Balkonlar İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Balkonlar İçin Aksesuar Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Balkonlar, ev sakinlerinin nefes aldığı, bahar  ve yaz aylarında güzel havaların tadının çıkarıldığı alanlardır. Evin bir parçası olan balkonlar aynı zamanda birer yaşam alanı olduğu için dekorasyonları da evin diğer odaları kadar özenle yapılmalıdır. Balkon dekorasyonları genelde geri planda kalsa da özen gösterilmesi gereken ve değer verilmesi gereken yaşam alanları olduğundan aksesuar seçimine de dikkat edilmelidir.  Balkon mobilyaları kadar kullanılacak aksesuarlar  balkonun estetiğini, görselliğini ve çekiciliğini doğrudan etkileyecektir. Her aksesuar her balkonda  istenilen sonucu vermeyeceği gibi tüm aksesuarların bir balkon içinde kullanılması da kalabalık yaratmaktan öteye gitmeyecektir. Bu nedenle balkon türüne göre doğru aksesuar seçmeli ve balkonunuzda harika bir yaşam alanı yaratarak farkınızı ortaya koymalısınız.

1 ) Hem ekonomik hem etkileyici

resim 1.jpg

Balkon dekorasyonu için ekstra bir bütçe ayırmak istemiyorsanız seçeceğiniz aksesuarlar hem oldukça etkileyici olmalı hem de ekonomik olmalıdır. Böylece bir taş ile iki kuş vurmuş olursunuz. Kullanılmayan geri dönüşüm malzemelerini kullanabilir, özel aydınlatma tesisatı ile bir su bidonunu özel tasarım bir avizeye çevirerek balkon aksesuarı olarak kullanabilirsiniz.

2 ) Doğal ve canlı bitkileri

resim 2.jpg

Yeşil bitkiler bulundukları alana canlılık ve doğallık kazandıran, yeşil tonları ile ortamın renk ahengine katkı sağlayan canlılardır. Bu nedenle diğer odalarda olduğu gibi balkonda da canlı bitkiler tercih ederek balkonunuzun doğal bir ortama sahip olmasını ve pozitif enerji yaymasını sağlayabilirsiniz.

3 )  Kurumuş sarmaşıklar!

resim 3.jpg

Balkon aksesuarı olarak kurutulmuş sarmaşık ve bambu kamışlarından yapılan özel tasarım aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Bisiklet, küçük bir kamyonet veya özel bir hayvan figürü olarak  tasarlanmış ve kurutulmuş sarmaşıklar kullanılarak yapılmış aksesuarları  kullanarak balkonunuzu daha doğal ve daha çekici  bir balkon haline getirebilirsiniz.

4 ) Kafes ve fener

resim 4.jpg

Balkon dekorasyonlarında evcil hayvan kafesleri kullanabilirsiniz. Evcil hayvan beslemiyor olsanız da kafesleri kullanabilir, kafes ile benzer tasarımlara sahip eski fener kalıplarını tavana asarak balkonu bir balıkçı barınağı havasına büründürülebilirsiniz.

5 ) Hamak veya salıncak

resim 5.jpg

Balkonlar açık hava ile buluştuğunuz ve keyif yaptığınız alanlar olduğu için  salıncakları veya hamakları tercih edebilir ve balkon keyfini katlayabilirsiniz. Hamak ve salıncak tercih ederken  balkon içinde kalan hareket alanlarını göz ardı etmemeli ve şık bir tasarım ile balkonu bir eğlence alanına çevirebilirsiniz.

Balkonunda Yenilik Mi Yapmak İstiyorsun?

Cam Balkondan Boya Badanaya, Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

İhtiyacını Anlat, Ücretsiz Fiyat Teklifleri Al, Sana Uygun Olanı Seç!

 

Kaynak: www.boredpanda.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sokak Modası Evlere Giriyor

Sokak Modası Evlere Giriyor

Evini Burcuna Göre Seç

Evini Burcuna Göre Seç