Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi yöntemi uzun yıllar öncesine dayanan bir şifa yöntemidir ve bugün de çeşitli amaçlarla uygun yağlar kullanılarak uygulamaları sürdürülüyor. Doğanın sunduğu şifalardan yararlanmanın en yaratıcı ve güvenilir yollarından olan aromaterapi stres seviyeni düşürmekten hastalıklara çözüm bulmaya çeşitli konularda yardımına koşabilir. Aromaterapi faydaları ve kullanım yöntemleri hakkında derinlemesine bilgi edinmek istiyorsan doğru adrestesin.

Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Cilde İyi Gelen Esansiyel Yağlar

Masaj ve Masaj Terapisi Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Aromaterapi Nedir? Tarihçesi ve Temel Prensipleri

Adını çok duysan da aromaterapi nedir sorusunun cevabına kesin bir cevabın yoksa açıklamaya ilk olarak bu sorunun cevabıyla başlayabiliriz. Aromaterapi yağları bitkilerin kök, gövde, yaprak ya da çiçeklerinin damıtılmasından elde edilir ve direkt doğal ürünler olduklarından sentetik ilaçlara iyi birer alternatiftir. Eski zamanlarda ilaçlar daha keşfedilmeden önce hastalıklar bu yağlar sayesinde tedavi ediliyormuş. Hatta damıtma yöntemi aletinin ilk çizimleri İbn-i Sina’nın kitabında bulunuyormuş. Bu yağların kokuları sayesinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak iyileşme yoluna girebilir ve doğanın seni iyileştirmesine kendini teslim edebilirsin.

aromaterapi-nedir

Aromaterapi Nasıl Yapılır? Uygulama Yöntemleri ve Teknikleri

Aromaterapi uygulamaları farklı yöntemlerle yapılabilir, bunların başında direkt teneffüs etmek ve shiatsu denilen özel bir masaj yaptırmak geliyor. Teneffüs yönteminde yağları kaynar suya katarak direkt olarak soluyarak vücuduna alıyorsun. Bu sayede kokuları ile ve havadaki parçacıklarla işleyebiliyor. Bunun yanında masaj yoluyla yapılan uygulamada özellikle fiziksel bir rahatsızlığın varsa o alana yönelik yapılan masaj sayesinde aromaterapi masaj yağı faydasını gösteriyor.

aromaterapi-nasil-yapilir

Aromatik Yağlar ve Faydaları: En Popüler Aromaterapi Yağları

Aromatik yağlar ve faydaları kısaca anlatılması zor bir konudur, bu yüzden özellikle popüler olan yağlarla başlamak iyi olabilir. Doğada binlerce bitkiden on binlerce soruna iyi gelen aromatik yağlar üretilebilir. Bunların en popüler olanlarına bakmamız gerekirse ilk olarak karşımıza lavanta yağı çıkar. Her yerde rahatlıkla bulunabilen lavanta yağı böcek ısırıklarına iyi gelmesinin dışında özellikle stresle baş etmende önemli bir yardımcı olabilir. Bahsedebileceğimiz bir diğer yağ da okaliptüs yağı. Bu yağın direkt teneffüs yöntemiyle uygulanması sinüzit gibi problemlerin çözümünde yardımcı olabilir. Benzer şekilde nane yağı da baş ağrılarının iyileştirilmesinde yardımcı olacaktır. Kekik yağı ise bağışıklığının kuvvetlenmesini sağlayabilen bir özelliğe sahiptir ve aynı zamanda antibakteriyel özelliği de bulunur.

aromatik-yaglar-ve-faydalari

Aromaterapi Faydaları: Fiziksel ve Zihinsel Sağlık Üzerindeki Etkileri

Aromatik yağlar ve faydaları saymakla bitmez ama genel olarak zihinsel ve fiziksel iyi halini yüksek tutmanda yardımcı olacaklarını söyleyebiliriz. Hangi yağı nasıl kullanacağını ayrıntılı bir araştırmayla öğrenebileceğin gibi kullanmadan önce doktoruna danışmayı da aklında tutmanda yarar var. Özellikle zihinsel olarak zinde kalmanı, stres seviyeni düşürmeni ve sakin olmanı sağlarken fiziksel olarak da çeşitli yararları vardır. Bunlar arasında kas ağrılarını hafifletmek, solunum yollarını iyileştirmek ve kan basıncını dengelemek sayılabilir.

aromaterapi-faydalari

Aromaterapi Masajı: Nasıl Yapılır ve Hangi Yağlar Kullanılır?

Aromaterapi masajı yapılırken özellikle kas ağrıları ve baş ağrıları hedeflenir. Bu ağrıların iyileşmesinde bu yağların hem fiziksel hem de zihinsel etkileri rol oynar. Özellikle fesleğen yağı, bergamot yağı ve karabiber yağı masaj seanslarında sıklıkla kullanılır. Fesleğen yağı kullanımı baş ağrısına iyi gelirken yoğun kaygıyla baş ederken de yardımcın olabilir. Bunun yanında karabiber yağı ise kas ağrılarına iyi gelir ve zencefil yağı ile beraber kullanılarak eklem ağrılarını da hafifletebilir.

aromaterapi-masaji

Aromaterapi Yağları Nasıl Kullanılır? Doğru Kullanım ve Güvenlik Önlemleri

Aromaterapi faydaları oldukça yüksek olan bir uygulama olsa da herkes için uygun olmayabilir. Özellikle çocuklar, hamileler ve astım gibi kronik rahatsızlığı olanların aromaterapi uygulamaları öncesi doktorlarına başvurmaları gerekir. Bu uygulamalar her ne kadar doğal uygulamalar olsa da özel gruplardaki kişilerin bedenlerinin nasıl tepki vereceğini bilmek çok mümkün olmayabilir.

aromaterapi-yagi-kullanimi

Görsel Kaynaklar: camhotel.com.tr, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Melek Sayıları ve Anlamları

Melek Sayıları ve Anlamları

2023 Gelinlik Trendleri: Hangi Gelinlik Modelleri Moda?

2023 Gelinlik Trendleri: Hangi Gelinlik Modelleri Moda?