Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Nefes almak hayatımızda üzerine çok düşünmesek de hayatımızı idame ettirmemizin temel şartıdır. Nefes alırken aynı zamanda burnumuzdaki koku algılayıcıları sayesinde koku alırız. Bu kokular beynimize iletilir ve burada bu kokulara çeşitli tepkiler verilir. Aromaterapi yöntemleri koku almamız sayesinde bedenlerimizin ve zihnimizin şifa bulmasını amaçlayan yöntemlerdir. Bu yöntemlerde çeşitli doğal yağlar kullanılır ve bu yağların kokuları buhurdanlıklar sayesinde rahatlıkla ortaya çıkar.

Doğal Tütsü Yapımı

Evinden Çıkmadığın Günleri Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi

Güne Mükemmel Bir Sabah Rutiniyle Başlayın

Buhurdanlık Nedir?

Aromaterapilerde uçucu yağ buhurdanlıkları kullanılır. Bunlar evlerimizde rahatlıkla kullanabileceğimiz ürünlerdir. Hangi yağı kullanmak istiyorsan aromaterapi buhurdanlığının üzerine koyuyorsun ve altında yakacağın mum sayesinde bu yağ buharlaşarak evini bu doğal kokularla dolduruyor.

buhurdanlik-kullanimi

Buhurdanlık Ne İşe Yarar?

Bugün özellikle evlerin havalarını tazelemek için kullanılan buhurdanlıklar eski dönemlerde camilerde kalabalıktan oluşan kokuları değiştirmek için kullanılırmış. Bugün evinde kullanacağın buhurdanlık ne işe yarar diye düşünüyorsan özellikle aromaterapi yöntemlerini inceleyebilirsin. Evindeki havanın tazelenmesi, temizlenip güzelleşmesi için doğal yağların kokularını kullanırken buhurdanlıklardan yardım almak çok kolay. Yapısı sayesinde hangi yağdan yararlanmak istiyorsan üzerine koyabilir ve alttaki mum yardımı ile bu yağın kokusu ile evini doldurabilirsin.

buhurdanlık-ne-ise-yarar

Buhurdanlık Nasıl Kullanılır?

Buhurdanlık kullanımı basit bir üründür, genellikle iki parça şeklinde ısıya dayanıklı seramikten yapılır. Aromaterapi buhurdanlıklarının üst haznelerini su ile doldurup ardından istediğin yağdan birkaç damla damlatıyorsun. Son olarak alttaki hazneye mumu yakıp yerleştirdiğinde su ısındıkça yağın buharlaşması sayesinde evin istediğin kokuyla doluyor.

buhurdanlik-nasil-kullanilir

Buhurdanlık Nasıl Yakılır?

Buhurdanlık senin zevkine göre karar verdiğin bir yağın kokusu ile evini doldurmaya yarayacak. Bu amaçla kullanacağın zaman üstteki çanak yapılı hazneyi su ve istediğin yağ ile doldurduktan sonra alttaki tealight mumu bir kibrit ya da çakmak ile yakabilirsin. Böylece evini dolduracak kokular yavaşça yayılmaya başlayacaktır.

buhurdanlik-nasil-yakilir

Buhurdanlıkta Kullanılabilecek Yağlar

Aktarlarda kolaylıkla aromaterapi yağları bulabilirsin. Buhurdanlık için yağ önerileri düşünüldüğünde bedenine zindelik verecek limon yağı ve tarçın yağı, stresini alacak ve uykuna yardımcı olacak lavanta yağı, konsantrasyonunu destekleyecek fesleğen yağı ve afrodizyak etkili gül yağı sayılabilir.

buhurdanlikta-kullanilabilecek-yaglar

Buhurdanlık Yağı Nasıl Seçilir?

Aromaterapilerde birçok çeşit yağ kullanılır, sen de özelliklerine bakarak kendine en iyi gelecek yağı seçebilirsin. Buhurdanlık yağları ve faydaları oldukça fazladır, bunları öğrenmek için aktarına danışabilir ya da bir aromaterapi uzmanından destek alabilirsin. En bilinen yağlardan limon, tarçın, gül, fesleğen, yasemin gibi yağları deneyebilirsin. Bu yağlar strese iyi gelmek, bedenini zinde hissetmene yardımcı olmak, solunum yollarını açmak gibi çeşitli faydalara sahiptir. Buhurdanlıkta kullanılan yağlar o gün ihtiyacın olan desteği sana verebilir; bu sebeple o gün vücudun ve zihnin neye ihtiyaç duyuyorsa onu dinlemen yağ seçiminde yardımcı olacaktır.

buhurdanlik-yagi

Buhurdanlık Nasıl Temizlenir?

Buhurdanlık kullanımının ardından her seferinde bir temizlik yapman gerekmiyor. Hatta aromaterapilerde önceki kullanımlardan kalan yağların getireceği etki değerli bulunuyor. Eğer üst haznede su kaldıysa bu suyu dökebilirsin, bunun yanında eğer buhurdanlığını yıkamak istiyorsan doğal bir sabun ile yıkayabilirsin. Bunun dışında bulaşık makinesi ya da deterjan önerilmiyor.

buhurdanlik-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-4-sey

Buhurdanlık Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

1-    Buhurdanlık faydaları zihnin ve bedenin için oldukça fazladır. Ancak kullandığında yaratabileceği spa etkisini göz önünde tutmalı ve bu sebeple baş ağrısı gibi semptomlar yaratabileceğini unutmamalısın. Bu durumlarda kullanıma dikkat edebilir, endişeliysen doktorunla iletişime geçebilirsin.

2-    Aynı zamanda buhurdanlık yağı kullanımında doz önemlidir. Etkiyi göremediğin için doz arttırmaktansa birkaç buhurdanlık daha eklemeyi düşünmelisin.

3-    Kokuda etkileri olabileceğinden mumun doğal bir mum kullanmaya dikkat etmen gerekli. Kullandığın mumun parafen içermemesi gerekiyor.

4-    Buhurdanlıkta kullandığın mumun düşmemesi güvenlik açısından önemli. Bu sebeple güvenli bir yere koymaya dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda buhurdanlık kullandıktan sonra ısınmış olacağı için hemen ellememeye dikkat etmen önemli.

buhurdanlik-kullanirken-nelere-dikkat-edilir

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Polyamid Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Polyamid Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Mangal Ustası Olmak İçin Bilmen Gereken Her Şey

Mangal Ustası Olmak İçin Bilmen Gereken Her Şey