Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Hepimizin evlerinde kalması gereken şu kritik dönemde, havaların da ısınmasıyla birlikte belki de en nefes alınabilir mekanlar bahçeler ve balkonlar haline geldi. Bu süreçte biraz değişiklik yaratmak, bahçe ve balkonları daha yaşanabilir, keyifli mekanlara dönüştürmek için en doğru zaman. Özellikle bakımlı ve düzenli biçilen çimlerin kokusunun duyulduğu, mis kokulu çiçeklerin renkleriyle göz kamaştırdığı, açık havanın ve güneşin tadını doyasıya çıkarabildiğin bir bahçen ya da balkonun varsa keyfine diyecek yok.

Peki bahçeni daha da keyifli hale getirmek için ne yapabilirsin? Bir oturma odası samimiyetine ve konforuna erişmenin yolu tabi ki bahçe mobilyalarından geçiyor. Bahçenin veya balkonunun formuna ve büyüklüğüne uyum sağlayacak doğru ve konforlu mobilyaları tercih ederek yaz ve bahar aylarında hiç ayrılmak istemeyeceğin kadar güzel, rahat, pratik ve kullanışlı bir yaşam alanı oluşturabilirsin. Hazır havalar da son hızla ısınıyorken birbirinden güzel ve trend olan açık alan mobilyalarına göz atmaya başlayabilirsin.

Balkonunda Yenilebilir Bahçe Yaratma Projesi >

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri >

Balkonlar İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılmalı? >

Şezlong ve Şemsiyelerle Güneşlenme Alanı

Yaz denilince akla güneş, güneş denilince de şezlonglarda uzun uzun yayılmak ve yazın keyfini çıkarmak geliyor değil mi? Ama yazın tadını çıkarmak için illaki denize gitmene ya da tatile çıkmana gerek yok. Balkon ya da bahçende şezlong ve şemsiyelerle oluşturacağın bir güneşlenme alanı sana bu tatili şimdiden sunabilir. Evine doğallık katacak ahşap şezlonglar ve onların üstüne yerleştirilen şık dokulu süngerler yeterli alana sahip olan herkes için tercih edilmeli.

bahçe-balkon-mobilyası-şezlong

Salıncak Keyfi

Bahçende rahat ve konforlu bir dekorasyon yaratmak için, alana en uygun, en konforlu mobilyaları seçmen gerekir. Keyifli bir siesta saati için, bahçende hafif gölge yapan bir bahçe şemsiyesi ve altında rahat bir bahçe salıncağı bulunsa güzel olmaz mı? Bahçende bol miktarda boş alanın varsa, köşelerden birine bir salıncak takmak da iyi bir fikir olacaktır. Gökyüzüne bakarak evinin bahçesinde ya da balkonda sallanabildiğin huzurlu bir salıncak tüm stresini atmana yardımcı olacak.

bahçe-balkon-mobilyası-salıncak

Bambu Masa Sandalye Takımları

Bambu malzeme bahçeler için en ideal ve kullanışlı mobilyaların başında geliyor çünkü hem dış mekan koşullarına dayanıklı hem de oldukça hafif yapıları ile kolaylıkla yer değiştirme kapasitesine sahip. Geniş ve konforlu bambu sandalyelerle rahat bir koltuk takımı oluşturabilir ve bu koltuk takımının yerini güneşin yerine, rüzgarın durumuna göre istediğiniz an kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Üstelik bambunun verdiği sıcak ve doğal hissiyat huzur arayanlar için vazgeçilmez bir estetik de sunuyor.

bahçe-balkon-mobilyası-bambu-sandalye

Renkli ve Enerjik Tasarımlar

Yıl içinde kendimizi en enerji dolu hissetiğimiz zaman dilimi şüphesiz ki yaz ve bahar ayları. Bu enerjiyi bahçe ve balkonlarında yansıt, renkli tasarımlar oluştur. Renkli, sıra dışı tasarımlı mobilyalar bahçe ve balkonlara ekstra neşe ve enerji katacak, sana kendini daha iyi hissettirecek. Özellikle bu dönemde gün batımından sonra ihtiyacın olacak şık ve rengarenk ışıklandırmalara göz atabilirsin.

