21 Alternatif Yılbaşı Ağacı Tasarımı

21 Alternatif Yılbaşı Ağacı Tasarımı

Yeni yılın gelişi şüphesiz herkeste bir heyecan oluşturur. Hatta öyle ki yeni yıldan önce yılbaşı teması her yeri kaplar. Gittiğin her yerde gördüğün bu coşkulu kutlama atmosferini evinde de pekâlâ yaşatabilirsin. Bunun için sana yeni yılın heyecanını canlandıracak dekor ürünleri, kış temalı aksesuarlar veya kutlamaya özelleşmiş aydınlatmalar alabilirsin. E, yılbaşı dekorlarının baş tacı olan yılbaşı ağacını da unutmamak gerek. Bu yazımızda, gerçek veya plastik; yani klasik bir yılbaşı ağacı tercih etmeyenler için alternatif yılbaşı ağacı tasarımlarından örnekler vereceğiz.

Küçük Dokunuşlarla Evini Kış Mevsimine Uyarla >

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitap Düzeni, Kitaplık Modelleri ve Dahası >

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri >

Doğal Malzemeler ile Yılbaşı Ağacı Tasarımları

Yılbaşı ruhunu evinde yaşatmak için kocaman bir ağacı kullanmana gerek yok. Yani aslında evinde yılbaşı ağacı kullanmak istiyor ancak doğal veya plastik ağaçları satın almak istemiyorsan, doğal malzemeler ile kendi ağacını yapabilirsin. Böylece yine doğadan beslenen bir tasarım kullanmış olacaksın.

Örneğin soğuk mevsimlerin de beraberinde getirdiği kozalakları biraz renklendirip istediğin şekilde birleştirerek, minik bir yılbaşı ağacı elde edebilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-kozalak
doğal-yılbaşı-ağacı-kozalak

Aynı şekilde sukulentler ile oluşturulmuş bu ağacı uzun süre bozulmadan sergileyebilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-succulent
doğal-yılbaşı-ağacı-succulent

Çok yer kaplamayan ancak doğal malzemelerden bir yılbaşı ağacı yapmak istiyorsan, çevrede bulabildiğin ağaç dallarını bir araya getirerek minyatür ağaçlar tasarlayabilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-ağaç-dalları

Duvara Asılı Yılbaşı Ağaçları

Yılbaşı sezonuna özelleşmiş olan bazı dekorasyon ürünlerini evde kullanmak zordur. Kaplayacakları alandan kaldırmak istediğinizde saklama imkânının olmayışına bazı sorunları beraberinde getirebilir. Elbette evinde bir yılbaşı ağacı için yeterli alanın olmaması, seni bu konuda durduramaz. Evinin en büyük elemanı olan duvarları bu dekorasyonun bir parçası haline getirebilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-duvarda-yılbaşı-ağacı-tablosu

Görmeye alışık olduğumuz üçgen formu sağlayan pek çok duvara askı tasarım fikrini kullanabilirsin. Ayrıca bu yılbaşı ağacını, yılbaşı gecesinde arkadaşlarınla beraber birleştirerek eğlenceli bir süreç haline getirebilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-duvarda-yılbaşı-ağacı
doğal-yılbaşı-ağacı-duvarda-yılbaşı-ağacı

Işık Oyunları ile Yeni Yılı Karşılamak

Yılbaşının belirgin dekorasyon parçaları arasında renkli ışıklar da yer alıyor. Hatta çoğu zaman bu rengarenk ışıklar, yılbaşı ağacının çevresini sararak ona eğlenceli bir atmosfer yaratıyor. İşte sen de bunu kullanarak bir yılbaşı ağacına sahip olmasan da ışıklar ile aynı atmosferi evinde yaşatabilirsin.

doğal-yılbaşı-ağacı-aydınlatma-ışık-yılbaşı-ağacı
doğal-yılbaşı-ağacı-aydınlatma-ışık-yılbaşı-ağacı
doğal-yılbaşı-ağacı-aydınlatma-ışık-yılbaşı-ağacı

Renk ve Düzen ile Yılbaşı Ağacı Tasarlamak

Yılbaşı ruhunu en büyük ölçülerde karşılayan yılbaşı ağaçları, aslında dekorasyonun bir parçası olmak için bütünüyle orada olmak zorunda değildir. Bir düşündüğünde yılbaşı ağacını sana çağrıştıran şeyleri bulalım: Yeşil rengi, kırmızı rengi, üçgen veya koni olması, ışıklar… Eminiz birçok kişinin aklına da bu kavramlar gelecektir. O zaman bu kavramları kullanarak evinde başka hiçbir yeni dekorasyon ürünü olmadan bir yılbaşı ağacı tasarımı yapabilirsin.

Bir birlik içinde durarak renkleri ile yeşil bir üçgen yapan ev eşyalarını kullanabilirsin mesela.

doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen-yeşil

Aynı şekilde her yılbaşı ağacı yerden çıkmalı diye bir şey de yok. Eğer böyle bir kural varsa bile, yaratıcılığın ile onu yıkabilirsin!

doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen
doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen

Yeni yılı kimlerle geçirmek istediğini düşündüğünde veya geçmiş yıllardaki en eğlenceli anıların aklına geldiğinde bunları bir not al. İşte bunlara dair elinde bulunan fotoğrafların bir çıktısını alarak tümüyle sana özel bir yılbaşı ağacı yapabilirsin!

doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen-fotoğraf

Sırada çok basit bir birleşim ile nasıl iki boyutlu duran karton, keçe gibi levhalardan oluşan yılbaşı ağaçları var. Hem daha sonra saklamak için kolaylık sağlayacak hem de istediğin yılbaşı ağacı ruhunu verebilecek bu tasarımları dilediğin gibi özelleştirebilirsin üstelik!

doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen
doğal-yılbaşı-ağacı-renk-düzen

Son olarak bulduğumuz birkaç yaratıcı alternatif yılbaşı ağacı tasarımını da listeye eklemek istedik. Umarız yılbaşı ağacını süslerken olduğu gibi keyifli bir sene geçirirsin!

doğal-yılbaşı-ağacı-yaratıcı-tasarım
doğal-yılbaşı-ağacı-yaratıcı-tasarım
doğal-yılbaşı-ağacı-yaratıcı-tasarım
doğal-yılbaşı-ağacı-yaratıcı-tasarım
alternatif-yılbaşı-ağacı-yaratıcı-tasarım

görsel kaynak: pinterest, refinery29, elledecor, hgtv, countryliving, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Jazz

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Jazz

Enerji Kimlik Belgesi(EKB) Nedir? EKB Zorunlu Mu?

Enerji Kimlik Belgesi(EKB) Nedir? EKB Zorunlu Mu?