Mangal Ustası Olmak İçin Bilmen Gereken Her Şey

Mangal Ustası Olmak İçin Bilmen Gereken Her Şey

Hala havalar güzelken en sevilen aktivitelerinden mangal hakkında söylemek istediğimiz birkaç şey var. Domatesler, soğanlar, mantarlar, tavuklar, köfteler… Mangalda hangisini seviyorsan sev mangalın ustası olmak için bazı ipuçlarına ihtiyacın var. Bunların hepsini bu yazımızda senin için bir araya getirdik.

Mangal Nasıl Yakılır?

Mangalın püf noktaları ateşi yakmaktan başlıyor. Bunun için külleri temizledikten sonra gazeteleri dizmelisin. Bu şekilde zemini kapladıktan sonra aralara ince dalları ve çıraları dik şekilde dizmelisin. Boş alanları kömürle doldurmalısın ama çıraların kapanmamasına dikkat etmelisin. Çıra ve kuru dalları yaktıktan sonra yelleyerek ateşi eşit şekilde dağıtmalı ve zamanla büyük kömürler kızıllaştıkça onları kırarak eşit büyüklükte kömürler elde etmelisin. Bu şekilde mangalını ustalar gibi yakabilirsin. Mangal tutuşturucu kullanmak hızlı bir sonuç almak istiyorsan yararlı olabilir.

Mangal nasıl yakılır öğrendikten sonra isteğine göre etlerini ya da sebzelerini mangalda pişirebilirsin. Ateşin sönmesini beklerken ısıdan yararlanmaya devam etmek için son dokunuş olarak mısır ya da patates koyup bunları yavaş yavaş pişirebilirsin.

mangal-ustasi-olmak-icin-bilmen-gereken-her-sey

Mangal Temizliği Nasıl Yapılır?

Mangalın püf noktalarını konuştuk ama yalnızca yakmayla bitmiyor mangal. Bu keyfi yapmak istiyorsan sonundaki temizlik aşamasını da göz önünde bulundurman gerekiyor. Bütün keyfin sonunda o yağları ve yanıkları temizlemek pek keyifli olmasa da ipuçlarını öğrenerek kolaylıkla mangal temizliğini gerçekleştirebilirsin.

Öncelikle mangalda biriken küllerden kurtulman gerekiyor. Bunları attıktan sonra bir tel fırça yardımı ile mangalın içindeki ve telindeki yağları kaba halde temizleyebilirsin. Bu kaba temizliğin ardından sıra bitkisel yağ ile yağlanmış bir havlu ile telleri temizlemelisin. Son aşamada da deterjan ile içini ve tellerini yıkayıp temizlik işlemini tamamlayabilirsin.

Bu aşamaları mangal temizliği için özel üretilen içinde güçlü yağ çözücüler olan spreylerle de yapabilirsin. Bu spreylerin kullanımları üzerlerinde belirtilse de genellikle temizlemek istediğin yere sıkıp yarım saat bekledikten sonra silmen yeterli oluyor.

mangal-temizligi
mangal-temizligi-nasil-yapilir

Mangal için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Mangal için gerekli malzemelerin başında mangal yakmak için kullanacağın malzemeler geliyor. Bunlar kömür, gazete, isteğine bağlı tutuşturucu ve yellemene yarayacak bir yelpaze. Kömür seçimine dikkat etmeni öneriyoruz, kaliteli olmayan bir kömür aldığın takdirde ateş yakmak uzun ve keyifsiz bir sürece dönüşecektir. Bunun yanında istediğin yiyecekleri ve sıcakla direkt temas etmemek adına mangal maşasını unutmamalısın. Bu mangal ekipmanlarını sağlayarak ustalar gibi mangal yakmaya başlayabilirsin.

mangal-icin-gerekli-malzemeler

Görsel Kaynaklar: unsplash.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Buhurdanlık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Armut İtalyan ProntoPro’yla Birleşiyor ve 14 Ülkede Faaliyet Gösteren Avrupa Devi Oluyor.

Armut İtalyan ProntoPro’yla Birleşiyor ve 14 Ülkede Faaliyet Gösteren Avrupa Devi Oluyor.