bahçe-balkon-mobilyası-renkli-enerjik-tasarımlar

Paletten Kendin Yap Mobilyalar

Hava sıcak olduğunda, faaliyetlerimiz olabildiğince evin dışına odaklanır. Bahçe, veranda ve balkon gibi evin açık alanlarında dinlenmeyi, aile etkinliklerini ve yemek zamanını en iyi şekilde değerlendirmeyi seviyoruz. Bazen açık alanlar için ayrıca mobilya ihtiyacını gidermek fazla maliyetli olabilir, bu nedenle bu temel mobilya eşyalarını kendin de yapabilirsin. Paletler ve ahşap gibi geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak, istenilen dış mekan mobilya ihtiyaçlarını uygun şekilde üretebilirsin. Tek yapman gereken paletleri bulmak. Daha sonra istediğin gibi monte edebilir ve dilediğin renge boyayabilirsin.

bahçe-balkon-mobilyası-paletten-mobilyalar

Bahçe Şömineleri

Bahar ve yaz aylarında akşamları bahçede geçirmeyi tercih edenlersen bahçe şömineleri tam sana göre demektir! Serin havalarda bile dış mekan keyfi yaşayabileceğin bu şık bahçe mobilyaları hem işlevsel hem de estetik. 
Mangal konseptini bir adım ileriye götürmek ve bahçenin kullanım dönemini uzatmak istersen yeni nesil bahçe şömineleri de tam da aradığın mobilya türü olabilir. Bahçenin keyfini soğuk havalarda bile çıkarmaya devam edebilmeni sağlayan bu açık hava şömineleri oldukça şık bir alternatif.

bahçe-balkon-mobilyası-bahçe-şöminesi

Rengarenk ve Mis Kokulu Çiçekler

Muhteşem bir dış mekan dekorasyonu için en vazgeçilmez tasarım unsurunun ne olduğu aslında hepimizin malumu: Elbette çiçekler. Çiçeksiz bir balkon ya da bahçe keyfi düşünülemez. Küçük bir balkonun da, geniş bir bahçen de olsa, yaz gelmeden önce bahar aylarında yapman gereken ilk şey birbirinden güzel ve renkli çiçekler edinmek ya da ekmektir. Çiçekleri bahçenin ana karakterini belirleyen esas unsur haline getirerek bol bol da kullanabilirsin, ki bu yazın oturma alanının çiçek kokuları ve ferahlıkla dolmasına neden olur; daha yalın ve açık bir yaşam alanı için daha seyrek bitkiler de kullanabilirsin. Tercihin hangisinden yana olursa olsun, bahçeni ya da balkonunu çiçeklendirmek her zaman iyi bir fikirdir!

bahçe-balkon-rengarenk-çiçekler

Bahçede Piknik Alanı

Zemine yapılacak ahşap plaka kaplamalarla ve yere atacağın birbirinden konforlu minderlerle çoktan piknik havasını yarattığını söyleyebiliriz! Minderlerin ortasına atacağın piknik malzemelerin, okuyacağın dergiler ve yeşilliklerle çevrili bahçenle uzun sohbetlere hazırsın.

bahçede-piknik-alanı

Alışılmışın Dışında Dekorasyon Fikirleri

Sıra dışı ve gösterişli dekorasyonlardan hoşlanıyorsan bu bahçe dekorasyonuna bayılacağından eminiz. Yemek alanını vurgulayan klasik tarzlı şık avize yemek masasının kırsal dokuyla birleşerek farklı bir atmosfer yaratıyor. Uzun çit bitkilerine asılan ayna ve çerçeveler ise bahçeye benzersiz bir katkıda bulunan ilham verici ve ezber bozan bir dekorasyon fikri olarak öne çıkıyor. 

bahçe-balkon-mobilyası-bahçe-dekorasyonu

Dağınıklığı Engelleyen Raflar

Eğer bahçeni sık kullanıyorsan bahçenin bir köşesinde mutlaka dağınıklığı toplayacak raflar oluşturman iyi olacaktır. Balkon ve bahçe gibi yaşam alanları söz konusu olduğunda dağınıklık çok da önemsenmese de aslında mekanın görünümü büyük ölçüde etkiler. Taşınabilir mangal, boş saksılar, bahçe aletleri, odun ve kömür gibi dağınıklık yaratan her şeyi böyle bir yerde toplamak bahçenin çok daha şık görünmesine sebep olacaktır. 

dagınıklıgı-engelleyen-raflar

Görsel kaynak: pinterest, littlehouseinlondon, onekindesign, stocksy, dekorolog, amatterofstyle, meredithcorp

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Yaratıcı Fotoğraf Çekim Teknikleri

Evde Yaratıcı Fotoğraf Çekim Teknikleri

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi

Saçlarınızı Kurtaracak 14 Doğal Saç Maskesi Tarifi