2023 Gelinlik Trendleri: Hangi Gelinlik Modelleri Moda?

2023 Gelinlik Trendleri: Hangi Gelinlik Modelleri Moda?

Düğün sezonu başladı! Eğer düğün planların varsa bu yılın gelinlik modası hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için yazımızı inceleyebilirsin. Güncel trendleri ve gelinlik modasını takip ederek yapılacak gelinlik seçimi gelinin göz kamaştırıcılığını ikiye katlar. Her geline bu en güzel gününde tarzına uyan en moda gelinlik modelini taşımak yakışır. Bu yazımızda 2023’ün muhteşem gelinlik modelleri ve trendlerinin ayrıntılarını ele aldık.

Düğün Mekanı Seçme Rehberi

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler

Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor? Evlilik Teklifinde Neler Moda?

Yalnız Göğüste Değil İstediğin Yerde Dekolte

Dekolte bu yılın trendlerinde kendine önemli bir yer buldu diyebiliriz. Gündelik elbiselerden gelinliklere bu sene yalnız göğüs dekoltesi ya da bacak yırtmacı değil sırt, karın ya da omuz dekolteleri de revaçta. Gelinliğinde dekolte tercih ederek hem modayı yakalayabilirsin hem de seksi ve sıradışı bir gelinlikle düğününde göz kamaştırabilirsin.

gelinlikte-dekolte

Çiçek Desenli Gelinlik Modelleri

Özellikle retro ve bohem bir tarza sahipsen küçük büyük çiçeklerin bugün modayı ele geçirmeye başladığına şahit oluyorsundur. İster baskıda olsun ister dantel detaylarda çiçeklerin popülerliği artmakta. Gelinlik modellerinde de 2023’te özellikle baştan başa dantel çiçeklerle kaplı gelinlikler ön plana çıkıyor. Bu gibi gelinlikleri özellikle bir açık hava düğününde görmek adeta düğününün konseptini yeniden yazacak.

cicekli-gelinlik

Transparan Gelinlik Modelleri

Seksi görüntüler bu yılın trendlerinde başı çekiyor. Dekolteleri tamamlayan ince transparan kumaşlar da bu yılın gelinlik modellerinde karşımıza sıklıkla çıkıyor. Düz kalın kumaşları tamamlayan tüller, vücudu tamamen saran transparan gelinlikler bu yılın trendlerinde ön plana çıkıyor.

transparan-gelinlik-modeli

Fiyonklu Gelinlik Modelleri

Birkaç yıldır gelinlik modellerinde büyük küçük fark etmeksizin fiyonk kullanımı arttı. Özellikle romantik bir estetik tercih ediyorsan sen de sade kıvrımlara sahip gelinliğine fiyonk detayı katabilirsin. Bu sayede sıradanlığı kırabilir ve oldukça zarif bir dokunuşla modern bir görünüşe sahip olabilirsin.

renkli-gelinlik-modeli

Renkli Gelinlik Modelleri

Gelinliklerin beyaz oluşu bir kod olarak hepimizin içselleştirdiği bir gerçek olsa da yavaş yavaş renkli gelinlikler görmeye başlıyoruz. Hatta siyah gelinlikler bile özellikle bazı konseptlerde karşımıza çıkıyor. Bu gelişmeler ışığında 2023’ün buz mavisi gelinliklerini de sıcaklıkla karşılıyoruz. Her ne kadar bu yılın yükselen moda renklerinden olsa da buz mavisi dışında da pembe ya da kırık beyaz gelinlikleri tarzını yansıtmak için seçeneklerin arasına alabilirsin.

renkli-gelinlik-modelleri

Asimetrik veya Kayık Yaka Gelinlik Modelleri

Bu yıl gelinlerin omuzlarını ön plana çıkaracakları gelinlikler moda olmuşa benziyor. Geniş yakalar ve düşük omuzlarıyla bu yılın gelinlik trendlerinde üst bedenin bolca ortaya çıktığını görüyoruz. Bu tarz kesimler oldukça romantik bir hava yaratarak düğününün bir peri masalına dönüşmesine yardımcı olacağa benziyor. Düşük omuzlu hafif kabarık bir gelinlikle düğününün prensesi olmaya hazırlanabilirsin.

kayik-yaka-gelinlik

Kısa Gelinlik Modelleri

Gelinlik dediğimizde aklımızda oluşan ilk görüntü yerlere kadar uzanan bembeyaz elbiseler olsa da modern gelinliklerde bu algı kırılmaya başlıyor. Artık gelinlikler yalnız beyaz değil, yalnız kabarık değil ve hatta yalnız uzun değil. Artık kısa gelinlikler de oldukça tercih ediliyor, özellikle daha spor ve eğlenceli bir tarzın varsa mini gelinliklerin de bu yılın moda gelinlik modellerinden olduğunu aklında bulundurabilirsin.

mini-gelinlik-modeli

Görsel Kaynaklar: caratsandcake.com, bridolog.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Faydaları Nelerdir?

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Faydaları Nelerdir?

Kendin Yap: Adım Adım Origami Çiçek Yapımı

Kendin Yap: Adım Adım Origami Çiçek Yapımı