Evde Yaratıcı Fotoğraf Çekim Teknikleri

Evde Yaratıcı Fotoğraf Çekim Teknikleri

Günümüzde yaşadığımız pek çok anı aynı zamanda kaydediyoruz. Ancak bugünlerde hayatımızı değiştiren virüs salgını nedeniyle tüm zamanımızı evde geçiriyorken yaratıcı sahneler oluşturmakta zorlanıyor olabilirsin. Yine de bu süreci fotoğraf çekmek, sahne tasarlamak, ilgin varsa bir fotoğraf makinesi veya telefonunla kendini geliştirmek için kullanabilirsin. Elindeki herhangi kamera teknolojisi içeren makine ile nasıl ortamlar yaratıp kullanabilirsin senin için derledik.

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi >

Çiftler İçin Evde Romantik Buluşma Önerileri >

Evde Meditasyon Rehberi >

Mutfaktaki Zamanını Yaratıcı Kullan

Her evde bulunan temellerden başlayalım. Zamanının çoğunu evde geçirdiğin bu zamanlarda özellikle farklı yemekler ve tarifler deniyorsan yemeklerin kadar yaratıcı fotoğraflar çekebilirsin. Bu noktada sadece yemeğin sunumunu değil aynı zamanda yapılış aşamalarını da fotoğraflamaya çalışabilirsin. Aynı zamanda sahneyi kurgularken mutfak araç gereçlerinden bir kompozisyon da oluşturabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-yemek-fotoğrafı
evde-fotoğraf-çekmek-yemek-fotoğrafı

Farklı Işıklardan Faydalan

Fotoğrafçılık ile uğraşıyorsan her zaman istediğin koşulları sağlayamadığını biliyorsundur. Örneğin senin için ideal ışığı, ideal konumlamayı yakalaman zor olabilir. Ancak evini bir stüdyo olarak kullanarak evindeki farklı şiddet ve renkteki ışıklardan faydalanabilirsin. Yakın ve uzak ışıkları kullanarak bokeh tekniğini dahi yansıtabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-ışık
evde-fotoğraf-çekmek-ışık

Kumaşlar ile Atmosfer Yarat

Eğer evde bir stüdyo oluşturmakta zorlanıyorsan evindeki kumaşlardan faydalanabilirsin. Farklı desenlere, ışık geçirgenliğine ve dokuya sahip kumaşları kullanarak kendine arka plan oluşturabilirsin. Aynı zamanda kumaşları sadece zemin olarak değil yaratıcı perspektifler yakalamak için değerlendirebilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-kumaş

Evde Doğa Fotoğrafçılığı

Fazlasıyla sabır ve gözlem gerektiren doğa fotoğrafçılığını birebir kopyalaman elbette evdeyken mümkün olmayacaktır. Ancak evdeki canlılığı kameraya almak için de elinden geleni yapabilirsin. Evinde bulunan varsa hayvan dostlarını veya bitkileri fotoğraflayabilirsin. Hatta doğa fotoğrafçılığında olduğu gibi kurgu bir sahneden çok spontane anları yakalamaya çalışabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-doğa-fotoğrafçılığı

Su ile Eğlence

Suyun yansıtıcı veya damla yapısını kullanarak yaratıcı kareler kurgulayabilirsin. Bunun için bir camın üzerindeki su damlalarını kullanabilir, suyun akıcılığını fotoğraflayabilir veya suyun oluşturduğu farklı yansımaları yakalayabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-su
evde-fotoğraf-çekmek-su
evde-fotoğraf-çekmek-su

Perdeleri Kullan

Evinde bulunan perdelerin ışık geçirgenliklerini veya yapılarını kullanarak kendine beklenmedik atmosferler oluşturabilirsin. Stor, kumaş, desenli perdelerden faydalanarak ışık ve karanlığı kendin ayarlamayı deneyebilirsin. Perdeleri kullanarak özellikle portre fotoğrafladığında yaratıcı kareler ortaya çıkarabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-perde
evde-fotoğraf-çekmek-perde

Evde Yaratıcı Senaryolar: Makro Çekim

Her bir köşesini kendin dekore ettiğin ve senin için değerli anlamlar taşıyan her bir parçayı fotoğraflayabilirsin. Özellikle makro çekim teknikleri ile evindeki küçük detayları büyük bir senaryoya dahil edebilirsin. Bunun için eğlenceli bir arka plan ve kullanmaktan hoşlanacağın ürünleri bir araya getirmen yeterli olacaktır.

evde-fotoğraf-çekmek-makro-çekim
evde-fotoğraf-çekmek-makro-çekim

Ev Yapımı Filtrelerden Faydalan

Fotoğraf çekmek için ister telefonunu ister fotoğraf makineni kullan; filtreler ile karelerinin daha yaratıcı olmasını sağlayabilirsin. Bunun için aslında evde bulunan malzemelerden kendine filtreler yapabilirsin. Örneğin renkli bantları kamera kenarlarına yapıştırarak renkli görüntüler oluşturabilirsin. Aynı şekilde renkli poşetleri kamera lensine geçirerek renk kırılmalarından faydalanabilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-filtre
evde-fotoğraf-çekmek-filtre
evde-fotoğraf-çekmek-filtre

Ekranlardan Arka Planlar Yarat

Şu anda gitmek istediğin yerler, gezmek istediğin ülkeler olabilir. Yine de bu süreç evden ayrılamazken istediğin fotoğrafları çekmene engel değil. Televizyonunun veya bilgisayarının ekranını kullanarak kendine arka plan oluşturabilirsin. Hatta ekranın geniş ışığından faydalanarak ortam aydınlatmasında da bir seçenek olarak değerlendirebilirsin.

evde-fotoğraf-çekmek-arka-plan
evde-fotoğraf-çekmek-arka-plan

Görsel kaynak: pinterest, boredpanda.com, photographypla

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Malzemelerle Kahve Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Kahve Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?