir emek de istiyor. Ama teraryum eğer bitkilere aşık birisiysen tam senlik bir hediye, böylece sevdiğin kişilere bu hobinle kendi elinden çıkma güzel bir hediye verebilirsin.

kendin-yap-hediyeler

El Yapımı Baharat Karışımları

Yemek hediyelerini çeşitlemek oldukça keyifli, yemek kitabı dışında bir başka mutfak hediyesi de kendi yapacağın bir baharat karışımı olabilir. Bu karışımı bir gizem olarak tutup arkadaşının denemeler yaparak en iyi sonuca ulaşmasını isteyebilirsin ya da kendin bu karışıma birkaç özel tarif yazabilirsin.

orijinal-hediye-fikirleri

Kişisel Anı Kutusu

Anı kutusu bugünün dijital dünyasında unutulmaya yüz tutan günlerimizin takibini yapmamız adına oldukça yararlı bir alışkanlık. Eğer unutkan bir arkadaşın varsa ona bir anı kutusu alıp bundan sonra önemli anılarını bu kutuda biriktirmesini söyleyebilirsin. Hatta ilk anıyı da kendin yazarak ona nasıl bir konsept yaratabileceğiyle ilgili yardımcı da olabilirsin.

kisisel-yilbasi-hediyeleri

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pixabay.com, splashtaki.com, lucysaysido.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Güzellik: Evde Yapabileceğiniz Kışlık 8 Cilt Bakım Maskesi

Doğal Güzellik: Evde Yapabileceğiniz Kışlık 8 Cilt Bakım Maskesi

Yılbaşı Sofrası Dekorasyon Fikirleri

Yılbaşı Sofrası Dekorasyon Fikirleri