Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden

Online Terapiyi Tercih Etmek İçin 5 Neden

Bugün teknolojinin gelişmesi sayesinde birçok toplantı aynı odada olmayı gerektirmeden yapılabiliyor. Bu gelişmelerden terapiler de etkilendi elbette, artık birçok kişi online terapi avantajlarını kullanarak bu yolu tercih ediyor. Günümüzde oldukça yaygınlaşmış olan online terapiyi tercih etme nedenlerini ayrıntılarıyla bu yazımızda açıkladık.

Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu ile Başa Çıkma Yöntemleri

Depresyon Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Uyku Düzenini Sağlamak İçin Neler Yapılmalı?

Online Terapi Nedir?

Bugün online terapi nedir diye düşündüğümüzde bunun yeni bir kavram olduğu yanılgısına düşebilsek de 1972’lerde mektup üzerinden başlayarak uzaktan terapiler yapılagelmiş halde. Bugün teknolojinin getirileri sayesinde terapiler görüntülü konuşma yöntemleri kullanılarak yüz yüze terapi esaslarını takip ederek yapılıyor. 

online-terapi-nedir

Online Terapiye Başlamadan Önce

Online terapi kuralları yüz yüze terapi etik kurallarının hepsini içeriyor. Terapilere başlamadan seans süreleri, sıklıkları, başlama bitiş saatleri belirlenmeli. Bunun yanında bazı terapistler terapi saati geldiğinde aramayı kendileri yapmayı tercih ederken bazıları danışanın aramasını bekliyor, bu gibi ayrıntıların da terapi sürecinin başında karşılıklı konuşulması online terapi kuralları arasında sayılabilir.

online-terapi-kurallari

Online Terapide Dikkat Edilmesi Gerekenler

Online terapide dikkat edilmesi gerekenlere baktığımızda etik kurallara online oluşun getirdiği bazı noktalar eklenmeli. Bunlar arasında paylaşılan bilgilerin gizliliğinin sağlanması için gerekli alt yapının oluşturulması sayılabilir. Bazı kişilerin online terapi alması önerilmiyor, bu kişiler arasında 18 yaşından küçükler, kendine zarar verme ihtimali olanlar ve kriz eşiğindeki kişiler sayılabilir. Bu gibi kurallara uyan bir terapistle gönül rahatlığıyla online terapiye başlayabilirsin. Aradığın işinde uzman psikologları Armut’ta kolaylıkla bulabilirsin.

online-terapide-dikkat-edilmesi-gerekenler

Online Terapinin Avantajları

Online terapinin avantajlarından bahsetmek gerekirse özellikle ağır seviye agorafobisi (alan korkusu) olan kişilerin ya da seyahat kısıtı olan kişilerin terapiye erişmesini ilk sırada sayabiliriz. İş, taşınma, gündelik hayatın yoğunluğu, işten izin alamama gibi faktörler çoğu kişinin terapiye erişimini engelleyebiliyorken online terapiler sayesinde olduğun yerden terapiye erişebiliyorsun. Bunun yanı sıra acil bir görüşme ihtiyacı doğduğu takdirde danışanlar uzmanların uygunluklarına göre ek seans talebinde bulunup online olarak terapiye erişebiliyor.

  1. Seyahat etme çekinceleri olan kişiler için ideal. (Agorafobi, yaşlılık gibi sebepler)

  2. İnternet olan herhangi bir yerden terapiye ulaşabilirsin.

  3. Taşınma gibi durumlarda terapistini değiştirme sorunu yaşamazsın.

  4. Sosyal anksiyete gibi sorunları olan kişiler için alışık oldukları ortamdan terapiye bağlanmak kolaylaştırıcı olur.

  5. Yurt dışında yaşayan ama ana diliyle terapi almak isteyenler için ideal.

online-terapinin-avantajlari

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kızılcık Şerbeti

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Kızılcık Şerbeti

Guzmanya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Guzmanya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?