Guzmanya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Guzmanya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kırmızı Yıldız da denen Guzmanya çiçeği, ana vatanı Brezilya’dan yeni başlangıçların için iyi şans olmak amacıyla evine geldi. İyi bir enerjisi olduğuna inanılan bu güzel ve şaşaalı görüntülü çiçeğe evinde, balkonunda ya da iş yerinde bakabilirsin.

Hasır İpten Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Kartopu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Tatildeyken Aklın Bitkilerinde Kalmasın

Guzmanya Çiçeği Nedir?

Guzmania çiçeği hem yeşil yaprakları olan hem de sarı-kırmızı arası bir renkte çiçeği olan bir bitkidir. Brezilya’dan gelmiş olan guzmania bitkisi iç mekanlarda daha iyi yetişebilir. Guzmanya çiçeği özellikleri arasında soğuk sevmemesi gelir. Bu sebeple guzmanya çiçeğinin bakımında kışları sıcaklığın 10 derecenin altına düşmemesine dikkat etmek gerekir. Çiçeği narin olsa da yaprakları oldukça dayanıklıdır. Bu sebeple iç mekanda süs bitkisi yetiştirmeye yeni başlayanlara önerilen bir çiçektir.

guzmanya-cicegi

Guzmanya Çiçeğinin Anlamı

Guzmanya çiçeği özelliklerinden bahsederken ana vatanının Brezilya olduğunu belirttik. Geldiği yerde 120’den fazla aile üyesi olan bu çiçeğin bulunduğu yere iyi şans getirdiği söyleniyor. Çiçeğinin canlı rengi sayesinde ortamdaki enerjiyi yükselten ve mutluluk veren bir yanı da var. Bu sebeplerle yeni işe başlayanlara ya da yeni eve taşınanlara hediye etmek için de oldukça anlamlı bir çiçek guzmanya.

guzmanya-cicegi-bakim

Guzmanya Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Guzmania bakımı esasen kolaydır, yalnızca birkaç püf nokta vardır. Bunların başında çiçeğin sıcaklıkla ilişkisini bilmek gelir, guzmanya çiçeği soğuktan hoşlanmadığı için eğer bitkini balkonda yetiştiriyorsan kışları içeriye almayı ihmal etmemelisin. Bunun yanında bitki doğası gereği yeni yaprak çıkaracağı zaman alt yapraklarını döker, bu durumda telaş edip sararan yaprakları koparmamalısın ya da bitkinin öldüğünü düşünmemelisin. Kısa bir sürede sararan yapraklar kendiliğinden dökülecek ve yeni yapraklar gelecektir.

guzmanya-bitkisi-yetistirme

Guzmanya Çiçeği Sulama

Guzmanya çiçeği bakımında en önem verilmesi gereken nokta sıcaklık. Bunu göz önünde bulundurarak çiçeğe kış aylarında su vermeyi azaltmak gerekiyor. Havanın sıcaklığının yüksek olduğu ilkbahar ve yaz aylarında sulama işlemini iki günde bir şeklinde yaparken kışın bu sıklığı haftada bire kadar düşürebilirsin. Bunun yanında kökleri hassas bir bitki olduğundan dolayı sulama suyu olarak içme suyu tercih etmen gerekir.

guzmanya-cicegi-sulama

Guzmanya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Guzmanya çiçeği çoğaltma işlemi oldukça hızlı ve kolay bir işlemdir. Kökten ayırma yöntemiyle çoğalan bir çiçek olduğundan özellikle Nisan ayında verdiği yavrular dikkatli şekilde alınarak uygun bir saksıda yeniden yetiştirilebilir. Bu yavrular kırmızı çiçeğin solduğu zamana denk gelir, çiçeğin solmasının ardından bitki kökünden bir yavru verir. Bu şekilde yıllar içinde birçok guzmanya bitkisine sahip olabilirsin.

guzmanya-cicegi-cogaltma

Görsel Kaynaklar: pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden

Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden

Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?

Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir?